Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

RAM- Bruken skutt til himmels


Anbefalte innlegg

Hei, har fått mye hjelp på forumet før så spør nå og. Jeg har en litt sliten Toshiba Satellite laptop. Med 4gb RAM. Tidligere på dette året dro jeg på en lan, med 2 venner. Vi gamet helgen rundt, ikke noe krevende men spill som tf2, minecraft og war thunder, skype gikk alltid i bakgrunnen. Cpu bruk da pcen ble slått på var 60%. Men de siste 2 månedene da jeg og de har lanet, på akkurat samme settings, akkurat samme spill med skype i bakgrunnen, takler bare pcen war thunder... og det på medium graphics, så lavere... Men forskjellen er blitt at pcen bruker 100% cpu når jeg slår den på. Rammen er som regel rett etter slått på, på 3,85 gb av 4 gb. Men hvert spill bruker mere en 0,15 gb ram, så detter er blitt et problem. Legger til at den før dette bare brukte 3 gb ram. Windows tar jo 2,5 gb. Med w7 Har tenkt og reinstalere windows, men ville spørre her først om det er nødvendig.Takker på forhond for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Sjekk pagefile.sys

2. Last ned CCleaner eller lignende programmer og fjern både midlertidige filer samt rense registry.

3. Diskfragmenter. (jeg bruker defraggler for å gjøre dette)

4. Rydd litt i PCen, fjern unødvendige filer og slett det du ikke trenger. (om du ikke helt vet hva som tar plass, kan du f.eks bruke 'tree size free', som viser deg hvilke mapper og filer som tar størst plass.

5. Rydd i listen som holder styr på hvilke programmer som starter opp når PCen starter. (trykk 'windows-knapp + R' på tastaturet for å åpne 'kjør'. Skriv inn 'msconfig', og trykk på fanen som heter 'oppstart'. Fjern programmer som ikke trengs å være der. I.e, du bruker kanskje ikke skype hver dag, hvorfor la PCen slite med å starte det hver gang.)

*6. Du kan også laste ned Should I Remove It?, som viser deg hvilke programmer på PCen du ikke trenger/er skadelige. I.e en eller annen merkelig toolbar.

7. En reformatering er også siste utvei.

 

8. Sist men ikke minst, når PCen din har startet opp, åpne oppgavebehandler, og se hvilke programmer som tar med CPU og RAM. Dette kan gi deg en pekepinne på hva som er problemet.

 

CCleaner https://www.piriform.com/ccleaner

Tree Size Free http://www.jam-software.com/treesize_free/

Defraggler http://www.piriform.com/defraggler

Should I Remove It? http://www.shouldiremoveit.com/

 

-Daniel

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ikke alle bærbare kan styre farten på vifter, det er kun muligheter for alienware og enkelte gaming PCer. Selv ville jeg ikke anbefalt å gjøre det, siden det "ikke er ment" å kunne gjøre det på de fleste bærbare.

Her er en video som viser deg hvordan, men fortsatt, ville ikke gjort det selv. Du kan komme til å skade både vifte og PC.

Change fan speed: https://www.youtube.com/watch?v=S9a9CWoeIvA

 

Her er en artikkel om CPU temperatur, samt linker til forskjellige progammer: http://mobileoffice.about.com/od/laptopstabletpcs/f/how-to-check-laptop-temperature.htm

 

-Daniel

Endret av Axxxy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...