Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Opel insignia toppfart?


mads89

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis du tenker ren økonomi, så er vel det beste å kjøre i 70km/t, men da får du nok endel tuting og styring ettersom lastebiler kjører i 90-100 og i stor grad ikek har lov til å bruke annet enn høyrefeltet. Da er de aller fleste biler mest effektive ettersom det er akkurat gjenomsnittet til EU-testen. Mer realistisk er 90km/t hvis du tenker ren økonomi igjen, men det klarer du ikke så lenge. I vertfall er min erfaring at man bruker 30-40% mer drivstoff i 130 enn i 90. De fleste ligger mellom 100 og 120, hvor 120 er ganske vanlig for de fleste. Over 120km/t er unntak, og over 130 kjører man helt på eget ansvar (er du innblandet i en kollisjon har du skyld, uansett hva eller hvorfor), bruker enormt med suppe og er ikke å anbefale over tid.

Endret av gxi
Lenke til kommentar

Og de fleste veier har bare to felt i kjøreretning også, og da blir det veldig fort kø i venstrefeltet hvis man ikke er veldig forsiktig. Høyrefeltet ligger vanligvis i 90 da det er toppfart for de "tregeste" lastebilene, dvs. de som ikke er godkjent for 100. På de aller mest ikke så trafikkerte veiene kan man fint teste toppfart, men man kan aldri ligge over tid i den farta.

 

Nattkjøring går også an. Da bruker det å være veldig lite trafikk, men sikt er da et veldig stort problem da det stort sett aldri er gatelys, og man får stort sett bare kjøre med nærlys.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...