Gå til innhold

Bærbar til jobb, videoredigering og kanskje litt spilling


Anbefalte innlegg

Jeg håper noen kan veilede meg litt i jungelen av bærbare PCer. Det jeg trenger råd om er følgende:

 

Ny bærbar til jobbing. Jobbingen er primært dokumentbehandling mot en ekstern server så den krever ikke mye maskinkraft. Jeg ønsker å kunne kople til i hvert fall en - kanskje to eksterne skjermer.

 

I tillegg til jobb ønsker jeg å bruke PCen til å redigere video og bilder. Jeg har mange DV bånd (råtape i avi-format) som jeg skulle ha spilt over. Det krever vell firewire/thunderbolt eller noe lignende antar jeg. Kona har en MacBook Pro som jeg eventuelt kan benytte, så hvis firewire snevrer inn utvalget mye, er dette optional.

 

Og hvis far får litt tid til overs så kunne det vært artig å spille litt. Imidlertid vet jeg av erfaring at det ikke blir særlig mye tid til dette og jeg kan helt sikkert velge meg titler som er noen år gamle. Derfor ønsker jeg ikke å betale særlig mye ekstra for spillegenskaper, men fint å ha muligheten.

 

Størrelsesmessig ser jeg for meg en 15 tommer.

 

Prismessig ser jeg for meg 5.000 - 9.000 (ca).

 

Jeg har lest om haswell prosessorer og ønsker å kjøpe en PC som har slik ut fra batteritid m.m.

 

Noen som kan foreslå et par egnede kjøp for meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvor tunge spill skal du spille, og hvor stor HDD vil du ha?

Vil du ha SSD?

 

http://www.multicom.no/Xishan-W350S-15e6-Full-HD-Matt-Intel-Core-i7-4700MQe-8GBe-750GBe-GeForce-GTX-765Me-DVDRWe-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c1000042/p10625369

 

Kanskje litt overkill, spørs på hvilket spill du vil spille, og hvor mye videoredigering du driver med.

 

Tror også du brude ha SSD til ditt bruk, noe ikke denne har.

Endret av Ares NOR
Lenke til kommentar

Finnes ikke så mange Ultrabooker med Haswell enda, men hvis du som sagt ikke skal spille så krevende spill så kommer Haswell med forbedret integrert grafikkort som kan kjøre nye spill på lave innstillinger helt greit. Hvordan det blir med tilkoblingsmuligheter på disse nye 15" Ultrabookene vet jeg dessverre ikke noe om.

 

:)

Lenke til kommentar

Viktigere enn spillbarhet er faktisk tilkoblingsmuligheter for ekstern skjerm og tastatur og siden jeg ikke kommer til å ta PC med på tur er ikke størrelsen avgjørende. Ultrabooks har jeg ikke sett på.... men hvilke kunne være aktuelle?

 

14" "ultrabook" med nyeste generasjon prosessor fra Intel, og det kraftigste integrerte grafikkortet, Iris Pro. Multicom Arctic 740S.

Men da må du vente til uti juli.

Lenke til kommentar

Slenger meg på tråden her da jeg er på utkikk etter en lignende PC som OP, dog med et litt annet budsjett.

 

Jeg vil ha den beste 17" laptopen for maks 18 000,-. Den skal brukes til tung bilde- og videoredigering og spill, så jeg vil egentlig bare ha ytelse, alt annet er irrelevant.

 

Men som OP sier er laptopjungelen stor, og lett å gå seg vill i for oss mindre PC begavede folk. Har lagt ved noen forslag, men selv om forskjellen kan være stor mellom PCene er det ikke lett å vite hva som er mest relevant.

 

Trenger jeg egentlig 32 GB RAM ??

Og hva har egentlig grafikkortet og prosessoren å si for bilde/videoredigering?

 

ASUS G750JH

http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=781755

 

MSI GT70

http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=781355

 

Acer Aspire V3-772G

http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=778614

 

Alienware 17

http://www.dell.com/...id=alienware-17

 

Multicom Kunshan P177S

http://www.multicom....;c:1000042;fl:0

Lenke til kommentar

Trenger du 32 GB RAM? Kommer an på bruken - de fleste vil aldri trenge så mye RAM. Til bilde- og videoredigering er mye RAM kjekt å ha, men 32 GB er vel også med en slik bruk overkill for de fleste. På den annen side er jo ikke RAM forferdelig dyrt, så om man har mer enn man egentlig trenger, er det jo ikke så veldig mange penger bortkastet.

 

Skjermkort - betydning for bilde-/ video-redigering? Ikke så mye. De fleste moderne og moderat kraftige skjermkort fikser den biten like bra som et dyrt og kraftig skjermkort for spilling. Prosessoren har nok mye større betydning.

 

De laptopene du har listet opp har jo store forskjeller når det gjelder spillstyrke. Alt fra GTX 760M, og opp til GTX 780M; sistnevnte er vel omtrent dobbelt så kraftig som førstnevnte. Og er også det kraftigste skjermkortet du kan få til en bærbar maskin pr. dags dato. Det er kun et par modeller (fra Alienware og Clevo) som kan stille med enda kraftigere skyts, da de har 2 slike kort (SLI).

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...