Gå til innhold

Kunne gjerne tenkt meg litt konstruktiv kritikk - Filmkatalog


Anbefalte innlegg

Jeg driver for tiden med å utvikle et nettsted der man kan holde oversikten over alle sine (fysiske) filmer, for de som fortsatt driver med det. Jeg liker hvert fall det best enda. Og da synes jeg det er greit å ha en oversikt over alle filmene mine på en enkel og minimalistisk måte, med mulighet for å låne ut filmene til venner.

 

Det aller meste jeg har tenkt meg av funksjonalitet er på plass, men mangler en "forside" for brukere før de registrerer seg med litt info om hva denne tjenesten faktisk er og tilbyr, samt bugfixes osv.

 

Siden ligger foreløpig på www.olavbg.com

 

Jeg har laget en tilsvarende, men litt mer omfattende app til windows med lokal DB. Planen er i løpet av neste år å gjøre om nevnte app til å fungere mot samme skyen som jeg bruker på nettstedet, så de samme filmene alltid er synkroniserte.

 

Jeg er i tillegg straks ferdig med 2. semesteret med java, så da skal jeg lage tilsvarende i java som kan fungere på alle plattformer. Til neste år skal vi ha et semester i android programmering, så da tenkte jeg å lage en app til android som også er koblet mot samme DB og alle filmene er synkroniserte uansett hvor/hvordan man bruker tjenesten.

 

EDIT: Passordet du oppretter ved ny bruker blir kryptert og saltet med sha1 i php før det blir lagret i databasen, så jeg har ikke mulighet til å hente ut noen passord uansett om jeg vil eller ikke. Men jeg har i tilfelle det allikevel er noen som er skeptiske laget en testbruker dere kan bruke for å logge inn og teste tjenesten;

Brukernavn: test

Passord: testing

 

Mvh Olav B, G ;-)

Endret av olavgulb
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Valideringsfeil: http://validator.w3.org/

2. Responderer dårlig på liten skjerm

3. Veldig mørk og grå side

4. Hva med å bruke f.eks. Rotten Tomatoes og IMDb API, og importere coverbilder osv?

5. Filmsamlere har gjerne mange flere formater enn BD og DVD i samlingen sin.

6. Hva om jeg har to utgaver av samme film? Det er ikke uvanlig for filmsamlere å ha.

7. Hva om to forskjellige filmer har samme tittel? Da vil det fortsatt stå at "Det er 2 brukere som har registrert..." selv om den andre er en helt annen film.

8. Hva om samme film går under to forskjellige tittler?

Lenke til kommentar

Takker for svar MikkelRev.

 

1. Dette skal jeg sjekke opp mer etter eksamensperioden.

2 + 3. Jeg er ikke så fryktelig flink med farger, men kan prøve å finne noen litt lysere farger etter hvert, samt at jeg trenger å lære meg litt mer om mobiltilpassede sider før jeg prøver meg på det.

4. Hmm, jeg har faktisk ikke tenkt på at de har noen API'er. Sjekket litt nå og ser at det er noen private API'er ute hvert fall, men at de foretrekker å returnere JSON, så da må jeg sette meg litt inn i det også, men det hørtes ut som en smart ting.

5. Ja, jeg ser den, og formatene her hentet fra en DB, så det er ikke noe problem å legge til flere der. Jeg har kun lagt inn Blu-Ray og DVD foreløpig under testing ettersom det kun er det jeg har (og vil ha i oversikten min). Men kan jo legge til VHS og HD-DVD hvert fall i tillegg kanskje?

6. Hvis du mener vanlig/theathrical edition, extended edition, limited edition, osv. pleier man vel å skrive det i tittelen? Det gjør jeg.

7. Hmm, usikker på hvordan jeg kan kunne løse den :hmm:

8. Litt usikker her også, men mitt forsøk på å forhindre det er å ha live søk når man skriver inn tittelen. Da kan man velge av det som er brukt fra før og forhåpentligvis får flere samme tittel på de samme filmene da.

 

Mvh Olav B, G.

Lenke til kommentar

5. Ja, pluss laserdisc, beta, vcd osv. Er jo klart BD og DVD som er aller mest vanlig i 2013 ihvertfall, men mange samlere er nerder. Flere formater: https://en.wikipedia.org/wiki/Video

6. Ja det er en mulighet, men da får du redundans i lagringen, og heller ingen logisk sammenheng mellom filmens forskjellige utgaver. For en film kan ha mange formater og en film kan ha mange utgaver.

7. Du kan jo sjekke f.eks. IMDb. The Girl Next Door er et eksempel på filmtittel som mange helt uavhengige filmer har. Mulig noen av de er remakes.

8. Ja, med livesøket, så reduserer du faren for skrivefeil, og gjør det kjappere å taste inn tittelen. Men du forhindrer meg ikke i å registrere feil The Girl Next Door. Et annet eksempel er Phenomena. Den amerikanske klippede versjonen heter Creepers. Men det er jo spørs hvilke ambisjoner du har. Om du ikke har tenkt å ha noen profilside for de enkelte filmene, så har det jo forsåvidt ikke noe å si.

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...