Gå til innhold

Problemstilling innen religion idag


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har et mulig svar... Gutten kommer til himmelen og blir møtt av tannfeen. Så kommer påskeharen og gir han så mye sjokolade at tennene blir dårlige og faller ut. Tannfeen tar tennene og tryller de om til penger. Pengene gir hun til Julenissen slik at han kan kjøpe gaver til alle små barn. Punktum!

 

Ps. er ikke prest, kristen, muslim, jøde eller teolog, men kanskje mitt svar kan ha noe for seg alikevel?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kristendommen, Islam og Jødedommen har alle den samme guden.

 

Nei, dette er ikke riktig.

Jødenes "gud" er den samme som denne verdens "gud" Og det er satan, men jødene kaller ham for lucifer som er et annet av satans navn.

 

For kristne er Gud vår far. Og Jesus sier dette om jødene:

 

"You are of your father the devil, and the desires of your father you want to do. He was a murderer from the beginning, and does not stand in the truth, because there is no truth in him. When he speaks a lie, he speaks from his own resources, for he is a liar and the father of it"

 

The devil er som kjent satan, eller djevelen på norsk

 

 

Når det gjelder islam så er det litt mer komplisert, for islams allah er en avgud, det er den øverste av de over 350 avguder araberne hadde før islam. Derav kommer kampropet allahu akhbar som betyr allah er størst.

 

Men bak avguden allah så finner vi også satan, på samme måte som bak alle avguder.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men i kristendommen så vil alle mennesker som har levd eit liv utan synd komme til himmelen.

Kristendom har hatt godt og vel tusen år på seg til å bevise det du her hevder, men klrte de det? Nope, over hodet ikke... De eneste som tjente på dette var presteskapet og det var det. For utvikling, menneskers velferd og annet sto stille under denne perioden, det skjedde overhodet ingenting av noe som helt i den tiden kristendommen fikk råde... Så systemet er og blir feil ganske enkelt... Det leder ikke til noe godt å følge disse dogmene og doktrinene og tilbe denne høyst usynlige guden, tvert i mot..

 

Problemet er berre det at ingen lever utan synd og alle som ikkje lar Jesus ta sin skyld og Gud gi mennesket sin tilgivelse. Vil komme til helvete.
Det jeg lurer på her er hvordan DU selv kan være et godt menneske? Du støtter altså en gud som anser det å sende folk til evige pinsler fordi de har sett på de sviktende bevisene for disse påstandene i en bok som en god gud og jeg lurer, hva kommer DU til å gjøre OM dette faktisk var sant og de du elsket ble sendt til helvette? Ville du frydet deg? Ville du tenkt at; Hah, der fikk de som fortjent når de ikke ville høre på meg?

 

Tror faktisk at hverken du eller andre religiøse mennesker er noen gode mennesker i det hele tatt jeg, i bunn og grunn.... :(

 

Så på sett og vis må du få forlating for dine synder for å komme til himmelen i kristendommen. Problemet er berre det at det er ein synd i kristendommen å tur på andre gudar enn Gud, så alle hinduar og religionar med andre gudar enn denne vil komme til helvette uansett. Men ateistar og budistar og slikt som dette vil ikkje komme til helvette dersom dei aldri har synda i sitt liv.

Jeg har kun "syndet" i omtrent ti år av mitt liv og da kun på grunn av at noen innbiller seg at dette er synder. Etter det har jeg forsøkt å leve mitt liv på best mulig måte, der hvert enkelt individs ønsker og meninger har fått være i fred fra min tillærte dogmatiske tro, for jeg er av den soleklare oppfattning at folk kan få lov til å holde på med hva pokker de vil såfremt det ikke går ut over andre, eller uskyldige tredjeparter... Min frihet stopper derfor ved andres nesetip og det er slik det burde være, for å true folk med helvette fordi de ikke følger klare påstander i en bok leder kun til tvang, som igjen leder til intoleranse fordi det alltid er noen som ikke vil eller har lyst til å følge dogmene og det igjen leder til hat... Så alt du og andre religiøse fremmer med denne jesus diktatoren deres er rett og slett hat og intoleranse, vi har hatt over tusen år med det hatet og den intoleransen fra kristne og det burde dere ha lært noe av. Men fremdeles løper du rundt Oleoh og trer folk som ikke tror på disse påstandene med helvette, altså EVIGE pinsler fordi doktrinene sier at den som ikke vil tro blindt på disse påstandene skal ende i evig pine... Hva gjør det DEG til lurer jeg på? En lakei som syntes dette er passende straff og som faktisk liker det? Kan virke slik, men dette er igjen det man får når man tror blindt på slike doktriner, man avler kun hat og intoleranse for alle andre...

