Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tror jeg ville anbefalt å lære OO i et annet språk først, også heller utnytte det man har lært i PHP etterpå. For eksempel Java eller C# er gode språk for å lære seg OO, ettersom de er så strenge på akkurat den fronten.

 

Det som gjør OOP verdt å lære er hvordan det gjør det enkelt å holde styr på store mengder kode. Du slipper i stor grad å tenke på navnerom, og det blir lettere å lese seg frem til hva koden gjør etterpå.

Bruker man det riktig kan det også gjøre det enklere å gjøre koden modulær (f.eks. MVVM eller MVC), slik at du enkelt kan bytte ut deler uten særlige endringer i resten av koden. I PHP brukes dette ofte for å gjøre koden uavhengig av databasetype.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Joomla bruker MVC med PHP, dersom du ønsker et (noe) matnyttig prosjekt kan du kode en Joomlakomponent.

 

Det er en del teori bak en MVC modell, man kan lett plassere logikk på feil steder, det er ingenting som i utgangspunktet hindrer deg i det.

 

Jeg er nok litt enig med Thorbear i at det nok kan være lettere å lære seg rett OOP i et annet språk.

Endret av process
Lenke til kommentar

Joomla bruker MVC med PHP, dersom du ønsker et (noe) matnyttig prosjekt kan du kode en Joomlakomponent.

Man da må han først lære seg Joomla godt før han begynner å skrive extensions til det. Å lære seg Joomla godt er ikke gjort på en helg. Hvorfor ikke bare hoppe rett på et generelt PHP-rammeverk om det er PHP han vil kode i?

Lenke til kommentar

Hei.

 

Tenkte å bruke litt tid på lære meg mer PHP. Nå kan jeg generelt en god del, men har aldri brukt tiden min på å lære Object Oriented PHP. Noen som har erfaringer med OOP som kan gi meg noen forklaringer på hva som gjør dette verdt å lære?

 

Jeg ville aldri i verden anbefalt noen å lære seg OOP-prinsipper i et språk som PHP. Jeg vil anbefale deg å lære Java. Evt C#, men det er i realiteten en (skamløs) kopi av Java.

Endret av Dundas
Lenke til kommentar

 

Jeg ville aldri i verden anbefalt noen å lære seg OOP-prinsipper i et språk som PHP. Jeg vil anbefale deg å lære Java. Evt C#, men det er i realiteten en (skamløs) kopi av Java.

 

Vil si meg uenig med deg der. OOP i PHP kan gjøre livet mye enklere. Så lenge en følger enkelte regler om å holde antall klasser som arver fra en topp-klasse på maks 2 stk. Det er ryddigere, enklere å opprettholde, mer fleksibelt og ikke minst en god måte å skrive kode på.

 

En ting å bemerke seg derimot, er at "namespace" i PHP er knotete lagt opp. PHP er også generellt vanskelig å debugge, samtidig som PHP blir kompilert for hver eneste side-last (mao. når du refresher siden, eller klikker inn på en ny lenke). Dette kan være negativt for store rammeverk. Det som gjør PHP så populært derimot, er at det er en løs syntax uten noe særlig strenge regler på typer, samtidig som PHP kan kjøres sammen med apache på hvilken som helst webserver (trenger muligens noe oppsett på IIS).

 

Microsoft sin ASP.NET har like mange positive sider vil jeg påstå. Det som er fint her, er at C# går sammen med ASP når det kommer til å utvikle websider. ASP er bygd rundt C# som dens "backend" programmeringspråk. Derfor: om du lærer deg C# .NET og har peiling på html/css/javascript så trenger du ikke å forholde deg til ulike regler. Da laster du ned Microsoft sin gratisversjon av Visual Studio Web (eller WebMatrix) og kan sette i gang på stedet. Verdt å nevne at Microsoft sin webløsning kompilerer koden til binære filer på server, og trenger ikke å kompileres igjen før en endring er blitt gjort. Dette gjør det lettere for serveren, og ikke minst kjappere i enkelte tilfeller.

 

Så her er det nok bare til å ta et valg. Jeg kan anbefale C# og ASP.NET. Vil du lære det "kjapt" så er PHP veien. Fordelen med C#/ASP.NET er at Visual Studio Web har debugger for både C# og ASP.NET, så du kan mye enklere finne feil i koden. I PHP må du følge jæ*** godt med, og vite HVA som kan gjøre en feil som skulle oppstå.

 

C# har mange gode ting over java, som feks. WPF. Fantastisk kraftig og fleksibel UI. C# WPF sammen med MVVM modellen er ekstremt fleksibel når en først får det til. Det er mye med C# som utklasserer Java, ikke minst mtp. sikkerhet og sikkerheten rundt selve språket. Java har derimot vist seg til å kjøre raskere en kode kompilert igjennom Microsoft sin CLR, da java bruker JVM som er mye forskjellig.

 

Det er selvsagt alltid ord-mot-ord på slike ting, men å kalle det en skamøls kopi av Java er bare tull.

Endret av Oyand
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...