Gå til innhold

Gjest Slettet+9871234

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja det blir nok tidenes største løftebrudd, mye større enn da Kristin Halvorsen lovte å fjerne fattigdommen med et pennestrøk.

 

Folket ville jo ha forandring og det får det. Så får vi se når status gjøres opp etter at perioden er omme hvor fornøyde vi er.

 

Interessante betraktninger. Men det jeg markerer med blått er kanskje ikke særlig vanskelig å forklare eller å se hvorfor.

 

Befolkningen er nok blinde for mye forskjellig. Også har vi hatt pressen som har dratt fram den ene etter den andre rød-grønne regjeringstabben. Spørsmålet blir da hvorfor gjør de rød-grønne dette mot seg selv, når de ellers vil framtre som så ekstremt ansvarlige i økonomiske spørsmål?

 

Men, befolkningen er ikke blinde for absolutt alt, og AP har trådd over streken mer enn en gang på disse 8 årene. Og jeg tror det er det som feller dem denne gang.

 

- Høyspentmaster, en meget upopulær avgjørelse som fikk engasjert lokalbefolkning og dette sev så ut som et nasjonalt spørsmål. Og vil man ødelegge nasjonalromantikken med stygge synlige master? Hva med turismen, vil man ødelegge naturperlene?

 

- Svik mot kongehuset, en hver oppegående person klarer å se når noen gjør urett mot andre. Ikke bare gjorde Jens Stoltenberg urett mot kongens rolle i krigsveteranbeskjønnelses-saken, men han NEKTET Å TA SKYLD FOR DET. Meget arrogant holdning som BLE LAGT MERKE TIL. Garantert!

 

- Flere saker som viser rød-grønn regjerings handlingslammelse, eller også systemets treghet som også skaper handlingslammelses-grobunn. Breivik-saken, terroren i Oslo, bomber og massemord. Dette beveget folk skikkelig. Det er til og med så ekstremt på stell at en del folk nesten sympatiserte med Breivik, selv om de synes handlingene hans var totalt uakseptable, forferdelige og grusomme. Breivik fikk likevel rørt litt ved noens fremmedfrykt som dessverre stikker veldig dypt i folk. Folk er noe naturlig rassistisk anlagt, beklageligvis, og sannsynligvis en forsvarsmekanisme man har i fra steinalderen, som til tider kanskje er det som skiller liv og død for stammen din. Etterpå tok kommisjonen seg av å utbrodere rød-grønn regjerings og systemets svakheter og handlingslammelse spesiellt.

 

- Det er sikkert flere ting å nevne, men jeg tror disse tre er mer enn nok. Så der tror jeg svaret ligger på hvorfor folk ønsket seg andre ansikter i styre og stell av landet.

 

- Og denne meeget blonde Senterpartilederen. Hun tar jo kaka gang etter gang i blonde utskjeielser / uttalelser. Nei, da er det hyggeligere å lytte til Per Kristian Foss med flere oppegående individer (politikkfelt ikke helt sammenliknbart, men for å dra fram folk som holder ordene rett i munnen så ble Foss et eksempel her).

Endret av G
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Det skal bli interessant å se hvor mange kameler FrP må svelge. I følge en avstemning blant partiets velgere er innvandring den klart viktigste saken for dem.

  1. Hva får FrP til på innvandring med Venstre som er det mest liberale partiet på dette?
  2. Vil den nye regjeringens innvandringspolitikk bli bedre enn sittende regjerings politikk?
  3. Hva får FrP igjennom i andre saker? Vil partiet vingeklippes fullstendig?
  4. Får partiet plass i en regjering ved at de kjøpte stemmer på populistiske løfter de aldri kan holde?

Jeg gjentar denne:

 

http://dinnettavis.no/#handlingsregel-skatt-inflasjon

 

En multiplikator på 1 med skatte og avgiftsfinansiering og en multiplikator på fire med formuesfinansiering av offentlige utgifter og prosjekter.

 

Det blir svært spennende å se hvem som blir finansminister og hvor mye FrP får gjennomslag for sitt finanspolitiske luftslott. Hvilket omdømme vil denne regjeringen sitte igjen med etter 4 år? Det gjelder ikke bare FrPs omdømme, men også de som inviterte dem inn i regjeringskontorene.

Lenke til kommentar

Det er klart FrP var kjepphøye i valgkampen. Men, man skal heller aldri helt undervurdere noen selv om man tror de er noen ordentlige tullinger / skrytepaver.