 

Og det er jo grunnen til at vi IKKE lar slike påstander styre i samfunnet lenger, man fant ut at gudelig tro kun leder til intoleranse og hat og forkastet derfor modellen. slike som deg forstår ikke at det er dit det leder, men tror faktisk at dere tilbyr kjærlighet selv om den kjærligheten er innsnevret av det samme systemet og legger alle som ikke faller inn under en mann og en kvinne modellen for nettopp hat, intoleranse og forfølgelse... Kristendom har med andre ord ingenting med kjærlighet å gjøre, for alt de gjør er å legge en demper på kjærlighet...

 

Og hvor kjærlig er det å promotere en gud som syntes evige pinsler for å bruke hodet er passende egentlig? Du er jo full av hat.... :(

Lenke til kommentar

Nei, dette er ikke riktig.

Jødenes "gud" er den samme som denne verdens "gud" Og det er satan, men jødene kaller ham for lucifer som er et annet av satans navn.

 

For kristne er Gud vår far. Og Jesus sier dette om jødene:

 

"You are of your father the devil, and the desires of your father you want to do. He was a murderer from the beginning, and does not stand in the truth, because there is no truth in him. When he speaks a lie, he speaks from his own resources, for he is a liar and the father of it"

 

The devil er som kjent satan, eller djevelen på norsk

 

 

Når det gjelder islam så er det litt mer komplisert, for islams allah er en avgud, det er den øverste av de over 350 avguder araberne hadde før islam. Derav kommer kampropet allahu akhbar som betyr allah er størst.

 

Men bak avguden allah så finner vi også satan, på samme måte som bak alle avguder.

 

Dette har vi vært igjennom utallige ganger før!

 

Kristendommen springer ut av jødedommen og i likhet med både jøder og muslimer tror kristne at Gud har skapt verden og holder alt liv oppe, og at historien løper fra skapelse til endetid.

 

Kristendommen er en jødisk-kristen religion. Dette viser seg tydelig i Bibelens to deler. Kristendommens hellige skrift består av Det gamle testamente som er identisk med Tanach, Bibelen i jødedommen, mens Det nye testamente handler om Jesus og de første kristne.

 

Men kristendommen er også forskjellig fra jødedommen. Kristne tror Jesus er Messias, mens jøder ennå venter på Messias. I motsetning til jødedommen er kristendommen en misjonerende religion og er i dag den religionen i verden som samler flest tilhengere. Et annet karakteristisk trekk er den kristne troen på at Jesus er både sann Gud og sant menneske. Når Jesus blir født, er det Gud som blir menneske. Her skiller kristendommen seg ikke bare fra jødedommen, men også fra islam. Den viktigste åpenbaringen av Gud er ifølge kristendommen et menneske og ikke en tekst, slik som Toraen i jødedommen eller Koranen i islam.

 

Nok en gang:

 

Kristendommen har "jødenes bibel" (Tanach) som første del av kristendommens kanoniserte skrifter i Bibelen!

 

Når det kommer til ditt Jesus-sitat fra Johannes om "Djevelens barn", så er ikke dette nødvendigvis ment å bare være om jøder, men om mennesker generelt. At de han taler til faktisk er jøder er vel ikke en ren tilfeldighet.

 

Her er et par synspunkter på saken, som du sikkert vil avvise siden du er besatt av at du alltid vet best og lukker ører og øyne, samt forlater diskusjonen, hvis du må redegjøre for din manglende logikk eller bevise dine løse konspirasjonsteorier:

 

http://www.keyway.ca...02/20020925.htm

 

http://www.keyway.ca...01/20010123.htm

Endret av LiamH
Lenke til kommentar

Det var da fælt så dømmende vi skulle være i dag, da.

 

Dette har da ikke noe med å være"dømmende" Det er ganske enkelt sannheten.

Men det er ganske typisk for situasjonen i dag, for folk flest mener at om noen sier sannheten når det gjelder dette så er de enten dømmende, rasister eller nazister.

 

I andre tilfeller så sier folk flest om dem som påpeker sannheten at de er gale "konspirasjonsteoretikere"

 

Mao om folk ikke ønsker å bli kalt "dømmende" og alle disse andre "fine" ordene, så bør de holde kjeft, akseptere alle disse politisk korrekte løgnene, og la alt gå sin skjeve gang som før.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er en god del misforståelser når det gjelder jødedommen og kristendom.

