Gå til innhold

Investere i en god og solid "kontorskriver" (Laser vs Blekk)


Anbefalte innlegg

Du kan fint hoppe over spoilerfeltet om du ikke vil lese min lange "wall of text" om hvorfor jeg er på utgikk etter ny skriver osv..

 

 

 

Tenkte det kunne være på tide å investere i en god "kontorskriver".

 

Hvorfor investere i en god kontorskriver lurer sikkert mange på, og tenker at "kontorskriver" betyr at du skal skrive ut dokumenter hvor 99% av innholdet er kjedelig tekst og det spiller ingen rolle om det sort / hvitt eller ei. Du får jo tross alt superbillige skrivere til et par fattige hundrelapper som kan fylle akkurat det formålet, og de klarer jo å skrive ut sort tekst på hvitt papir uten noen større problemer og fyller jo på så måte formålet.

 

 

Greia er at alt som er billig har en bakside, disse superbillige skriverne er jo gjerne noen skranglekasser som tar kvelden før de har blitt 2år, må rense alt fra skriverhode til alt mulig dilldall minst engang i måneden og har noen blekkpatroner som gjerne koster deg det samme som selve skriveren, og disse skriver toppen 150 sider før de må byttes og gjerne sier de at de må byttes før patronene er tomme bare sånn for sikkerhetsskyld, og ikke minst tørker de inn om du våger deg på ferie i mer enn 14 dager i strekk.

 

Det generelt mye tullball med disse skriverne, driverne er gjerne utrolig begrenset så du knapt kan manipulere innstillingene overhode og ønsker nettverksfunksjonalitet så kan du gjerne se langt etter det i det lavere prisklassene.

 

 

 

Greia er det at vi er på utgikk etter en kvalitetskriver, og da tenker vi ikke utelukkende på kvaliteten på utskriftene men at selve skriveren skal være en solid traver som ikke har en lei tendens til å skape krøll innen den har blitt 2år gammel. Skal leveres med robuste drivere som støtter alt fra Mac OS X til Windows 8, og aller helst så burde det være støtte for Apple AirPrint da det enkelte ganger er utrolig kjekt å kunne printe rett fra en iPhone eller iPad uten å måtte gå veien igjennom en Mac eller PC.

 

 

Grunnen til at jeg definerer det vi er på utgikk etter som en "kontorskriver" er fordi det er nettopp det som vil være formålet med skriveren. Vi har allerede en Canon Pixma MP990 som var en av Canon sine toppmodeller innen "alt-mulig-hjemmeserie" skrivere og den fungerer fremdeles fint den men har jo, som alle "alt-mulig-hjemmeserie" skrivere den leie tendens av at den lekker blekk til tusen. Jada, den har mange patroner, jada den har ekstra ditt og ekstra datt som gjør at med riktigtype fotopapir så blir utskriftene ganske så akseptable, den har ethernet så vi får den opp på nettverket og den har helt ok, midt på treet drivere som lar oss manipulere det meste av relevante innstillinger men selve driverpakken er veldig rotete. Den gjør så absolutt jobben, scanning blant annet er veldig god men det er jo ingen ADF mater så når kjæresten har med seg type 25 ark fra skolen som skal scannes så er det jo bare tunet inn tålmodigheten for det vil ta sin tid, samtidig så støtter den 1200 dpi scanning men selve driveren krasjer eller nekter å scanne i denne oppløsningen da den mener at filene blir for store (?).. Javel sier jeg bare og rister på hode.

 

 

 

Jeg vil ikke si at Canon Pixma MP990 er noen dårlig skriver på noen som helst måte, men den har alle de vanlige ulempene som enhver "consumer" skriver har:

 

- Den lekker blekk

- Blekket tørker fort inn

- Driverpakken er generelt et kaos, og inkluderer gjerne gratis programmer av typen helt ubrukelig.

- Den liker ikke at du skal bruke dets fulle potensiale (ref 1200 dpi scanning)

 

 

 

Vi har alltid klart oss med MP990, og den skal ikke forsvinne om vi så skaffer oss en god "kontorskriver", men nå som kjæresten går på høgskolen og stadig kommer hjem med flere kilovis med ark som skal scannes og ofte skal skrive ut (som i dag, type 50-70 ark) for å forberede seg til eksamen så er dette en fryktelig upraktisk skriver å ha med å gjøre. Uten ADF scanner så tar jo hele prosessen med å scanne papir en time kontra fem minutter, og vi må bytte blekkpatroner (en hel pakke koster vell type 450-500kr) månedlig og det er selv etter at jeg har opprettet en egen "ECO" modus i driverne som vi bruker som slår på gråskalering og det hele for å spare på blekket.

 

 

Det sier seg selv at dette er verken effektivt eller økonomisk, og utskriftene ser jo ikke ut i motvind heller med slike innstillinger, lavoppløst og gråskalert er ikke vakkert for øye og noe jeg blir direkte flau over om hun skal levere inn på skolen.