 

Jeg tror de innser alvoret, og hvor stramt handlingsrommet og regjeringsforhandlingene kan komme til å bli. Helt klart. De fikk seg nok en nedtur når de må samarbeide med flere enn kun sine egne.

 

Jeg er spent på hvordan FrP nå tilbyr sine forslag om gode løsninger, hvordan Høyre tilbyr sine forslag om gode løsninger, og hvor samarbeidsvillige de to småpartiene KrF og Venstre faktisk er. Hvor villige er de til å satse og kompromisse for å få lov til å styre landet?

 

 

Det skal bli interessant å se hvor mange kameler FrP må svelge. I følge en avstemning blant partiets velgere er innvandring den klart viktigste saken for dem.

 

Det er nå tross alt bedre å svelge den kamelen, enn å gjennomføre ting som åpenbart er galt for landet, eller å sitte som passive politikere som gjør skade.

 

De innså nok fort at de var nødt å kompromisse, og gjerne bli nødt til å vente tålmodige nok noen år før de får vokse seg modne og de rette forutsetningen ligger der. Det tok jo mange mange år før FrP oppnådde å i det hele tatt kunne sitte i regjering med noen (som med dette valget). Det vil nok ta noen år før de blir drevne i å praktisere politikk. Men, helt dumme kan de ikke være etter å ha arbeidet og virket på Stortinget i årevis. Blir spennende. Flott at folk liker litt spenning synes jeg.

 

FrP blir uansett i denne omgang stagnert av sitt mindretall.

Lenke til kommentar

 

Jeg tror de innser alvoret, og hvor stramt handlingsrommet og regjeringsforhandlingene kan komme til å bli.

 

Jeg prøvde å komme med et kommentar til det lengre oppe, men mulig det ble misforstått.

 

Poenget var iallefall, at når det gjelder hva de til syvende og sist får å rutte med, så er jo det mer enn bare handlings-reglen? Både Høyre og Frp har vel ideer om kutt/innsparinger på mange milliarder bl.a. i byråkrati, u-hjelp, innvandringsreduksjon, osv.?

 

Det er vel også penger man må medregne i hva de evt. får å rutte med?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Feks. var både Høyre og Frp enige om å kutte 4 milliarder kroner i landbrukstøtten i sine alternative budsjett 2012

 

Frp vil ha kutt i u-hjelp på minst 10-12 milliarder. Høyre vil også ha "omlegginger og kutt her, men neppe såpass mye.

 

Kort sagt, det blir fort mye penger "inn", hvis man tar felt for felt, av hva de forskjellige har snakket om å "kutte" i

 

Noe annet er selvsagt hva som er politisk mulig å få til. Og første budsjett-året bør man kanskje ikke forvente store forandringene.

Lenke til kommentar

Feks. var både Høyre og Frp enige om å kutte 4 milliarder kroner i landbrukstøtten i sine alternative budsjett 2012

 

Frp vil ha kutt i u-hjelp på minst 10-12 milliarder. Høyre vil også ha "omlegginger og kutt her, men neppe såpass mye.

 

Kort sagt, det blir fort mye penger "inn", hvis man tar felt for felt, av hva de forskjellige har snakket om å "kutte" i

 

Noe annet er selvsagt hva som er politisk mulig å få til. Og første budsjett-året bør man kanskje ikke forvente store forandringene.

 

Interessante tall. Hvilke nytte har dagens U-hjelp, og går det an å få mer igjen for kronene? Går det mye penger til korrupte ledere i forskjellige land, og stikker U-hjelpsorganisasjonene av med for mye av kaken?

 

Hvilke konsekvenser får det for verden om Norge trekker disse 12 milliardene ut for å dra strikken maksimalt? Er det snakk om å dra all U-hjelpsstøtte ut av budsjettene?

 

Vi nordmenn liker jo å se på oss selv og å oppføre oss ganske solidarisk med de svake.

Lenke til kommentar

 

Er det snakk om å dra all U-hjelpsstøtte ut av budsjettene?.

 

Nesten

 

Frp vil kutte ned

 

85% av bistand til Afrika

85% av bistand til Asia (untatt Afghanistan)

85% av bistand til Midt-østen

 

Ganske drastisk og kommer dessverre til å ta livet av mange gode prosjekter.

