Gå til innhold

Noen som har vært i artilleribataljonen?


Magnisx

Anbefalte innlegg

Hei folkens. Har for ikke lenge siden vært på sesjon og ble kalt inn til artillerbataljonen. Hva er mulighetene? Er ikke int i å sitte i en tanks dagen lang. Har hørt at det går an å søke artillerijeger eller noe som heter OP-tropp(?). Kan noen forklare litt om de tjenestene?

Det jeg egentlig har som mål er å søke befal - kommer jeg ikke inn der blir det artillerijeger. Men har egentlig begynt å snust på om jeg skal gå direkte til artilleribataljonen og evt vente med befalskole.

TL;DR
1: Hva er mulighetene innen artilleribatlajonen for en som liker å gå ute å ikke sitte i tankser dagen lang?
2: Noen her som har vært art.jeger eller vært i Op-troppen? Hva er best?
3: Bør jeg søke befal med en gang?
4: Hva blir det av meg om jeg failer opptak på art.jeger V Op-tropp? Vil ikke sitte på en kjedelig avdeling innen artilleribataljonen?

På forhånd takk.

- Magnus

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

var selv i Piraya batteriet som befinner seg på Rena leir.

jeg var i OP-troppen selv og vi var mye ut å gikk. men batteriet er mekanisert og OP troppen beveger seg hovedsakelig i M113F3 ( http://i579.photobucket.com/albums/ss237/Antidead2/dsc04297t.jpg ) for å støtte opp andre avdelinger som panser og storm. du lærer selvfølgelig å ligge i OP, patruljeteknikk etc.

mange feltdøgn og en god del godsaker som andre i art og batteriet generelt ikke fikk bli med på.
vi i OP summerte oss opp til 150 feltdøgn ish. så om du liker å være ute, utfordringer og jobbe selvstendig så er OP for deg evnt Jeger troppen.

ultima ratio regum !

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Først og fremst, det finnes ikke tanks (stridsvogner på fagspråket) i artilleri, det finnes derimot kanonvogner.

 

Jeg var selv artillerijeger kontingenten 12/13, og vil absolutt anbefale tjenesten. Opptaket holdes kun for august kont, som om du er innkalt i januar så er det løpet kjørt. For å havne i OP-tropp må du ønske deg til ett av kanonbatteriene og deretter vise god figur under rekruttperioden. God fysisk form er en stor fordel.

 

Dersom du søker artjeger må du gjennom en rekke tester, seleksjonsperiode pluss egen opptaksøvelse. Det er hard konkurranse, min kont. hadde 126 søkere og 11 som kom inn. Så det gjelder å være godt trent og forberedt på å gå langt, bære tungt og spise og sove særdeles lite. Dersom du ikke skulle komme inn i artjeger vil du overføres til en annen tropp, og det er fortsatt mulig å komme seg til OP-troppen.

 

For å si litt om tjenesten, som artjeger går du inn bak fiendens linjer for å lede ild for kanonene. Det betyr at man må langt og bære med alt man trenger av utstyr. Det er tungt, men man får utvilsomt den mest spennende opplæringa og tjenesten i bataljonen.

 

I OP-tropp leder man også ild, men man benytter kjøretøy og beveger seg sammen manøveravdelingene. Det blir ikke på langt nær like tungt, og gir ikke den samme utdanningen, men er et godt alternativ dersom du ikke skulle komme inn i artjeger.

 

I resterende avdelinger i bataljonen er det innen slutten av førstegangstjenesten lite motiverte soldater, mange ivrer på å dimmitere innen de er halvveis i tjenesteåret. WLS troppen, sanitetstroppen eller kanontroppene er evt. de mer givende alternativene, andre stabsstillinger er for de fleste lite interessant.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...