 

Jødedommen og kristendom har ikke noe til felles, og jødenes "hellige"bok er ikke Bibelen , men den babylonske talmud.

Unfortunately, due to the abysmal ignorance of our day, the widespread "Judeo-Christian" notion is that the Old Testament is the supreme book of Judaism. But this is not so. The Pharisees teach for doctrine the commandments of rabbis, not God. The Talmudic commentary on the Bible is their supreme law, and not the Bible itself. That commentary does indeed, as Jesus said, void the laws of God, not uphold them. As students of the Talmud, we know this to be true.

http://rense.com/general79/talmud.htm

 

Noen utdrag fra den babylonske talmuds lære:

Moed Kattan 17a: If a Jew is tempted to do evil he should go to a city where he is not known and do the evil there. Erubin 21b. Whosoever disobeys the rabbis deserves death and will be punished by being boiled in hot excrement in hell. Sanhedrin 58b. If a heathen (gentile) hits a Jew, the gentile must be killed. Sanhedrin 57a . A Jew need not pay a gentile ("Cuthean") the wages owed him for work. Jews Have Superior Legal Status Baba Kamma 37b. "If an ox of an Israelite gores an ox of a Canaanite there is no liability; but if an ox of a Canaanite gores an ox of an Israelite...the payment is to be in full." Jews May Steal from Non-Jews Baba Mezia 24a . If a Jew finds an object lost by a gentile ("heathen") it does not have to be returned. (Affirmed also in Baba Kamma 113b). Sanhedrin 76a. God will not spare a Jew who "marries his daughter to an old man or takes a wife for his infant son or returns a lost article to a Cuthean..." Jews May Rob and Kill Non-Jews Sanhedrin 57a . When a Jew murders a gentile ("Cuthean"), there will be no death penalty. What a Jew steals from a gentile he may keep. Baba Kamma 37b. The gentiles are outside the protection of the law and God has "exposed their money to Israel." Jews May Lie to Non-Jews Baba Kamma 113a. Jews may use lies ("subterfuges") to circumvent a Gentile. Non-Jewish Children are Sub-Human Yebamoth 98a. All gentile children are animals. Abodah Zarah 36b. Gentile girls are in a state of niddah (filth) from birth. Abodah Zarah 22a-22b . Gentiles prefer sex with cows.

Her er noe av det den babylonske talmud sier om Jesus.

While it is the stand ard disinformation practice of apologists for the Talmud to deny that it contains any scurrilous references to Jesus Christ, certain Orthodox Jewish organizations are more forthcoming and admit that the Talmud not only mentions Jesus but disparages him (as a sorcerer and a demented sex freak). These orthodox Jewish organizations make this admission perhaps out of the belief that Jewish supremacy is so well-established in the modern world that they need not concern themselves with adverse reactions. For example, on the website of the Orthodox Jewish Hasidic Lubavitch group--one of the largest in the world--we find the following statement, complete with Talmudic citations: "The Talmud (Babylonian edition) records other sins of 'Jesus the Nazarene': 1) He and his disciples practiced sorcery and black magic, led Jews astray into idolatry, and were sponsored by foreign, gentile powers for the purpose of subverting Jewish worship (Sanhedrin 43a). 2) He was sexually immoral, worshipped statues of stone (a brick is mentioned), was cut off from the Jewish people for his wickedness, and refused to repent (Sanhedrin 107b; Sotah 47a). 3) He learned witchcraft in Egypt and, to perform miracles, used procedures that involved cutting his flesh, which is also explicitly banned in the Bible (Shabbos 104b).

Gittin 57a. Says Jesus is in hell, being boiled in "hot excrement." Sanhedrin 43a. Says Jesus ("Yeshu" and in Soncino footnote #6, Yeshu "the Nazarene") was executed because he practiced sorcery: "It is taught that on the eve of Passover Jesus was hung, and forty days before this the proclamation was made: Jesus is to be stoned to death because he has practiced sorcery and has lured the people to idolatry...He was an enticer and of such thou shalt not pity or condone." Kallah 51a."The elders were once sitting in the gate when two young lads passed by; one covered his head and the other uncovered his head. Of him who uncovered his head Rabbi Eliezer remarked that he is a bastard. Rabbi Joshua remarked that he is the son of a niddah (a child conceived during a woman's menstrual period). Rabbi Akiba said that he is both a bastard and a son of a niddah. "They said, 'What induced you to contradict the opinion of your colleagues?' He replied, "I will prove it concerning him." He went to the lad's mother and found her sitting in the market selling beans. "He said to her, 'My daughter, if you will answer the question I will put to you, I will bring you to the world to come.' (eternal life). She said to him, 'Swear it to me.' "Rabbi Akiba, taking the oath with his lips but annulling it in his heart, said to her, 'What is the status of your son?' She replied, 'When I entered the bridal chamber I was niddah (menstruating) and my husband kept away from me; but my best man had intercourse with me and this son was born to me.' Consequently the child was both a bastard and the son of a niddah.

