Gå til innhold

Pass og navneendring.


Anbefalte innlegg

God dag.

 

For omtrent en måndeds tid eller to tilbake, så gjennomgikk jeg en offisiell navneendring av både fornavn, mellomnavn samt etternavn (dette har jeg så klart tilstrekkelig dokumentasjon på).

 

Jeg skal snart ut på reisefot til Thailand (Bangkok), derhen jeg skal innom "Bamrungrad International Hospital" (skulle egentlig ha dratt for en stund siden, men visse undernevnte komplikasjoner har oppstått) for operasjon på stemmebåndet mitt, grunnet av tidligere skade.

 

 

Mitt spørsmål lyder som følgende:

 

I mitt gamle pass (som jeg fornyet i år 2011) står mitt gamle navn oppgitt.

Må jeg registrere mitt nye navn i passet mitt før jeg legger ut på

min reise, eller kan jeg medbringe dokumentasjon på min navneendring sammen med passet?

 

 

Takk så mye!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg skal ikke si det er umulig at du klarer å komme deg gjennom med rett dokumentasjon på navneendring, men jeg ville ikke tatt sjansen eller bryet. Det er kjapt og enkelt å skaffe nytt pass. Flyselskapene har krav til maksimalt avvik mellom navn i pass og navn på billett, synes du gjør livet unødvendig vanskelig ved å beholde det gamle passet.

 

Å måtte ta med dokumentasjon på navneendring og overbevise innsjekking og passkontroll om at dette stemmer hver gang du skal krysse grenser de neste åtte årene høres ut som mye pes for å spare 400 kroner eller så ...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ville satset på et nødpass. Mange flyselskaper stiller krav til maks én bokstav feil i navn fra pass til billett (i tilfelle feilstaving ved bestilling etc).

 

Når det er sagt, så er det ganske sjeldent at jeg ser skrankepersoner og liknende sjekker navnet grundig på begge dokumentene (pass og BC).

 

Hvorledes får man fatt i ett nødpass?

Lenke til kommentar

Nødpass er et engangspass en får utstedt på flyplassen eller på en norsk ambassade i utlandet om en har akutt behov for et pass. Med mindre denne reisen er veldig nært forestående kan jeg ikke skjønne poenget med dette fremfor å få et nytt pass med ditt nye navn som varer i ti år. Nødpass koster det samme som pass som kun kan brukes én gang.

Endret av Euklid
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk så mye, alle sammen!

 

En ting til...

 

Grunnen til at jeg helst ikke ønsker å møte opp på politistasjonen, er fordi jeg lider av selektiv mutisme og sosial fobi (en aldeles karrig kombinasjon). Jeg klarer rett og slett ikke å kommunisere med fremmede, uansett hvordan situasjonen måtte se ut.

 

Om jeg ber min mor informere de om dette før jeg kommer inn,

tror du de vil akseptere at jeg kun nikker og rister på hodet, skriver under på det som skal til, osv...?

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...