Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Rimelig dampvasker, erfaringer?


Anbefalte innlegg

Er ute etter en rimelig dampvasker til å gå over gulver, vegger, vinduer og ikke minst dusjkabinettet med.

 

 

Har sett litt på Karcher sine, men de er ikke direkte billige.

 

Noen som har erfaring med denne i fra Jula?

 

http://www.jula.no/d...ar-1-5kw-802337

 

Alternativt en slik dampmopp

 

http://www.elkjop.no/product/hjem-og-pleie/stovsuger/FSM1600QS/black-decker-dampmopp

 

Og en slik til alle kroker rundt om

 

http://www.jula.no/dampvasker-3bar-802335

 

Eventuelt noen andre rimelige modeller som vil klare seg bra til ønsket bruk?

Endret av svortevik
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har denne fra Biltema: http://www.biltema.no/no/Hjem/Rengjoring-og-vask/Maskiner/Damprenser-84059/

 

84-059_m.jpg

 

Grei til skjøtene i dusjkabinett, til do og til vaskeservant (særlig rundt krana der det samler seg ting som man ellers må ta med en gammel tannbørste), til flekker på tepper og klær når det er upraktisk å vaske hele greia.

 

Men jeg bruker den sjelden. Det er litt styr å måtte fylle med vann, vente til det koker, og så jobbe med en dings som henger fast i veggen med ledning. Den kan brukes til mye, men det er ofte enklere med en fuktig svamp, mopp eller klut.

 

De større og tyngre har ennå større anvendelsesområde, men igjen, gidder man å ta dem fram for å vaske vindu når en klut og nal er lettere og raskere å komme i gang med? Like så med gulv - hvor ofte trenger man løse opp ting med damp, kanskje trenger man ikke mer enn kost og feibrett eller en fuktig mopp?

Endret av Svinks
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte samme saken du linker til over her på Biltema. Fant ut at gulv vil den ikke bli brukt på uansett, er primært å få ren dusjen her som er det viktigste nå, og når vanlig såpe ikke klarer å ta det skikkelig så får jeg prøve med en damper senere i dag.

 

Skulle det ikke virke så var den ikke spesielt dyr likevel.

Lenke til kommentar
  • 5 år senere...

Trur det er viktig å være litt bevist på kvifor du har tenkt å kjøpe dampvasker. Dampvasker er supert på enkelte ting, men ikkje til alt.

 

Med ein billegare dampvasker så vil du oppleve at ikkje all skiten løsner så enkelt. På svært skitne dusjkabinett vil det i all hovedsak være den mekaniske skrubbinga med mikrofibertrekket som gjer mesteparten av jobben.

 

Skal du ha skikkelig god effekt ut av dampen så må du ha ein dampvasker med stort trykk, men då er problemstillinga at det ikkje er alle overflater som toler så høg temperatur, slik at du må være svært bevist på bruken.

 

 

 

Det som dampvaskeren gjer kjempebra er at på grunn av at den vasker med høg temperatur så drep den det meste av bakteriar utan å bruke kjemikaliar.

 

Men det er ikkje fult så lettvindt som reklamen tilseier. På veldig skitne bad så er det aller minst arbeidskrevande å bruke "gamlemåten" der du sprayer på sterke kjemikaliar og tørker over med ein klut. Den framgangsmåten er ikkje bra for verken miljøet eller helsa, men det er lettvindt.

Skal du bruke dampvasker på den same jobben så må du dra fram dampvaskaren, fylle opp med vatn, vente til det kokar, jobbe med ein litt uhanderlig slange, ofte må du også påregne ein del skrubbing (ofte fleire gongar), og til slutt må du tørke over med ein tørr klut for å få vekk skiten som har løsna.

Det er litt jobb, men då blir det heilt reint utan at det går utover helse og miljø.

Lenke til kommentar

Jeg har denne: https://www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/stovsuger-og-rengjoring/JMLV2525/shark-multi-function-dampvasker-s2901

 

Funker som forventet. For vasking av gulv må man støvsuge godt først, ellers vil kluten bli mettet med en gang. Når det er gjort, gjør den rent både raskt og effektivt, synes jeg. For rengjøring av bad, dusjvegger/-kabinett etc må man jobbe litt mer. Det følger med både et dampmunnstykke og en dampbørste for fliser, begge funker sånn passe bra. Mao ikke som i reklamen, men det venter vel ingen. Stort sett fornøyd, spesielt med at det blir rent uten bruk av kjemikalier.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...