http://rense.com/general79/talmud.htm

 

Den babylonske talmud kan leses her: http://www.come-and-hear.com/talmud/

Lenke til kommentar

Nå finnes det jo ikke noen himmel eller helvete i den forstand, men religionene er sånn at tilber man feil gud går man til helvete selv om man ikke ble introdusert til alle gudene.

 

Dette er faktisk et argument atheister bruker ofte, hvordan kan gud skape et barn i Afrika, la han dø av sult når han er 5år, også la han bli introdusert til feil gud, altså han blir sendt til en evig helvete.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-141789

Kristendom har hatt godt og vel tusen år på seg til å bevise det du her hevder, men klrte de det? Nope, over hodet ikke... De eneste som tjente på dette var presteskapet og det var det. For utvikling, menneskers velferd og annet sto stille under denne perioden, det skjedde overhodet ingenting av noe som helt i den tiden kristendommen fikk råde... Så systemet er og blir feil ganske enkelt... Det leder ikke til noe godt å følge disse dogmene og doktrinene og tilbe denne høyst usynlige guden, tvert i mot..

 

Det skjedde ganske mykje godt for nokre hundre år sidan, sjølv om kristendommen fikk råde. Men alt er jo opp til personane i samfunnet og om dei vil følge det som er riktig også for andre, og ikkje kun seg sjølv. Slik som å ta vare på dei som ikkje har det godt osv. Kristne har jo aldri vert gode, men religionen har alltid prata om godhet og nestekjærlighet.

 

Det jeg lurer på her er hvordan DU selv kan være et godt menneske? Du støtter altså en gud som anser det å sende folk til evige pinsler fordi de har sett på de sviktende bevisene for disse påstandene i en bok som en god gud og jeg lurer, hva kommer DU til å gjøre OM dette faktisk var sant og de du elsket ble sendt til helvette? Ville du frydet deg? Ville du tenkt at; Hah, der fikk de som fortjent når de ikke ville høre på meg?

 

Tror faktisk at hverken du eller andre religiøse mennesker er noen gode mennesker i det hele tatt jeg, i bunn og grunn.... :(

 

Eg veit ikkje helt kva som skjer etter døden i kristendomen. Det som blir sett på som helvete i kristendommen er det å ikkje være med Gud i himmelen. Du vil da være i verden med satan, og ikkje med skaparen. Ingen veit jo korleis det faktisk vil hende dersom kristendommen er sann. Kva desse onde vil gjøre med deg etter døden er man ikkje sikker på. Men dei hatar vist deg fordi at du minnar dei om Gud, fordi vi er skapt i hans bilde. Det er også spørst om det ikkje er mulig å bli totalt tilintetgjort, havne i limbo eller noko anna. Eg meinar at det ikkje er helt rett fram i kristendommen, men eg er ikkje prest heller. I tillegg skal det seiast at Gud ikkje sender deg til helvete, han vil berre ikkje være i nærheten av synd og vonde sjeler. Så han vil ikkje ha deg i nærheten og forlater deg derfor til deg sjølv.

 

