Jump to content

rakfish

Medlemmer
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Er vel kanskje lurt å prøve med startkabler før eg eventuellt kjøper et nytt batteri? Vil isåfall et slikt http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Elektrisk-anlegg/Batteri/Vedlikeholdsfritt-batteri-2000018834/ batteri være bra nok?
 2. Vil ampere måleren gå tilbake til 0 når det er ferdigladet? Den varierte en del mens den sto og ladet. Men er det viktig å prøve å starte bilen snarest etter lading eller har det ikke noe å si om eg prøver å starte flere timer etterpå? Batteriet er ikke så veldig gammelt og bilen skal snart vrakest uansett så nytt batteri er nok uaktuelt.
 3. Prøvde først med en slik http://www.defa.com/no/automotive/powersystems/produkter/hjemmeladere/smartcharge/ og da viste den bare en feilmelding (varseltrekant) og ladet ikke i det hele tatt. Deretter med en slik http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Elektrisk/Batteriverktoy-og-tilbehor/Batterilader-612-V-758-A-2000030702/ og da viste ampere måleren forskjellig styrke så går ut ifra at den ladet? Har ikke prøvd med startkabler og er ganske sikkert på at batteriet er et vedlikeholdsfritt og dermed skal ikke fylle på vann. Tror det er AGM batteri elns.
 4. Hei Har en gammel mondeo som ikke har vært i bruk på over 6 mnd og sliter med å få liv i den. Den har et batteri av typen Sønnak powerline SA722 og eg har prøvd med batterilader totalt ca 17 timer. Først 7 timer og deretter 10 timer neste dag. Lot den ikke stå på over natten som eg sikkert burde, så eg har ikke prøvd å starte den rett etter lading, men har det noe å si? Dette batteriet er vel ikke et syrebatteri men et vedlikeholdsfritt batteri, så det bør vel være enklere å få det i gang igjen etter å blitt helt utladet? Er altså ute etter tips til å få liv i den igjen. Må eg kanskje lade den lenger i strekk og prøve å starte den rett etter lading, eller er det bedre å prøve med startkabler og deretter ta en kjøretur og la dynamoen lade den?
 5. Hei Er på utkikk etter ny laptop i prisklasse ~7-9k med 15-16" skjerm. Vil helst ha en så slank som mulig laptop som ikke bråker/overoppheter for mye. Den vil bli brukt til litt gaming som f.eks. Starcraft 2, WoW, og muligens Fallout 4. Ellers har eg et par krav/ønsker: - Matt IPS skjerm er å foretrekke - SSD eller hybrid HDD - Minimum GTX 850/950 men helst 860/960 eller bedre (AMD er ikke aktuelt) - Brukbart batteri Har sett på noen alternativer og lurer på om noen er å anbefale. https://www.dustinhome.no/product/5010811544/aspire-v-nitro-7-571g-5930 http://www.expert.no/data-og-nettbrettbaerbar-pc/asus-r555jk-dm161h-156-laptop/p/45319/?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=prisjakt http://www.proshop.no/Baerbar/ASUS-N551JM-CN095H-2469348.html?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite http://www.multicom.no/multicom-kunshan-n150-156-full-hd/cat-p/c/p10631103 http://www.multicom.no/multicom-kunshan-n150-156-full-hd/cat-p/c1000042/p10631104 Litt usikker på kvaliteten på multicom PCene men virker jo som de er bra bang for buck. Kom ellers med andre forslag. Takker for alle svar.
