Gå til innhold

Løfter jeg for tungt?


muummi

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om du ønsker å få større muskler, bør du nok forandre treningen din. Høy intensitet repetert få ganger øker styrke, lavere intensitet og flere repetisjoner øker muskelmasse, det er den generelle tanken.

 

Det høres ut som du løfter til du ikke klarer å løfte mer i hvert sett. Om man ikke er så vant til å trene, vil dette slite musklene fort ut og som du opplever, minke prestasjonen betydelig i neste sett. Om du trener for å bli større bør du satse på å bli oppvarmet av første sett, sliten av andre sett og utslitt av siste sett. Bruk vekter som du akkurat klarer å fulføre repetisjonene dine med i siste settet. Antall repetisjoner bør være mellom 8-12 og gjøres i kontrollert form. Etter siste sett kan du gjerne hente en lettere vekt og gjøre et par reps med den for å oppnå en mer intens pump.

 

Ordlyden din hinter til at det ikke er så lenge siden du begynte å trene. I starten kan det være vanskelig å følge alle rådene og rettningslinjene man hører og leser for effektiv kroppsbygging og styrketrening fordi kroppen ikke er vant med bevegelsene og treningen, og det "føles" ikke riktig ut. Etterhvert som du trener vil du få mer kontroll og følelse med hva du gjør fordi nervesystemet ditt utvikler seg og tilpasser seg. Muskelene dine vil også vende seg til å trene og du vil kjenne deg mer igjen med erfaringer fra "ekspertene" du henter lærdom fra. Det er anbefalt å følge et profesjonelt program når man starter opp, men ikke forvent at du opplever programmet på samme måte som erfarne trenere. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...