Jeg har kun "syndet" i omtrent ti år av mitt liv og da kun på grunn av at noen innbiller seg at dette er synder. Etter det har jeg forsøkt å leve mitt liv på best mulig måte, der hvert enkelt individs ønsker og meninger har fått være i fred fra min tillærte dogmatiske tro, for jeg er av den soleklare oppfattning at folk kan få lov til å holde på med hva pokker de vil såfremt det ikke går ut over andre, eller uskyldige tredjeparter... Min frihet stopper derfor ved andres nesetip og det er slik det burde være, for å true folk med helvette fordi de ikke følger klare påstander i en bok leder kun til tvang, som igjen leder til intoleranse fordi det alltid er noen som ikke vil eller har lyst til å følge dogmene og det igjen leder til hat... Så alt du og andre religiøse fremmer med denne jesus diktatoren deres er rett og slett hat og intoleranse, vi har hatt over tusen år med det hatet og den intoleransen fra kristne og det burde dere ha lært noe av. Men fremdeles løper du rundt Oleoh og trer folk som ikke tror på disse påstandene med helvette, altså EVIGE pinsler fordi doktrinene sier at den som ikke vil tro blindt på disse påstandene skal ende i evig pine... Hva gjør det DEG til lurer jeg på? En lakei som syntes dette er passende straff og som faktisk liker det? Kan virke slik, men dette er igjen det man får når man tror blindt på slike doktriner, man avler kun hat og intoleranse for alle andre...

 

Du er jo ikkje langt i fra i mål dersom du lar andre være i fred, det er ikkje så veldig mykje meir han vil at du skal gjøre for at han skal sjå på deg som verdig til å komme til han. Men det er også enkelte andre ting han ikkje liker i følge denne religionen, og det er f.eks. homofili. Eg veit ikkje nøyaktige årsaken, men eg meinar det handlar om at kjærleik er skapt for å skape nytt liv og for å være noko svært godt for personar. Det blir sett på som galt at sjølv grunnårsaken til at dette vart skapt ikkje skal bli følgt ved at to menn eller to kvinner blir i lag. Det kan ikkje føre til at det blir skapt nytt liv dersom nokon er homofile og det blir då berre utnytting av noko som eigentlig skal være godt. Det er skittent, og ikkje bra. Ein synd.

 

Og det er jo grunnen til at vi IKKE lar slike påstander styre i samfunnet lenger, man fant ut at gudelig tro kun leder til intoleranse og hat og forkastet derfor modellen. slike som deg forstår ikke at det er dit det leder, men tror faktisk at dere tilbyr kjærlighet selv om den kjærligheten er innsnevret av det samme systemet og legger alle som ikke faller inn under en mann og en kvinne modellen for nettopp hat, intoleranse og forfølgelse... Kristendom har med andre ord ingenting med kjærlighet å gjøre, for alt de gjør er å legge en demper på kjærlighet...

 

Det er spørst kva kjærleiken innebærer. Trur ikkje at Gud har noko i mot at to menn og to kvinner elsker kverandre, men det han ikkje liker er den andre typen kjærleik, dette med sex mellom to av samme kjønn. Det at to personer er glade i og snille mot kvarandre er berre bra. Og dette med gudetru kan være både bra og dårlig, det er spørst korleis dei oppfører seg. Eg tvilar sterkt på at Gud var noko lykkelig med tanke på korståga eller slike ting. Han ville sikkert at kristne skulle reise ned og omvende muslimane, men det er jo umulig. Fordi da ville dei fått kutta av hode, fordi dei har alltid spredd sin religion med sverdet.

Lenke til kommentar

Jeg tror at religion skaper mer negativt enn positivt. F. eks. i Sørstatene i USA, der de skyr homofile som pesten. "Hvorfor?" kan man spørre seg. "Fordi det er guds vilje", får man til svar. Dette er helt kvalmt. Samme gjelder andre religioner. (Jeg både håper og tror at dette gjelder et fåtall og langt fra alle)

 

De fleste rundt meg er kristne, men jeg har selv innstilt meg på å ikke bli "hjernevasket". (Håper ikke de kristne på forumet tar det ille opp).

 

Og det jeg heller ikke liker i kristendommen, er den der shove-it-in-your-face-teknikken. Den dere "Tror du ikke på gud, jesus osv kommer du til hælvettte." Dette får stikk motsatt virkning på meg. Dette gjør meg bare enda mer "immun" mot religion og kristendom. Heldigvis er oppfører de aller fleste kristne seg bedre enn dette, og de aller fleste er hyggelige folk.

 

Nå har jeg sendt så mange stikk i retning kristendommen; så nå føler jeg at jeg må "veie opp" for dette ved å sende stikk i retning andre religioner.

 

Koranen er skrevet på en slik måte at noen tror at det er tillatt og at det er "allahs vilje" å gjøre ekstreme handlinger. I tillegg er det noen som driver med kvinneundertrykkelse. Dette er også fælt.

 

Heldigvis, uavhengig av religionen, så er de aller fleste religiøse personer, uavhengig av hvilken religion; fredelige folk. Håper det fortsetter slik.

Endret av FandensOldemor123
Lenke til kommentar

OT!

