Gå til innhold

Privatisteksamen i samfunnsfag - råd?


The Mad One

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har lest på følgende fil: samf.pdf Jeg fikk den av en i klassen som fant den på nettet. Grei oppsummering og svar på alle læreplanmålene. Den er noen år gammel, læreplanen har sikkert blitt revidert. Men jeg syns den var veldig grei. Jeg skal ha eksamen i Bergen 11.04. Jeg må ha sekser. Som øving skal jeg prøve å lage noen problemstillinger basert på aktuelle tema. Det har nettopp vært stortingsvalg, det kan være mulig tema. Det har skjedd veldig mye i midtøsten, den arabiske våren. Læreboken er og delt inn i 4 tema, jeg skal prøve å lage aktuelle drøftingsoppgaver selv. Man må kunne drøfte. Og bruke fagbegreper/fancy ord. Fredsprisen har tapt seg veldig de siste årene. Kanskje FN og Syria er et mulig tema? Er det ikke vanlig å få dagsaktuelle tema på samfeksamen?

Lenke til kommentar

Er ikke noe annet triks enn å lese pensum (som er boka). Det kan i tillegg være lurt å lære seg noen konkrete eksempler fra dagens nyheter som er relevante å knytte til læringsmålene.

 

På selve eksamensdagen er ikke bare pensum i fokus, noe det i teorien skal, men selve formidlingen av stoffet ganske så viktig. Det at du klarer å ordlegge deg presist for å uttrykke pensum er grunnpilaren i å få en god karakter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...