Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

2 av 3 kabinettvifter funker ikke


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg kjøpte nylig en ny GTX 770 for å erstatte min gamle HD 5850, og etter den var installert viste den ikke noe bilde. Grunnen, dum som den var, fant jeg ut av til slutt, og det var at jeg hadde glemt å putte inn en strømkabel i hovedkortet etter jeg tok ut alt fra PCen for å skjære plass til monsterkortet i det relativt trange kabinettet mitt.

 

Men før jeg fant ut av dette problemet gjorde jeg mye rart. Jeg skrudde på noe som heter for TPU switch, og av igjen da det ikke fungerte, bytta det gamle kortet tilbake, testa andre skjermer, resetta BIOSen med metoden beskrevet i en sticky tråd her på forumet, uten at det forsovet resetta innstillingene der av en eller annen grunn, CPUen min er er nemlig fortsatt overklokket - anyway. Noe her har hvertfall ført til et annet problem som jeg ikke får greie på: Det er kun én kabinettvifte som blir registrert av hovedkortet og fungerer.

 

Problemet ligger ikke i viftene, for jeg kobla fra den viften som funket og plugget den i slotten til en av de som ikke funket, og da funket plutselig ikke den heller, så det må nesten være et hovedkort/strømforsyningsproblem slik jeg ser det. Noen ideer til akkurat hva som kan forårsake dette, og hva jeg evt kan gjøre med det? :)

 

Her er systemspesifikasjonene mine om det skulle være relevant:

ASUS PBZ68-V PRO Hovedkort

8gb 1333 MHX RAM

i5 2500k 3.3GHZ OC

Gainward GTX 770 Phantom

Corsair HX 650w strømforsyning

 

På forhånd, takk! :)

 

- Simen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/asus_dual_intelligent_processors_review/3

Les om Asus TPU

Selv ikke tilgenger av sånt , og har slått av alt asus auto dritt på mine hovedkort.

 

Du sier du har skjært i kabinettet.

Mulig du har fått metall "shavings" eller spon på hovedkortet eller i komponenter og baner på det.

Sikkert mye rart som kan skje da.

 

Eller har jeg ikke andre tips enn . Resett cmos settings . Load defaults normal. Og slå av det autogreiene sett pci-e/bclk frequency fast på 100mhz.

 

Lenke til kommentar

Ok, da gjorde jeg som du sa, resetta CMOS via guiden her på forumet, satte PCIE fast på 100 MHz. Ingenting funket så jeg bestemte meg for å sjekke hvilke andre valg som var på BIOS, så jeg trykka på noe som heter OC Tuner...det skulle jeg ikke gjort, for da dukket det opp en haug med problemer...

 

Etter jeg aktiverte det skrudde den seg av og på flere ganger mens noen lys på hovedkortet blinka, før den til slutt bestemte seg å logge inn på windows, men da var bildet helt fucka...lot den stå litt før jeg bestemte seg for å skru den av og på, det hjalp ikke noe, så jeg resetta BIOSen, igjen..

Den skrudde seg på, signalet på skjermen ble registrert, men det var bare svart før den IGJEN bestemte seg for å skru seg på...da gikk jeg inn i BIOSen og satt frekvensen på 100, restarta, PCen hang seg opp på ASUS loading skjermen før den igjen restarta seg, og nå funker alt bortsett fra viftene fint igjen...

 

TL;DR Resetta BIOS og aktiverte OC Tuner, masse problemer dukket opp som er borte, hvertfall for nå, og viftene er fortsatt like inaktive.

 

Jeg tror jeg rett og slett bare får sette viftene rett i PSUen, hovedkortet er nok antageligvis litt defekt, viftene går for full styrke og lager litt unødvendig støy, men men, får vel bare leve med det...

Med mindre noen har noen andre forslag til hva jeg kan gjøre da?

 

Uansett, takk for svaret syar2003 :)

Lenke til kommentar

Og nå viser det seg at den flunka nye skjermen som jeg kjøpte så tidlig som i dag allerede er ødelagt...den ble visst ødelagt under prosessen, og viser kun noen streker... Føler virkelig at jeg er i en lucky streak for øyeblikket! :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...