Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Eksamen sam3035 økonomi og ledelse 21.11.2013


Anbefalte innlegg

Hei! Da har vi fått utdelt forberedelsen til eksamen i morgen, tenkte vi kunne lage en tråd der vi diskuterte bedriftens velstand og lage en oversikt. Hva tenker dere om konkurranse form, produktdiffransiering, patent, samfunnsansvar, etikk o.l. Fyr løs med tanker og meninger :-)

 

2U er ei konfeksjonsbedrift som ligg på Vestlandet. Bedrifta blei starta av Per Eide i 1925 og var fram til 1950 ei rein skreddarbedrift under namnet Eide AS. Etter dette har bedrifta utvikla seg til å bli ei av dei leiande produksjonsbedriftene i Noreg innanfor dressar, jakker, skjørt, kjolar med vidare. I 2001 skifta bedrifta namn til 2U AS.

Det gode handverket har blitt teke godt vare på og utvikla vidare. Bedrifta er kjend for å designe og produsere trendy dressar, noko som har gitt bedrifta ein ny dimensjon. 2Us styrke er i dag bygd rundt å designe moderne klede med god passform og med skredderiet som fag og kultur i botnen.

I 2002 blei 2U WOMAN introdusert. Kolleksjonen har ein feminin og sofistikert design som er tilpassa dagens livstil. I 2005 blei den første 2U Consept Store opna i Oslo, og i 2013 er det seks 2U Consept stores i Noreg.

Sidan 2002 har mykje av 2Us produksjon gått føre seg i utlandet, mellom anna i Polen, Portugal og Kina. 2U AS har i dag 30 tilsette i Noreg og omset for ca. 80 millionar kroner. 2U er oppteken av å vise samfunnsansvar. Dei har skrive under på openheitskampanjen til Framtiden i våre hender og ønskjer ikkje å skjule opphavslandet til produkta dei sel. Den norske regjeringa er også oppteken av at norske bedrifter viser samfunnsansvar, og skriv:

Regjeringen legger til grunn en forståelse av samfunnsansvar som innebærer at bedrifter integrerer sosiale og miljømessige hensyn i sin daglige drift og i forhold til sine interessenter. Samfunnsansvar innebærer hva bedriftene gjør på en frivillig basis utover å overholde eksisterende lover og regler i det landet man opererer.

Kjelde: Stortingsmelding nr. 10 (20082009) Næringslivets samfunnsansvar i en global økonomi

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...