Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvordan gjør man det med forsikring ved overtagelse av bil?


blackbrrd

Anbefalte innlegg

Skal kjøpe den gamle bilen til moren min og lurer på hvordan man går fram for å forsikre omregistrere bilen og få forsikring på den. Mao, hvilken rekkefølge skal jeg gjøre de forskjellige tingene? Såvidt jeg vet kan man ikke forsikre en bil man ikke eier, og man kan ikke kjøre uten forsikring, så litt høna og egget? (Vi bor ikke i samme by)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det har blitt litt andre lover og regler for kjøp og salg av bil de siste årene. Viser til hva NAF sier om kjøp og salg av bil:

 

Ved eierskifte skal salgsmelding fylles ut av tidligere og ny eier og leveres ved en av Statens vegvesens trafikkstasjoner tre dager etter at eierskiftet har funnet sted.

Har bilen du skal selge den nye vognkorttypen med to deler, er selger ansvarlig for at melding om eierskifte, altså vognkortets del to, blir innlevert. Vegdirektoratet anbefaler ikke selgere å gi fra seg del 2, men at selgeren selv sender denne direkte eller leverer den til trafikkstasjonen. Kjøper må i så fall vente med å omregistrere bilen til denne delen er mottatt av trafikkstasjonen.

Hvis bilen ikke omregistreres, vil du som selger kunne få tilsendt krav om dekning av parkeringsgebyrer og bompasseringer. I tillegg vil det være vanskelig å få sagt opp forsikringen på bilen.

 

Link: https://www.naf.no/kjop-og-salg/salg-av-bil/kjop-og-salgskontrakt-for-bil/

 

Det vil enkelt og greit si at selger sender inn salgs melding på bilen. Selger vil ikke få sagt opp sin forsikring før salgsmelding er registrert hos Statensvegvesen. Videre så bør man også skrive kjøpskontrakt ved kjøp og salg av bil. Sørg også for å få kvitering på at den er betalt. Kjøper bør tegne forsikring umiddelbart når han / hun kjøper en bil. Den er bare ikke gyldig før eierskifte er registrert. Så frem til da kjører man på tidligere eiers forsikring.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...