Gå til innhold

"Siste fra forum"


Anbefalte innlegg

På forsiden av HW.no så er der et felt som heter siste fra forum, når man drar over postene så dukker url'en opp f.eks:http://forum.hardware.no/viewtopic.php?topic=151196&forum=62

 

Dette sier meg ikkeno, hadde det hvert mulig å få opp navnet på hvilket forum det ligger under istedet?

 

 

mvh RKS

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

eh... nei! Det ser jeg ikke. Er det noen grunn til at dette ikke lar seg gjøre?

 

Regner ikke med noen bryr seg om å se "http://forum.hardware.no/viewtopic.php?topic=151196&forum=62" Det gir jo ikke noen info, med mindre man pugger alle tallene opp imot de enkelte forum. Slik at når der står forum=62 på slutten så betyr det Hardware -> Lagringsmedier.

 

Det ville vel for de fleste gi best mening å skrive kort og godt "Lagringsmedier" når man dro musepekern over innleggene. Det er svært ofte at headingen ikke sier noe om innholdet. Som "hjelp" "Er denne OK" osv.

Lenke til kommentar

vel. urlen har faktisk en temmelig logisk oppbygning:

 

http://forum.hardware.no/viewtopic.php?top...151196&forum=62

 

Skulle den være bygd opp av navnene på forumene osv hadde det blitt mye styr med %20 osv, og dessuten måtte masse informasjon i databasen endres om man valgte å bytte navn på kategoriene og emnene. Dessuten går det mye raskere å indeksere en database etter tall enn en masse bokstaver, siden disse blir betydelig lengre. Det blir også mye rot, og man kan bare ha et emne en gang. Kanskje et middel mot Hjeeeeelp!!?!?!!?? i topic, men det er vel det eneste positive.

Lenke til kommentar
Jeg er tilbøyelig til å være uenig.

 

I det du allerede har sortert samtlige poster på når de ble postet, og konstruert en url fra dem og vist tittel, burde det være en smal sak å også hente ut f.eks hvilket forum de er fra eller noe annen tilleggs info og pakke inn i en attribut.

 

Eg likte formuleringa di på første setninga. :) Eg er tilbøyelig til å vere ueinig med det du seier her, og uten å gjere dette til ein teknisk diskusjon, vil eg tru at det medfører ein ekstra join å hente ut kategorinamnet, sidan namnet på kategoriane og sjølve postane ligg i ulike tabellar. Sidan me har fleire forum her, vil det då vere snakk om to ekstra joinar, sidan me må hente ut namnet på forumet (t.d. Hardware), namnet på kategorien (t.d. Tilbakemeldinger), og til slutt namnet på tråden.

 

Det er langtifrå umogleg, men det kan verte heller stressande for serveren å ha det på framsida av HW.no, grunna det svært høge talet på sidevisningar. Om nokon av dei som er ansvarlege for det har lyst å vere ueinige med meg, så værsågod... ;) (Forresten, alle andre kan og vere ueinige med meg).

Lenke til kommentar

Må nesten ta litt forbehold når jeg ikke kjenner kildekoden til forumet her :)

 

Det blir nok en ekstra join ja, i og med som du sier, at postene ligger i ene og samme tabell og forum definisjoner i en annen. Men det er vel bare å prøve :)

 

Ellers:

Jeg har merket at det tar en tid før mine nylige poster blir registrert i "siste fra forum"-listen på framsiden. Hvis jeg nå sjekker framsiden etter denne meldingen, vil jeg sannsynligvis ikke se denne tråden med riktig post count øverst med en gang.

 

Det virker mao som om de som vises der, er cachet opp. Og da bør det være uante muligheter for administrator!

Lenke til kommentar
På forsiden av HW.no så er der et felt som heter siste fra forum, når man drar over postene så dukker url'en opp f.eks:http://forum.hardware.no/viewtopic.php?topic=151196&forum=62

 

Dette sier meg ikkeno, hadde det hvert mulig å få opp navnet på hvilket forum det ligger under istedet?

 

Jepp, nå er dette på plass.

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...