 6. Hei Sliter med svært ustabil og dårlig wifi og lurer på om det vil bli bedre ved å gå till innkjøp av en repeater/homeplug eller lignende? Bruker denne http://www.komplett.no/samsung-770z5e-156-full-hd/773041 laptop'en og har denne ruteren http://www.asus.com/Networking/RTN65U/. Tipper det er max 10 meter i luftavstand men betongvegg og møblering er nok en av hovedgrunnene, selv om eg har konstant 3-5 streker i signalstyrke. Har også prøvd både 2,4 og 5ghz, men 5ghz fungerer ikke i det hele tatt med mindre eg er i samme rom som ruteren. Kabel er desverre uaktuelt. Har prøvd alle slags drivere, men synes det har blitt ekstra dårlig etter windows 8.1 ble installert. Det eg lurer på er om det er noe poeng i å skaffe seg en repeater som man plugger i en stikkkontakt, eller en homeplug for å få mer stabil internett? Leste noe om at det kunne halvere hastigheten? Har sett litt på denne http://www.komplett.no/asus-rp-n53-universal-range-extender/799754. Er kanskje en fordel med samme merke? Har også lurt på om det rett og slett er PC'n som har så elendig innebygd wifi at det kanskje hadde blitt bedre med en slik http://www.komplett.no/asus-usb-n53-dual-band-11n-usb-adapter/74627 ?
 7. Imponert over batterilevetiden til Chronos ja. Kom nettopp over Lenovo IdeaPad Y500 som er ca 2000,- billigere men ellers mye det samme av HW. Men med dobbelt så dårlig batteri, litt dårligere skjerm og litt tyngre, tror eg det blir Chronosen ja Ser nå at komplett og mpx (som er de eneste som har den på lager) har satt opp prisen til 12000...
 8. Som sagt så er 15,6" absolutt max grense for skjerm. Må innrømme den Samsungen fristet veldig, men er den prisen forsvarlig med tanke på at det er forrige generasjon Intel? Det kommer vel muligens en ny utgave om ikke alt for lenge?
 9. Hei Skal gå til innkjøp av ny laptop som primært skal brukes i forbindelse med studie, men vil investere litt i en solid PC som vil vare noen år fremover. Nå som haswell er rett rundt hjørnet føler eg det blir dumt å kjøpe noe annet enn det. Angående skjermstørrelse hadde 14" vert perfekt men der virker det som det er få alternativ. Så tenker da 13,3-15,6". Ellers er det viktig med god skjerm, batteritid, SSD, lett og god byggekvalitet. Kommer ikke til å spille tunge spill på den men vil gjerne ha en brukbar grafikkløsning. Om det ikke er dedikert skjermkort så holder vel haswell 5100/5200 i massevis. Noen som har forslag til PC som oppfyller disse kravene og når de kommer på markedet?
 10. Dette har sikkert blitt svart hundre ganger før, men er det mulig å nytte denne oppgraderingsnøkkelen på piratkopiert vista/win 7? Har lest om folk som mener det er fullt mulig, men synes det nesten virker for godt til å være sant?
 11. Føler i grunn den kjøleren blir litt overkill siden eg ikke har store overclocking planer. Og kabinettet mitt er relativt lite så foretrekker en som er litt mindre og billigere. Edit: Ser ut som Noctua NH-U12P er et bedre valg, iom den er 495,- på mpx.
 12. Jøss var faktisk en del billigere der ja, trodde komplett og mpx var så og si identisk. Anbefaler du heller den SSD'en? Og hva betyr OEM i forbindelse med SSD?
 13. Ser at i5 3570k er en nyere generasjon og bruker mindre strøm så da går eg nok for den ja.
 14. Med Guild Wars 2 og GTX 660 Ti rundt hjørnet vurderer eg å oppgradere PC'en. Tenker å bytte ut HK, CPU + kjøler, GPU, RAM og skaffe en SSD 120ish GB. Har fra før av Corsair TX 650W og NZXT Hush. Foretrekker Intel og nVidia. Så langt har eg kommet frem til dette men er åpen for endringer/forbedringer: http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1116559&su=07F7B539-9ACB-493A-85D7-982C12AD0671 Vil dette hovedkortet duge eller anbefales f.eks. heller dette? Vil skjermkortet passe i kabinettet? Har fra før av GTX 285 som også er relativt stort. Vil ha en liten og stille CPU kjøler, men føler Noctua'en er litt dyr. Har foreløpig ingen planer om å overclocke noe særlig. Angående SSD står det mellom Intel 330'en og Samsung 830. Men hva er forskjellen mellom OEM og non-OEM utenom prisen? Og vil PSU'en være tilstrekkelig? Takker for alle svar!
×
×
 • Create New...