Gå til innhold

Ustabil/svak wifi - kjøp av repeater?


rakfish

Anbefalte innlegg

Hei

 

Sliter med svært ustabil og dårlig wifi og lurer på om det vil bli bedre ved å gå till innkjøp av en repeater/homeplug eller lignende?

 

Bruker denne http://www.komplett.no/samsung-770z5e-156-full-hd/773041 laptop'en og har denne ruteren http://www.asus.com/Networking/RTN65U/.

 

Tipper det er max 10 meter i luftavstand men betongvegg og møblering er nok en av hovedgrunnene, selv om eg har konstant 3-5 streker i signalstyrke. Har også prøvd både 2,4 og 5ghz, men 5ghz fungerer ikke i det hele tatt med mindre eg er i samme rom som ruteren. Kabel er desverre uaktuelt.

Har prøvd alle slags drivere, men synes det har blitt ekstra dårlig etter windows 8.1 ble installert.

 

Det eg lurer på er om det er noe poeng i å skaffe seg en repeater som man plugger i en stikkkontakt, eller en homeplug for å få mer stabil internett? Leste noe om at det kunne halvere hastigheten?

 

Har sett litt på denne http://www.komplett.no/asus-rp-n53-universal-range-extender/799754. Er kanskje en fordel med samme merke?

 

Har også lurt på om det rett og slett er PC'n som har så elendig innebygd wifi at det kanskje hadde blitt bedre med en slik http://www.komplett.no/asus-usb-n53-dual-band-11n-usb-adapter/74627 ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du skal bruke en repeater, så vil jeg anbefale Asus EA-N66U.

Det stemmer at en repeater halverer trådløshastigheten, men det kan jo alikevel være mer enn godt nok for internett etc.

 

Har man f.eks 100Mbit trådløst fra router, så vil repeateren repetere med ~50Mbit ved gode forhold. Dvs at en nettlinje på inntil 50Mbit vil oppleves like kraftig som før.

Endret av Jan Skrotnes
Lenke til kommentar

Har prøvd alle slags drivere, men synes det har blitt ekstra dårlig etter windows 8.1 ble installert.

 

 

 

Ja jeg hadde også et sånt umulig problem. Det rettet seg da jeg flyttet pluggen for trådløs logitec høreklokker fra USB3 til USB2. Men den satt langt inne.

Jeg mener å ha sett at Jawa må være installert for god funksjon. Skulle ønske Jan Skrotnes ville si noe om det.

Endret av sveinsel
Lenke til kommentar

Har ikke hørt noe om at JAVA skal påvirke trådløsytelsen.

Har man problemer med drivere i Win8, så kan man unngå det problemet ved å flytte trådløsforbindelse til egen boks med OS. Dvs at man kan sette opp f.eks en EA-N66U (eller Netgear WN2000 til 250.-) og bruke den som klient. Da vil man bruke den til å motta internett, og så bare plugge nettverkskabel fra PC i EA-N66U.

 

Dermed unngår man hele problemet med dårlige trådløsdrivere. Det er nesten alltid en periode på ett til to år, med driverproblemer etter nye Windows-versjoner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...