Gå til innhold

telefoner og nettbrett i kommunalt nettverk.


Giger

Anbefalte innlegg

På skulen der eg jobbar vert nettet scanna for mobilar og nettbrett som ikkje har med skulen å gjera. Elevar som vil nytta nettet kan få eit dagspassord. Dei nettansvarlege seier at dei innimellom scannar nettet og stenger ute dei som tilsynelatande ikkje høyrer heime. (Utestenging av Mac-adr) Problemet er dei lærarane som vil nytta privat nettutstyr. Ettersom me er 100 pedagogar vil det væra mykje arbeid med mac-adr registrering.

 

Spørsmålet: Er det mogeleg på androide, ipod, pc og mac å skrive inn eit namn på utstyret som vert vist i nettverket? T.d "lærer pc"/ "skule mobil"?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørsmålet: Er det mogeleg på androide, ipod, pc og mac å skrive inn eit namn på utstyret som vert vist i nettverket? T.d "lærer pc"/ "skule mobil"?

Hvordan vil det hjelpe? Endringer som kun avhenger av noe som alle kan gjøre selv på klientsiden er jo noe elevene også kommer til å benytte seg av. Ja, gitt at det er ungdomsskole eller høyere så vil de nok fint gå rundt MAC-adresser også.

 

I utgangspunktet ville jeg, på en institusjon av en viss størrelse, anbefalt individuelle kontoer for hver enkelt bruker - i det minste de som skal ha tilgang hele tiden. Så kan man ta dette på brukernivå. Men at man kan hacke til en enkel løsning med to separate nettverk - for all del. Har dere ikke individuell sikring av brukernes trafikk på nettet, ville jeg uansett aldri i livet gitt elever adgang med privat utstyr.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...