 

 

 

 

Det er her søket etter den perfekte kontorskriver kommer inn i bilde, vi ønsker altså en skriver som skal pøse ut papir i en fei, som skal klare type 1000-1500 sider per patron / toner som da ikke skal koste skjorta og litt til, ha ADF scanner som kan scanne minimum 600 dpi (er vell minstekravet for "offisielle dokumenter" i Norge?) og klare alt dette samtidig som vi kan ha god utskriftkvalitet med høy oppløsning uten gråskalering.

 

Vi blåser i om den kan scanne negativer, vi blåser i om den god til fotoutskrift (men at den kan skrive ut farger så eventuelle dokumenter med bilder ikke ser helt malplassert ut er jo greit) da alt dette kan vi ta å gjøre på MP990 som ikke skal gå noen vei.

 

Samtidig så er det et minimum at den har ethernet inngang, og om den har støtte for AirPrint så er ikke det noe minus for å si det sånn, men heller ikke noe absolutt krav.

 

 

Har sett på et par anbefalte skrivere, og det er jo alltid det store spørsmålet hvorvidt man skal gå for blekk eller laser. Alle vil nok si at til dette formålet så er laser veien å gå, men så har man endel businessmodeller med blekk som faktisk skal kunne klare type 1500 sider per patron og som visstnok ikke størkner på en to tre, som skriver ut like raskt som laser og har alle de øvrige funksjonene og spesifikasjonene til en lavere pris, pluss at blekk koster mindre enn toner.

 

Tre eksempler her er HP OfficeJet Pro 8600 Plus, Epson WorkForce Pro WP-4545 DTWF og Epson WorkForce Pro WP-4595 DNF.

 

De har alle fargeutskrift, ADF scanner og støtter AirPrint.

 

OfficeJet Pro 8600 Plus har 3x fargepatroner som støtter "inntil 1500 sider" og en sort som støtter "inntil 2300 sider", du får vaulepack med alle til type 500kr.

 

WorkForce Pro WP-4545 DTWF har 3x fargepatroner som støtter "inntil 2000 sider" og en stort som støtter "inntil 2400 sider. Her finner jeg dog ingen "valuepack" så totalt vil nok fullpakke koste opp imot 800-900kr. Her ser jeg at MPX / Komplett har først noen XXL patroner tidligere da hadde du 4x patroner hvor alle var "inntil 3400 sider" men disse ser ut til å være vanskelig å finne på det norske markedet nå.

 

WorkForce Pro WP-4595 DNF ser egentlig bare ut som en enterprise utgave av WP-4545, aner faktisk ikke hva som er forskjellen på de to (?) og bruker derfor samme patroner. Negative med disse to Epson skriverne må være at tilgangen på patroner virker noe skrall allerede per i dag.

 

 

Nærmeste vi kommer av type fargelaser blir vell noe ala HP LaserJet Pro 200 MFP M276N. Denne støtter så og si det samme som de tre over, men her ser vi jo at prislappen for tonere er endel høyere. 3x farger som er "inntil 1800 sider" og en stort som er "inntil 2400 sider" og totalt for fullpakke her bikker faktisk 2500kr (!).

 

 

Tar vi å sammenligner med hva vi driver å betaler per i dag når blekkpatronene går tomme hele tiden så er jo faktisk ikke 2500 kr per 1800 utskrifter så ille, men når vi sammenligner dette mot hva disse superduper blekkskriverne jeg nevner ovenfor så er det jo temmelig store prisforskjeller.

 

Men da merker jeg skepsisen slå inn med engang, det må da være en grunn til at det er en såpass stor prisforskjell? Etter å ha lest rene spesifikasjoner så ser jeg ikke så store forskjell, strengt tatt så ser jo alt av data rundt oppløsning på både scanning og utskrift ut til å være bedre på blekkskriverne sammenlignet med nevnte laserskriver, og utskrifthastigheten er jo så og si den samme på alle og er jo mer enn bra nok uansett.

 

Er det noe jeg overser her, eller er rett og slett denne typen blekkskriver et mye mye bedre kjøp enn en tilsvarende laserskriver av samme kaliber?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

eg kjøpte en HPofficeJet PRO 8600(ikke pluss) i høst, må si meg meget fornøgd med den :)

 

både skrivehastighet, blekkpatronkapasitet,scanner. er student, så blir mye utskriving av powerpoint, stortingsmeldinger, og andre offisielle dokument, kostet 2000 på komplett, men "staples" hadde kampanje til 1599, + en kupong i avisen=1200 kr MONEY WELL SPENT!

 

 

aldri hatt en skriver som funker så bra.Før brukte eg å kjøpe 5-600 kr skriver...funka som regel i noen måner.....

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Ente opp med HP LaserJet Pro 200 M276NW. Har vært strålende fornøyd med denne så langt, selv det inkluderte (er vell 50% av standard) tonerblekket har vart i evigheter og det selv når madammen har pøset ut med skolerelaterte utskrifter over en lav sko.

 

Eneste jeg har å utsette på den er at den er noe treg, den skriver ikke i noe fryktinngytende tempo men det hadde vi heller ikke noe voldsomt stort behov for, det går uansett endel raskere enn blekkskrivere men den er litt treg å komme i gang. Er også relativt kompakt til å være en "alt-i-ett" fargelaser, dog har den et temmelig lite kammer for papir så der må det fylles på fra tid til annen om madammen først setter i gang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...