Jump to content

Thorbear

Medlemmer
 • Content Count

  266
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

108 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

6840 profile views
 1. Kommentaren "stop loading updates" var bare en placeholder, det var meningen at du skulle fylle inn den delen av koden som stopper interval, jeg demonstrerte bare en måte der du kunne sende et signal fra php-fila tilbake til dette ajax-kallet statusCode: { 205: function() { // stop loading updates clearInterval(timer); } }
 2. Det går ikke an å returnere noe med $_GET, men et alternativ er jo å la exploration.php returnere en spesifikk status kode, også fange det opp med: php: http_response_code(205) jquery: $.ajax({ type: "GET", url: "./corridor/travel/exploration.php", success: function(html) { // html is a string of all output of the server script. $("#load_updates").html(html); }, statusCode: { 205: function() { // stop loading updates } } }); Men jeg har ikke veldig mye erfaring med jQuery, så det kan være dette er langt mer komplisert enn det trenger å være.
 3. Men det å legge GET-parametrene inn i ajax-kallet fikset problemet med at verdiene ikke fantes? Eller har vi bare svart med masse som var urelatert til problemet ditt?
 4. Oi, her var det mye rart på en gang. La oss begynne med å formatere koden din skikkelig, sånn at det er mulig for resten av oss å lese hva det er du har tenkt: <?PHP include("../cg.php"); $query = $dbh->prepare("SELECT * FROM `tweet` WHERE `id` > '0' and `user` = '$c_name' ORDER BY id DESC LIMIT 19"); $query->bindParam(":to", $r['id'], PDO::PARAM_INT); $query->execute(); while($to = $query->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)){ echo "<font size=3 color=orange><b>"; echo $to['user']; echo "</font></b> (<font color=lightblue>"; echo $to['time']; if($rank = '100'){ echo "<font color=\"red\"><a href=\"index.php?corr=side&slett_igl&id=$to[id]\"><b> [Slett]</b></a></font>"; } echo ""; echo '<br>'.$to['msg'].'<br>'; if(isset($_GET['id']) && $rank = '19') { $sql='DELETE FROM tweet WHERE `id` = "'.$_GET['id'].'" '; escape_value($sql); echo ' <script type="text/javascript" language="JavaScript"> setTimeout(function () { location.href = \'index.php?corr=house&mng=house\'; }, 0); </script> '; } } ?> Ettersom du forteller at noen av variablene er definert i cg.php må vi bare gjøre noen antakelser om innholdet der, om du ikke ønsker å dele kildekoden. Jeg vil begynne med å nevne at ajax-kallet ditt til denne filen ikke spesifiserer noen GET-parametre: load('./corridor/travel/travelMap.php') Så om du forventer å finne noe som helst i $_GET[] så må dette spesifiseres her, i form av f.eks: load('./corridor/travel/travelMap.php?id=5') Videre foregår det noen rare ting med database-spørringen din, jeg ser du bruker PDO, som er veldig bra, men du bruker det på en rar måte, og ser ut til å ha med noe kode som ikke er i bruk. $dbh->prepare("SELECT * FROM `tweet` WHERE `id` > '0' and `user` = '$c_name' ORDER BY id DESC LIMIT 19"); Her legger du verdien av en variabel direkte inn i spørringen, dette må du absolutt ikke gjøre, bruk bindParam eller bindValue. I dette tilfellet bør du bytte ut med f.eks: $query = $dbh->prepare("SELECT * FROM `tweet` WHERE `id` > '0' and `user` = :cName ORDER BY id DESC LIMIT 19"); $query->bindValue(":cName", $c_name, PDO::PARAM_STR); Jeg ser du allerede har et kall til bindParam, men der refererer du til :to som jeg ikke ser noe sted i spørringen din, så denne gjør ingenting. Et stykke lenger ned ser jeg noe enda mer hårreisende: $sql='DELETE FROM tweet WHERE `id` = "'.$_GET['id'].'" '; escape_value($sql); Jeg kjenner ikke til at PHP har noen funksjon med navn escape_value(), så jeg regner med dette er noe hjemmesnekret. Uansett hva den funksjonen gjør, eller hvem som har skrevet den, så skal du slutte å bruke den umiddelbart. Her må du gjøre det samme som jeg har beskrevet over, med bindParam: $deleteStatement = $dbh->prepare('DELETE FROM tweet WHERE `id` = :id'); $deleteStatement->bindValue(":id", $_GET['id'], PDO::PARAM_INT); $deleteStatement->execute();
 5. Høres jo litt ut som du ønsker å gjøre det samme som "Can I run it?": https://www.systemrequirementslab.com/cyri Som vi kan se på den nettsiden har de valgt å la brukeren laste ned en EXE-fil som kjøres lokalt. Naturlig nok er det vanskelig å gjøre noe slikt direkte fra nettleseren, ettersom den har/burde ha begrenset tilgang til hardware. Det er ikke noe i veien for å skrive noe slikt i C/C++ som kan kjøre på mange platformer, men det må kompileres for hver platform, og må nok inneholde en del platform-spesifikk kode. Vil tro det går an å lage noe slikt i Java, uten at jeg har testet det. Om du er veldig fokusert på "script"-språk, så får du problemer med at en script-tolker må være installert, som gjerne ikke er tilfelle, spesielt for Windows og Android/iOS.