 

DA havner den gutten i helvete da? Ingen har svart meg på spørsmålet, bare snakka rundt det.

 

Du fikk svar på spørsmålet ditt allerede i første svaret i tråden. Det var bare ikke veldig eksplisitt, kanskje fordi det gir noen en dårlig smak i bunnen å fordømme majoriteten av menneskeheten til evig lidelse i helvete.

 

La meg utheve det relevante...

 

Er ikkje noko av det du lister opp. Men i kristendommen så vil alle mennesker som har levd eit liv utan synd komme til himmelen. Problemet er berre det at ingen lever utan synd og alle som ikkje lar Jesus ta sin skyld og Gud gi mennesket sin tilgivelse. Vil komme til helvete. Så på sett og vis må du få forlating for dine synder for å komme til himmelen i kristendommen. Problemet er berre det at det er ein synd i kristendommen å tur på andre gudar enn Gud, så alle hinduar og religionar med andre gudar enn denne vil komme til helvette uansett. Men ateistar og budistar og slikt som dette vil ikkje komme til helvette dersom dei aldri har synda i sitt liv.

 

Oppsummert: Alle som ikke er kristne og lar Jesus ta på seg sine synder kommer per definisjon til helvete. Dette inkluderer da buddister, ateister, agonistikere og tilsynelatende også nyfødte spebarn.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-141789

Oppsummert: Alle som ikke er kristne og lar Jesus ta på seg sine synder kommer per definisjon til helvete. Dette inkluderer da buddister, ateister, agonistikere og tilsynelatende også nyfødte spebarn.

 

Nyfødde kjem til himmelen, fordi dei har ingen synd. Men også dei som ikkje trur på nokon gud vil komme til himmelen viss dei ikkje har synda (å tru på andre gudar enn Gud er ein synd i følge bibelen).

Lenke til kommentar

 

 

Du fikk svar på spørsmålet ditt allerede i første svaret i tråden. Det var bare ikke veldig eksplisitt, kanskje fordi det gir noen en dårlig smak i bunnen å fordømme majoriteten av menneskeheten til evig lidelse i helvete.

 

La meg utheve det relevante...

 

 

 

Oppsummert: Alle som ikke er kristne og lar Jesus ta på seg sine synder kommer per definisjon til helvete. Dette inkluderer da buddister, ateister, agonistikere og tilsynelatende også nyfødte spebarn.

 

Takker :) Da har jeg fått et litt dårligere syn på religion igjen ser det ut som. Gir ingen mening og er helt ulogisk, og hvis det er sant i bunn og grunn vil jeg heller dra til helvete enn himmelen hvor det blir styrt på den måten

Lenke til kommentar

 

 

Nyfødde kjem til himmelen, fordi dei har ingen synd. Men også dei som ikkje trur på nokon gud vil komme til himmelen viss dei ikkje har synda (å tru på andre gudar enn Gud er ein synd i følge bibelen).

 

ER det en synd å ikke tro på gud?

Og er det en synd hvis du ikke har peiling på gud i det hele tatt? Altså hvis du bor i skogen uten for siviliserte folk og aldri hørt om gud, men du dreper søsteren din siden du vet ikke hva som er rett og galt. Hva skjer da? Helvete eller himmel?

Lenke til kommentar

TS desto mer du roter i dette, desto mer burde det demre hvor latterlig utdatert religioner egentlig er, med så mange "forfattere" og ingen ekte veiledning fra 1 kilde, blir det bare rot og tull, uansett hvor mye de har prøvd å ordne opp og kutte ut fra bibelen og religiøse tekster oppgjennom årene er det fortsatt helt på jordet når det kommer til logikk. Motsier seg selv igjen og igjen så det blir vanskelig å få kun 1 svar på det her.

Endret av Korporal Kranium
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det skjedde ganske mykje godt for nokre hundre år sidan, sjølv om kristendommen fikk råde. Men alt er jo opp til personane i samfunnet og om dei vil følge det som er riktig også for andre, og ikkje kun seg sjølv. Slik som å ta vare på dei som ikkje har det godt osv. Kristne har jo aldri vert gode, men religionen har alltid prata om godhet og nestekjærlighet.

Langt fra liv og lære med andre ord...