Endret av Mr.M
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Gjest Slettet+9871234

Mer om handlingsregelen:

 

Det er viktig er å understreke at handlingsregelen innebærer at man skal jevne ut svingninger i økonimien. Når fondet vokser veldig mye, skal man ligge under den forventede avkastningen av oljefondet, sier Stoltenberg til Aftenposten.
I budsjettet som legges frem mandag vil Stoltenberg-regjeringen legge opp til å stramme inn oljepengebruken til under tre prosent.
- Vil det være forsvarlig av den nye regjeringen å øke oljepengebruken til fire prosent?
- Nei, det er helt klart ikke forsvarlig. Da snakker vi om flere titalls milliarder mer enn det vår regjering legger opp til, påpeker statsministeren.
- Uklare formuleringer
Han mener en slik økning ville være i strid med handlingsregelens intensjon om å bruke innfasing av oljepenger til å jevne ut svingninger mellom gode og dårlige år i økonomien.
- Det som er mest uavklart, er om den nye regjeringen vil prøve seg med noen budsjettriks. Det en ærligere sak å si at man vil bruke mer penger enn å finne på måter å gjemme bort pengebruken, sier Stoltenberg.

 

Kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/Stoltenberg-er-spent-pa-blabla-budsjettriks-7335770.html#.UmF__dJHDTA

 

Se også:

 

http://www.aftenposten.no/okonomi/Sjefokonom-De-bla-bommer-pa-hovedmalet-7334571.html#.UmGBSdJHDTA

 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest Slettet+9871234

Hvor mye penger er overført uten om handlingsregelen i 2005-2013?

I budsjettet for 2013 var det vel 15,8 milliarder.

Det er vel snakk om store penger på 8 år?

 

Hva mener du med utenom handlings-regelen?

 

Alt dette og overføringer fra Oljefondet fremgår av de årlige statsbudsjetter og burde være lett å søke opp på regjeringens nettsider. Du finner kanskje en lengre historisk tallrekke på de du presist søker ved noen kreative nettsøk.

 

Du kan jo begynne med søket:

 

årlige overføringer oljefondet statsbudsjettet

Lenke til kommentar

 

Hva mener du med utenom handlings-regelen?

 

Alt dette og overføringer fra Oljefondet fremgår av de årlige statsbudsjetter og burde være lett å søke opp på regjeringens nettsider. Du finner kanskje en lengre historisk tallrekke på de du presist søker ved noen kreative nettsøk.

 

Du kan jo begynne med søket:

 

årlige overføringer oljefondet statsbudsjettet

I den økonomiske debatten har dessverre nivået på oljepengebruken blitt det fremste symbolet på om man fører en ansvarlig økonomisk politikk, og med betydelig redusert oppmerksomhet på hvordan oljeformuen disponeres. Oljepenger brukt til investering i realkapital vurderes som likeverdig med penger brukt til forbruk, selv om det er åpenbart at begge deler ikke kan sies å stimulere verdiskaping og produksjon. I tillegg er det skapt et falskt inntrykk av at man i statsbudsjettet inkluderer og prioriterer alle oljekroner som skal tilføres norsk økonomi på ett år. Enhver oljepengebruk som overstiger regjeringens forslag til oljepengebruk, omtales derfor som uansvarlig, uavhengig av hva pengene brukes til. Dette skjer til tross for at det utvilsomt fases inn titalls milliarder oljekroner utenfor handlingsregelen, gjennom blant annet investeringer i oljevirksomhet på norsk sokkel, kraftinvesteringer, kjøp av aksjer i flyselskap, egenkapitalinnskudd i bank, omgåelse av NOx-fondet, og penger brukt gjennom såkornfond.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Slettet+9871234

Dette var da mye. Opprett en ny tråd om de andre tingene du nevner så får du se hvem som svarer.

 

Dersom du hadde lest mine innlegg på dette forumet, har jeg min egen oppfatning av oljepengebruken. Jeg synes vi bruker altfor mye. Du finner også mer på mine nettsteder om dette. Blant annet er offentlig pengebruk (investering og forbruk) av fordringer på utlandet (nasjonalformuen eller oljefondet om du vil) langt mer ekspansivet enn samme beløp finansiert med å trekke inn skatter.

 

Ved en statisk multiplikatorbetraktning kan formuesfinansiering være 4 - 5 ganger mer ekspansivt enn samme beløp finansiert ved skatter.

 

Vil du diskutere videre får vi holde oss til temaet.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
Gjest Slettet+9871234

Finansministeren øker oljepengebruken med 1.9 milliarder kroner i revidert nasjonalbudsjett.

 

Var det regjeringen som ville gjøre seg mindre avhengig av oljeformuen og dempe todelingen i norsk økonomi?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...