Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Maskinvare:

AMD a10 5800K

16Gb Kingston 2133 MHz

Gigabyte F2A85X-UP4

Noctua NH-U9B

 

Jeg har testet flere temp.prg. og bare 2 prg. viser omtrent det samme.

OCCT 4.4.0 og Open hardware monitor viser 16C idle og 67C når jeg spiller BF3 på Ultra og ligger på FPS 60. Dette må vel sies å være greit, vel?

Cpu er satt på turbo og ram til en innebygd profil som viser 2133MHz.

Jeg fant en test på internett hvor cpu clock ratio ble satt til 46 og cpu Vcore til 1,5v. Dette prøvde jeg og systemet virket stabilt og greit. Det jeg har lyst å prøve er å oc enda mer, men vet ikke hvordan.

Så, hvem har noen tips til meg ang. oc uten å ta for store sjanser?

På forhånd takk.

Jo, jeg har også gtx 680.

I prg. OCCT 4.4.0 er det noe som heter package hvor tempen flyr opp og ned hele tiden og under BF3 har max temp vært 105C. Noen som vet hva for temp det er?

Endret av Høytblodtrykk
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Package temp er temperaturen på selve CPUen, den måles sannsynligvis i heatspreader eller socket. Om Package Temp går opp til 105C har du enten montert kjøleren feil eller har et dårlig program.

 

For å overklokke en A10-5800k vil jeg tippe fremgangsmåten er den samme som på andre AMD-prosessorer: finn Core Voltage, juster CPU Multiplier og Core Voltage etter ønske/behov og test med Prime95 for å se hvor stabilt eller ustabilt det blir.

 

Hvorfor du har kjøpt et 680 sammen med en A10-5800k skjøner jeg derimot ingenting av.

Endret av arni90
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar.

Jeg satte cpu temp alarm på 60c.

Occt prg. viste temp som hopper opp og ned og var over 70c og alarmen gikk ikke. Så det er nok noe som ikke stemmer helt. Jeg er ganske sikker på at idle er på 16c og 67c i BF3.

Det er jo forskjellige målinger i forskjellige programmer så jeg stoler heller på alarmen i bios.

Hvorfor jeg har et 680 kort? Hvilket kort skulle jeg hatt, mener du?

Jeg tenker fremover om jeg skal bygge meg en kraftigere gamer. Men jeg gikk fra dårlig grafikk til ultra, så det er en årsak.

Lenke til kommentar

Jeg bruker ikke bry meg om hva andre "skjønner lite av", men jeg må jo spørre hva jeg skal med en "veldig god prosessor", som 3770K, kansje.

Jeg har en ganske rimelig pc som kjører 1920x1080, på ultra og den ligger på 60fps, fordi skjermen ikke takler mer, og det er uten oc. Klarer meg fint jeg, men dette er utenfor topic.

Lenke til kommentar

Om du allerede har 4,6GHz på A10-5800k, tror jeg ikke det er noe poeng å klokke det mer (for deg).

 

Om du satt volt på 1,5, kan du prøve å sette den til f.eks 1,3 isteden (deretter prøve deg frem om den feiler). Da blir ikke cpu'n så varm heller.

 

Nekter å tro at du har 16 grader idle (Det må i såfall være i de første sekundene maskinen har startet).

 

Anbefaler deg å bruke realtemp.

 

Du ligger garantert ikke på 60fps hele tida i bf3@ultra.

Hva med msaa, af etc.?

 

Jeg skjønner heller ikke logikken i å ha 5800k+680 :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel i5 3570k ville knuse en A10 5800k lett på de fleste ytelsetestene. Samt det ikke er nok så trekker intel mindre strøm også, som igjen har fordel ved overklokking.

 

Riktignok ville nok ATI skjermkort vært bedre med tanke på AMD Dual Graphics (Crossfire) og et langt billigere alternativ, nvidia har ikke den fordelen, riktignok burde man ha brukt HD 6670 i så fall for best utnyttelse.

 

Men over til tema, så er det slik at K prosessorene kan klokkes som arni90 sier, legge til multipliaktor (CPU Ratio) greit å sette minnehastighet til lik det som er stock og sette spenningen på cpu du finner det på produsenten AMD sine sider hva amd anbefaler maks, så man du prøve å sette litt under det og prøve seg litt frem:

 

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/01/07/how-to-overclock-the-intel-core-i5-2500k/3

Lenke til kommentar

Realtemp er for Intel.

Tenkte heller å sette cpu til 1,55v. og prøve meg opp mot 5GHz, men jeg må vel justere multiplikator noe. Får prøve meg fram.

Jeg viser til 2 prg. som viser idle 16c, noe som absolutt ikke er utenkelig og under spilling viser de 67c.

Hvis temp prg er så lite å stole på så er jo diskusjonen verdiløs.

 

" Du ligger garantert ikke på 60fps hele tida i bf3@ultra. Hva med msaa, af etc.? "

 

Ultra i BF3 er ultra og da er msaa 4x som er max.

Fraps:

Cpu turbo (3,8-4,2Ghz) =45-60fps

4,6GHz =60fps uten å svette.

 

Om jeg hadde spart noen hundrelapper på et annet alternativ vedr grafikk så betyr det veldig lite.

Selv om du sitter på et Titan i dag så blir du overkjørt av noe nytt noen mnd senere, så det får jo være opp til den enkelte hvor mye resurser man syns man trenger og mange sitter med utrolig mye ubrukte resurser.

Selv om i5 knuser a10 på de fleste ytelsestester så betyr jo ikke det at jeg har behov for i5. Jeg trenger ikke skryte av hvor kraftig cpu jeg har. Men har du ikke prøvd a10 så kan du jo ikke vite hva den står for i kombinasjon med annen maskinvare.

Jeg sier ikke at det er en veldig god prosessor, men den duger.

Lenke til kommentar

Vel, jeg har både GTX titan, kombinert med xeon w 3670@ 4 Ghz og jeg har A10 5700 i min mediacenter maskin så vi har har nok litt peiling ja.

 

Greit nok med behov, alle trenger ikke å videoredigere eller bruke prime95 24/07 men det er jo lov å bruke litt fornuft også, man vil jo selvfølgelig få mest ytelse til en grei pris.

 

Angående ressusser, så under crysis 2 og crysis 3 og Hitman: Absolution, får selv GTX titan kjenne hvordan det er å jobbe, på full guffe med grafikk med 3dvision. Så vil ikke snakke om ubrukte resusser her nei.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...