 

 

Så han vil ikkje ha deg i nærheten og forlater deg derfor til deg sjølv.
Takk!! Det ville jeg satt pris på faktisk, for er det noe jeg ikke ønsker så er det evig liv og ihvertfall ikke i nærheten av den stupide guden bibelen fabler om. Så du trenger ikke en gang å være lei deg om jeg slipper med evig tilintetgjørelse.. :)

 

 

 

. Men det er også enkelte andre ting han ikkje liker i følge denne religionen, og det er f.eks. homofili. Eg veit ikkje nøyaktige årsaken, men eg meinar det handlar om at kjærleik er skapt for å skape nytt liv og for å være noko svært godt for personar. Det blir sett på som galt at sjølv grunnårsaken til at dette vart skapt ikkje skal bli følgt ved at to menn eller to kvinner blir i lag. Det kan ikkje føre til at det blir skapt nytt liv dersom nokon er homofile og det blir då berre utnytting av noko som eigentlig skal være godt. Det er skittent, og ikkje bra. Ein synd.
Kjærlighet er skapt for å lage liv? Hvorfor så innskrenkende? Og hvorfor er det slik at han tillater spontan aborter da, når det i veldig mange tilfeller er nettopp mellom to av ulikt kjønn, favoritten til denne guden, som lider under det? Enten er den guden så dum eller så er han ond tvers i mellom....

 

Og hadde det enda stått at gud forakter pedofili skulle jeg vært hjertens enig, men denne guden din liker tydeligvis å plage folk, det må han jo gjøre siden han etter sigende skaper folk med en homofil legning.. 10% av alle over hele verden er født med den legningen... Og hvorfor er dette en synd? Alt de gjør er jo å elske hverandre... Men her ser vi jo igjen den innskrenkningen dette såkalte kjærlighets budskapet gir ikke sant? Du skal KUN elske slik og slik, alt annet er en synd... Som om kjærlighet noen gang er synd liksom...

 

Som sagt, homofile plager ikke meg, for jeg er sikker på min legning og siden deres kjærlighet hverken plager eller sjenerer meg syntes jeg det er helt greit at de får holde på. Som alt annet om ikke ødelegger for andre. Tenker du litt utenfor dogmene du er så opphengt i plager de heller ikke deg... Eller er du redd for at det plutselig skal gå opp for folk hva for noen hyklere kristne menn er, som elsker en mann???

 

 

 

Det er spørst kva kjærleiken innebærer. Trur ikkje at Gud har noko i mot at to menn og to kvinner elsker kverandre, men det han ikkje liker er den andre typen kjærleik, dette med sex mellom to av samme kjønn.
Kjærlighet innbefatter også sex, det er faktisk sånn vi er skapt enten du liker det eller ikke. Det eneste du gjør her er å innskrenke noen andres kjærlighet fordi noen ignorante bronse aldermenn syntes det, hadde du tenkt deg om OG vært ærlig ville du også forstått at kjærlighet ikke skal innskrenkes slik eller slik, enten det gjelder homofile eller folk som vil leve sammen med to eller flere partnere. Det merkelige er at bibelen sier til og med noe om hva for en pris du skal ha for dine døtre når de selges som sex slaver, men homofili, å nei, det er synd.... Hyklerisk? Ja, i aller høyeste grad!!

 

Det at to personer er glade i og snille mot kvarandre er berre bra.
Hvorfor innskrenke det til bare to? Hvis min kone forelsket seg i en mann til og ville leve sammen med ham ogå, ville det være en synd? I så fall hvorfor?

 

Og dette med gudetru kan være både bra og dårlig, det er spørst korleis dei oppfører seg.
Jepp. Personlig ser jeg på religion som mest dårlig, for det får den enkelte troende til å innbille seg de mest forunderlige ting som man med ærlighet og innsikt ville forstått var galt... Religiøs tro er rett og slett fordummende i mine øyne, særs når man med skiften til noen ignorante menn fra bronsealderen skal fordømme så og si all kjærlighet mellom mennesker, det bringer ingen lykke eller velferd til folk, kun intolerase og hat...

 

Eg tvilar sterkt på at Gud var noko lykkelig med tanke på korståga eller slike ting.
Nei, tipper at om han fantes villa han skjems av sine undersåtter der, omtrent som han nok med stor sannsynlighet ville skjemmes over den katolske kirken og resten av de kristne sektene som ikke klarer å enes over tolkninger av en og samme bok... Det er tross alt verdens mest fragmenterte gud vi snakker om her...

 

Han ville sikkert at kristne skulle reise ned og omvende muslimane, men det er jo umulig. Fordi da ville dei fått kutta av hode, fordi dei har alltid spredd sin religion med sverdet.

