Gå til innhold

Pek og klikk eventyrspill som Broken Sword?


Anbefalte innlegg

Jeg er snart ferdig med Broken Sword: Director's Cut. Og skal seinere starte på oppfølgeren. Jeg har prøvd Broken Sword 3, men den er utrolig kronglete å spille med tastatur. Vil helst ha et spill som har likt kontrolloppsett som de to forrige. Er The Last Express å anbefale?

 

Vil helst ha spill uten online DRM. De skal spilles på en nokså svak laptop, så spill som ikke krever mye maskinkraft hadde vært det beste.

 

Spesifikasjoner på laptop:

 

Dell Inspiron N5050

Intel Core i3-2370M 2.40 GHz

4GiB RAM

1366x768 (skalert i Windows med 125%)

DVD-ROM

15,6 tommer

 

Det hadde vært en fordel med spill som kan kjøpes på GOG, Steam, Origin eller lignende tjenester. Spillene skal nytes på hytteturer, campingturer o.l, så jeg kan ikke ta med spillplater overalt hvor jeg er.

 

Synet mitt begynner å bli veldig nedgradert, så et spill med ikoner i størrelse med Broken Sword sine ikoner hadde vært perfekt.

 

Liste over spill jeg skal kjøpe, har kjøpt, spiller, har spilt:

- Broken Sword 4
- Syberia 1 + 2

- The Book of Unwritten Tales 1 + 2

- Deponia 1 + 2

- The Whispered World

- Chains of Satinav

- Night of the Rabbit

- Den Lengste Reisen

- Secret Files 1 + 2

- Runaway 1, 2 + 3

- Edna & Harvey 1 + 2

- Indiana Jones - Fate of Atlantis

- Lost Horizon

- Broken Sword 5

- Runaway

- Monkey Island 1, 2 + 3

- Broken Sword 2

- Broken Sword 3

- The Last Express

- Broken Sword: Director's Cut

- Drømmefall
EDIT: La til en liste over spill.
EDIT2: La til Monkey Island
Endret av Gnålern
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du skriver ikke hva du har forsøkt tidligere, så jeg vet ikke om du er "nybegynner" innen eventyrspill-sjangeren. Dersom du ikke er det er Syberia 1 & 2 og The Longest Journey spill du ganske sikkert har spilt. Hvis ikke bør du gjøre det snarest. De passer ganske perfekt med beskrivelsen din og er utrolig gode spill med veldig engasjerende historier. Alt er tilgjengelig på GOG. :)

 

Dersom du har forsøkt det meste innen "mainstream"-eventyrspill får du heller si fra, så får jeg tenke litt mer over det. ;)

Lenke til kommentar

Hva er det du liker best med Broken Sword? Ser folk slenger inn en mengde bra eventyrspill som ikke har noe særlig felles med Broken Sword bortsett fra at de er pek & klikk. Last Express er regnet for å være et av tidenes beste spill, så du kan ikke gå feil der forøvrig.

 

Broken Sword 4 har samme kontrolloppsett som BS1 & 2, så du kan jo prøve den. Det er et ganske bra spill, men det har en groteskt dårlig slutt, bare så du er klar over det.

 

Når det gjelder spill som ligner på Broken Sword.....

 

Indiana Jones - Fate of Atlantis har mye til felles med Broken Sword. Secret Files-spillene (i alle fall nummer 1 og 2) har mye felles. Dessverre har Secret Files-spillene forferdelig stemmeskuespill på engelsk. Bør egentlig spilles på tysk. Lost Horizon er veldig Broken Sword-aktig. Alle disse spillene kan skaffes på Steam. Siden jeg er GOG-fanboy, så må jeg nesten finne noe der som ligner, og da sier jeg Runaway-spillene.

 

Det finnes mange bedre eventyrspill enn disse spillene, men de er bra nok til at de er verdt å spille om det er stemningen til BS-spillene du er ute etter. "Dessverre" finnes det få spill som er bedre enn Broken Sword 1, da.

 

Broken Sword 5 kommer forøvrig i slutten av året, så det er bare å glede seg.

 

tumblr_msaxkroBm41risknto1_1280.png

Endret av radiohodet
Lenke til kommentar

Har spilt ferdig Broken Sword: Director's Cut. Likte det veldig godt. God historie, gode karakterer, vakker håndtegnet grafikk og animasjoner. Både humoristisk og alvorlig hendelser. Flotte gåter, ikke for enkle, og ikke for vanskelige.

 

Har startet på Broken Sword 2.

Endret av Gnålern
Lenke til kommentar

Har spilt ferdig Broken Sword: Director's Cut. Likte det veldig godt. God historie, gode karakterer, vakker håndtegnet grafikk og animasjoner. Både humoristisk og alvorlig hendelser. Flotte gåter, ikke for enkle, og ikke for vanskelige.

 

Har startet på Broken Sword 2.

 

Eneste som er trist med DC er at det ikke er like brutalt som originalen. I originalen er det flere sekvenser hvor man faktisk kan omkomme og da bli game over.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...