Gå til innhold

Trenger hjelp med kjøleoppsett evt. diagnotisering.


To9R

Anbefalte innlegg

Har en bråkebøtte av en selvbygd skrapekasse som akkurat har tippa 4 år. Den suser konstant på en irriterende høy frekvens, og nylig så har jeg fått klage fra leietakeren min at susingen går igjennom hele huset. Om jeg skrur ned viftenivåene til rundt 60% så lager det helt OK lyd, men det hjelper ikke noe særlig når alt begynner å smelte og dataen skrur seg av. Så er desperat etter å dempe støynivået kraftig samtidig som å ha relativt grei temperatur inni der.

 

Prossessoren er en AMD Phenom II X6 1055T med stockvifte og den er rundt 2 år gammel. Rengjorde nylig stockviften (det var kanskje 1 cm tykt lag med støv inni der) og har gjort det samme med skjermkortet. Så inntil videre så er det iallefall støvfritt inne i boksen.

 

Skjermkortet er et Powercolor ATI Radeon 5770. Tror ikke det er denne som forårsaker det meste av bråket, denne blir bare litt varm og blåser en del, men ingen høyfrekvent susing eller noe.

 

Husker ikke navnet på kabinettet jeg har, men det er iallefall et stort midi-tower. En stor vifte oppe på kabinettet og en liten en helt fremmerst. Har en medium stor vifte montert rett ved siden av hovedkortet, men denne går ikke fordi det ikke er inntaks plass på hovedkortet og jeg ser ingen ledning på strømforsyningen som passer.

 

Driver og snuser på denne: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=572572#info

Billig og har fått god omtale rundt om kring, men vil denne fikse problemet? Noen som har noen teorier om hva som bråker eller hvorfor det bråker? Om det er noe informasjon som kunne komme til hjelp så kan eg prøve å skaffe det. Setter pris på all hjelp jeg kan få! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er riktig at AMD/intel sine stock vifter støyer veldig mye ja, men ville heller satset på Noctua

NH-D14 ikke så mye dyrere og den bør fint gå til din neste CPU også. Men vet at enkelte kabinetter spessielt de som er under 20 CM bred kan få problemer å sette på sidedøren igjen så ville prøvd å måle hvor god plass det er før du kjøper.
Den du valgte er vertfall bedre en AMD sine, men 50 kr ekstra er ikke mye.
Greit også om du vil overklokke.
Lenke til kommentar

Fant ut at skjermkortet også pråkte en del, men PSUen lager bare en lav blåselyd som nesten ikke er merkbar. Tror jeg bare kommer til å kjøpe et nytt skjermkort også. Er ikke noen hardcore gamer eller noe, det eneste jeg spiller er MOBA spill, et indie spill en gang i blant og Civ5. Ellers bruker jeg bare PCen til nettsurfing, film og skrivearbeid.

 

Tror at Asus Radeon 7770 eller 7750 vil være et godt valg, har lest at de bare topper 30db i støynivå. PCen min nå ligger vel kankje rundt konstant 60db.

 

Kabinettet var foresten akkurat 20cm bredt, og regner med at det er rundt 18 cm fra hovedkortet og opp til lokket. Bare å kjøre på med Noctua NH-D14?

Endret av To9R
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...