 6. Om det du ønsker å bruke tid på er innholdet, ikke programmering av nettsiden, så bør du benytte deg av en tilbyder som squarespace.
 7. Hehe, redundans er jo et ord som kan bety flere ting, avhengig av sammenhengen. I enkelte sammenhenger er det som du sier, at man med vilje lagrer data i flere kopier for å ikke miste noe, det kan også brukes om å ha flere servere, for å holde en nettside oppe gjennom strømbrudd på én lokasjon. Generelt sett betyr ordet at man har mer av noe enn det som er absolutt nødvendig. I IT-faget snakker de ofte om redundans i forbindelse med normalisering av tabeller, der målet er å unngå å lagre samme informasjon flere steder, slik at det er færre steder man må oppdatere om en verdi endres. Når det gjelder attributter og entiteter, så snakker vi ofte om at "en entitet har attributter", der en entitet er "en ting", for eksempel en bil eller en person, og attributtene til disse entitetene er for eksempel navnet til en person eller fargen på bilen. I datamodellen din ser det ut som du har kommet et stykke på vei, men det føles som om noe mangler. Hvordan kobles "Kontaktinformasjon" sammen med "Medlemmer"? Jeg kan ikke se hverken PK eller FK i Kontaktinformasjon, som vil gjøre det litt vanskelig å vite hvilke rader som hører til hvilke medlemmer. Jeg ville kanskje også trodd at telefonnummer, postnummer, adresse, og epost gikk som kontaktinformasjon? I koblingen mellom biler og bilturer så er det en mange-til-mange kobling, her veit jeg ikke hvor detaljert modellen skal være, eller hva dere har lært om så langt, men når dette skal implementeres så vil det måtte være en tabell mellom disse to, for å få til mange-til-mange koblingen.
 8. 109/år ekskl. mva. Så blir det plutselig 136,25/år inkl. mva. når man skal betale. Litt shady å oppgi priser uten mva uten at det står noe sted 😛
 9. Er du sikker på at du kun ønsker domenet? Sånn at priser på server-plass eller epost-håndtering ikke spiller inn? Er du også sikker på at f.eks. support o.l. ikke har noen betydning? Jeg er selv ganske fornøyd med "Domeneshop", de har .no domener som koster 120/år (fra første år og alle påfølgende år). Sjekket "one.com" nå, de har .no domener som koster 99 første året, også 189 alle påfølgende år. "GoDaddy.com" har .no domener for $8.99 (84kr) første året og $12.99 (120kr) alle påfølgende år.
 10. PHP7 henter/definerer ikke variabler på noen annen måte enn PHP4. Derimot benytter scriptet ditt seg av funksjoner som ikke lenger finnes i PHP7, nemlig mysql_*. Dette er funksjoner som bruktes for å koble til MySQL databaser, som ble erstattet med andre, bedre funksjoner (som også kan brukes for å koble til MySQL databaser) for mange år siden, og som inneholder mange sikkerhetsproblemer som gjør at de ikke lenger burde brukes, og derfor ble fjernet. Om du henter inn f.eks. PHP5, så vil sikkert scriptene dine kjøre, men jeg anbefaler sterkt at du ikke laster dem opp noe sted. Det er sannsynligvis ikke så mye som skal til for å skrive om til å bruke nyere funksjoner. All den samme funksjonaliteten er der, og det er fortsatt SQL som brukes for å snakke med databasene. PDO anbefales om du skal skrive om selv. Eventuelt kan du ta den korte veien om mysqli_*.
 11. Den første meldingen betyr at nettleseren ikke fant javascript filen. Den andre meldingen betyr at det som er av javascript i htm-fila ikke fungerer uten den javascript fila som mangler. Den ene gangen jeg klarte å laste inn javascript-fila her, så fikk jeg beskjed om at følgende ikke fantes: http://pedersenphoto.net/zoomify/ZoomifyImageExample/ImageProperties.xml?t1575495382363n0 Det virker som at du kanskje burde sjekke om alt går som det skal med opplasting av filer til din server. Hva bruker du for å laste opp?
 12. Om jeg nå laster siden på nytt med hurtigbuffer avslått, så får jeg inn javascript, så den er i allefall på plass, men nå er det noe annet den ikke finner. Vil anbefale at du bruker inspect-funksjonen in Chrome (eller tilsvarende i FireFox), for å se hva slags feilmeldinger som kommer opp. Det er mye enklere enn det kan virke som ved første øyekast.
 13. Vel, nettleseren min finner ikke noen javascript filer. Om den virkelig er lastet opp til rett plass, kan det være noen tilgangs-regler på serveren din som gjør at filen ikke er tilgjengelig? Det ville jo være litt rart om javscript-filer ikke skulle være tilgjengelige men.
 14. Ser ut som du har glemt å laste opp den medfølgende javascript fila "ZoomifyImageViewerFree-min.js"
 15. Nei, jeg tenkte mer noe slik: for d = 1:365 for h = 1:24 hs(d,h) = max(0, pi/2 - acos(cos(phi)*cos(delta(d))*cos(omega(h))+sin(phi)*sin(delta(d)))); endfor endfor Merk semikolon til slutt på linja.
×
×
 • Create New...