Gå til innhold

Jay-Z gikk på en skikkelig pirat-smell


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Før eller siden må jo bransjen skjønne at et moderne menneske vil ha alt levert samtidig som alle andre kan få det levert, uten restriksjoner på regioner, bruk eller andre tulleting.

 

I snart 15 år har de såkalte "piratene" (meg inkludert) sagt at dersom dere bare slutter med tvang, segregering og nedlåsing, så betaler vi for alt.

 

Men nei, vi er ikke kunder, vi er storfe som bare skal lystre og betale overpris for dårlige løsninger. Hvorfor lytte til oss?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-245639

Ingen som fikk med seg det som virkelig var problemet? At Samsung skulle ha full føkkings kontroll på DITT PRIVATE innhold på DIN mobil?

Lenke til kommentar
Tidligere en hva? Det er jo de som setter begrensningene for så å gi en "eksklusiv", å det er nettopp det som "vi pirater" kritiserer.
Så da tar man varen ulovlig bare fordi man er furten fordi Samsungs kunder fikk tre dager i en eksklusiv klubb. Det er jo mer barnslig enn unger som maser om godteri i butikken på en onsdag. Kan man ikke vente tre dager eller unne andre noen få dager med noe man ikke har tyder det ikke akkurat på at man har mange problemer her i verden. Pirater gjør seg stakkarslige, og det er patetisk.

 

Hvis ditt syn er så riktig, er det vel mer patetisk at musikkbransjen tar dette så utrolig på alvor når det are er snakk om noen "barnslige unger i en godtebutikk".

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det tviler jeg ikke på. Det er ikke selve piratvirksomheten jeg reagerer på her heller. Det er det at folk ikke klarer å vente tre dager til det kommer på Spotify og til salgs. Hadde det vært snakk om ei plate som kun kom ut digitalt og ble sluppet en måned seinere enkelte steder skjønner jeg at det ville vært irriterende, men det var tre dager som Samsung hadde ordna. Ingen grunn til at folk blir furtne og krever å få tilgang på sekunder, man kan ikke forvente at selskaper vil slutte 100% med business fordi vi har noe som heter internett.Ikke en særlig hyggelig app, absolutt ikke, men det er en litt annen diskusjon. Jeg reagerer på dem som ikke har Samsung-telefon og ikke klarer å vente tre dager.

 

Jeg vil nå si det er på sin rette plass, nettopp fordi Samsung:

1) Prøver å selge seg og sine produkter ekslusive, ved å skape stygge lobbist-avtaler med noe som ikke har noe med produktene dems å gjøre. Dette er ikke samme som at MS lanserer Monster Truck Mania til kun Windows, men mer som at Ford skal ha exclusive right på å koble iPhone til bilen.

2) Jeg fatter ikke at ingen her har klaga på det enda, men har dere SETT lista over drit man må akseptere for å laste ned detta albumet?! Det er jo bilde i artiklen, og det er jo helt skammelig og gir ingen mening. Hva er det _egentlig_ de prøver på her? Er vi ufrivillig medlem av undersøkelse, ja?

 

Grunnen til at folk reagerer er måten den var ekslusiv. Den har nok allerede vært rundt til diverse plateanmeldere og musikere og andre i bransjen, uten at noen tar seg nær av det. Men en lansering skal helst være global, eller være ett sted først. Ikke ett sted i flere dager, og isåfall IKKE på grunnlag av en lobby-lignende avtale.

Lenke til kommentar

Hvis ditt syn er så riktig, er det vel mer patetisk at musikkbransjen tar dette så utrolig på alvor når det are er snakk om noen "barnslige unger i en godtebutikk".

Mtp. at pirater er som religiøse hadde jeg personlig ikke brydd meg i det hele tatt, da jeg veit hvor håpløst det er. Jeg skjønner godt at de reagerer dog, for det er jo ikke snakk om barn dette. Barsnlige voksne er tross alt noe ganske annet.

Lenke til kommentar

Nei, ikke alle bryr seg om å ha cd'en.

Det er mye jeg er "fan" av som jeg ikke kjøper, rett og slett fordi jeg ikke gidder.

Jeg tror mange fans har som vanlige folk skaffet seg spotify/wimp. Om jeg fikk et album av et av mine yndlingsartister før det lanseres på spotify, vil det gå kraftig utover antall avspillinger på spotify. Skulle ikke forundre meg om det var inntekten fra fansen som ble hardest rammet.

Jeg har ikke kjøpt en cd på 10-15 år, det betyr ikke at jeg ikke er fan av noen artist. Derimot så har jeg abonnert på Spotify siden det kom ut. Du høres litt ut som en sånn torrent disclaimer, "If you like it you buy it", men sånn fungerer det nok ikke for de fleste i virkeligheten.

 

..... Enkelte tar jo alt så bokstavelig.

Om det er en fysisk cd, et kjøpt nedlastet album eller abm. på Wimp/spotify spiller vel ingen trille.

Poenget er at de ikke taper så mye penger som de i utgangspunktet innbiller seg, men et tap med en restriktiv release er en selvfølge i 2013.

 

@Hans Erling: Haha, morsom sammenligning, men tja, jeg har en litt sånn innstilling personlig,

men at alle er sånn tviler jeg vel litt på. "Torrent disclaimer" faktisk :p

Lenke til kommentar

...

Om det er en fysisk cd, et kjøpt nedlastet album eller abm. på Wimp/spotify spiller vel ingen trille.

...

 

Det gjør det vel. At noe blir hørt utenfor spotify av en spotifybruker kan ses på som tapt inntekt for plateselskapet/artist. Om man kjøper albumet etterpå, har det ingenting å si om kjøperen har hørt sangene tidligere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mtp. at pirater er som religiøse hadde jeg personlig ikke brydd meg i det hele tatt, da jeg veit hvor håpløst det er. Jeg skjønner godt at de reagerer dog, for det er jo ikke snakk om barn dette. Barsnlige voksne er tross alt noe ganske annet.

 

For å si det sånn, det ville vært billigere om de fant en bedre løsning istedet for å stenge ute all mulig torrent.

 

Selv bruker jeg ofte torrent fordi det støttes jo alle veier nå; linux, windows, mac osv.. Det er enklere å lage en nedlastingsserver på en Raspberry Pi enn å skulle vente på at en film bufrer på en skittreg nettside.

 

Selv håper jeg musikk/film/spillbransjen finner en metode for folk å laste ned filer lovlig og betalt ved å bruke torrents. Likevel er det ganske vanskelig, da tanken er at folk skal fortsette å "seede" disse samtidig som at ingen kan "bryte seg inn" og laste det ned uten å betale (da det er lett som en plett med torrents).

 

Det ville jo spare bransjen for utrolig mye penger, og da ville det bli billigere med musikk, film, spill osv. med mindre de gjør som før og overpriser (noe som spesielt spillbransjen ofte gjør).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...