Hvorfor kan ikke kristne la muslimer i fred? De har like stor rett til å tro på påstandene i sin bok som du har til å tro på påstandene i din bok, men her tyter ditt kristne ego frem, for hva er vel bedre enn å tro på den kristne gud? Og 25 centimeter kortere i den gale enden er det da jammen mange nok som har blitt fordi de ikke ville bekjenne seg til den kristne verjonen av denne ørken guden også, men den hitoien er kanskje lett å glemme? Husk på at kristne ikke har vært det spor bedre enn de du her forakter, kanskje til og med verre... Det er ikke så lenge siden en amerikansk president kandidat på alvor foreslo å droppe atom bomber over europa for å minne dem på at ateisme og sekularitet ikke var bra for dem... Når vedkommende ble konfrontert med at det var kristne der også svarte han den samme gamle frasen som kristne er kjent for, "Gud kjenner igjen sine...". Men du er kanskje enig med fyren? Best å minne de landene i verden som har minst ufred og kriminalitet om hvorfor det ikke er lurt å la være å tro på påstandene i bibelen liksom....

 

 

Problemet til kristne av i dag er rett og slett å unnskylle det forvaklede mennske synet man finner i kristendom i en tid der menigmennen ikke lenger finner homofili skremmende. Vi vet at det ikke er smittsomt eller på endre måter frister andre til å gjøre noe mot sin legning, og her er problemet ditt, for du taler til døve ører om synden de begår, for de aller fleste mennsker er, gudskjelov må jeg få lov til å tilføye, som meg og forstår at deres og andres frihet stopper ved nesetippen til andre mennesker. Og det burde saktens være styrende for deg også...

 

Og hvordan plager homofili DEG Oleoh? Er du blitt sjekket opp og syntes det var fryktelig plagsomt? Jeg ble sjekket opp av en homofil en gang, men jeg var voken nok til å ta det som et kompliment og ikke en fornærmelse. For jeg er trygg på egen legning og trenger derfor ikke være homofob, som de fleste som ikke er trygg på egen legning har en lei tendens til å være... ;)

Endret av RWS
Lenke til kommentar

Nyfødde kjem til himmelen, fordi dei har ingen synd. Men også dei som ikkje trur på nokon gud vil komme til himmelen viss dei ikkje har synda (å tru på andre gudar enn Gud er ein synd i følge bibelen).

 

Okay. Så nyfødte kommer til himmelen fordi de ikke har syndet. Hvor lenge varer denne syndfrie tilstanden? Når er cut-off alderen på hvor lenge man kan leve uten å ha syndet?

 

Nå sa du jo ovenfor her at alle synder i løpet av livet sitt. Gjelder ikke det ateister, buddister og andre allikevel? Fordi jeg er temmelig sikker på at folk i disse kategoriene bryter en del av de ti bud, og dermed synder. For eksempel har jeg ikke alltid holdt hviledagen hellig (tredje bud), jeg har talt usant om min neste (åttende bud - selv om det her vel er noe uklart hva man mener med sin "neste" så har jeg antakeligvis brutt det), jeg har sikkert stjålet et eller annet en eller annen gang (syvende bud) mens bud ni og ti som går på å begjære enten eiendom, ektefelle (teknisk sett så sto det vel "hustru"), arbeidsfolk (slaver) eller andre ting har jeg selvfølgelig brutt dusinvis av ganger.

 

Som en oppsummering har jeg da brutt fem av de ti budene Halvparten. Ikke så ille det. Jeg mistenker at de fleste bryter et eller flere av disse budene. Så da har vi nok også at de aller, aller, aller fleste ikke-gudstroende også går til helvete.

 

Det jeg ønsker meg nå er konkrete ja/nei svar på deg på følgende spørsmål:

  1. Tror du at alle som ikke tror på gud og lar Jesus ta på seg sine synder (eller lever et syndfritt liv) kommer til helvete?
  2. Tror du jeg personlig kommer til å tilbringe all evighet i helvete, med mindre jeg aksepterer Jesus som min frelser?
  3. Hvis du fikk en... spirituell opplevelse/åpenbaring hvor gud ba deg drepe en eller flere syndere, ville du gjort det?

Beklager de noe brutale spørsmålene, men jeg syns du er litt vag i formuleringen, og føler for å konkretisere problemstillingen. Det siste spørsmålet er litt slemt. Du må gjerne stille tilsvarende spørsmål tilbake til meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...