Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Windows kan ikke installeres på GPT-disk. Slettet operativ systemet. Hjelp.


Anbefalte innlegg

Hei jeg klarte å kløne dette til noe jævelig. Skulle installere windows 7 på min windows 8 pc pga dårlig fps på en del spill. Så satte jeg igang og mens jeg holdt på så slettet jeg det gamle operativ systemet, så får jeg beskjed om at "Windows ikke kan installeres på denne disken. Denne disken er av type GPT-partipasjon"

 

Så prøvde jeg å installere windows 8 igjen for å evt kunne logge inn å forandre disk typen, men kunne installere det heller. Så nå har jeg null operativ system.

 

Pcen min er en Acer Aspire V771G

Spec:

i7-3632Q 2.2GHz

GeForce 730M 4GB

32GB Ram

128 SSD (Der hvor jeg ville ha windows) + 1TB HDD

 

Jeg har hatt pcen i 2 dager så nå føler jeg meg som en ganske stor fjott. Vær så snill å hjelp.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For det første vil du nok ikke få økt FPS ved å gå tilbake til Windows 7..

 

For det andre er løsningen på problemet ditt å boote opp med Windows 7/8-cd'en inne og partisjonere og formatere disk etter ønske under installasjonen og følge installasjonsprosessen videre.

 

;)

Endret av Untouchab1e
  • Liker 1
Lenke til kommentar

For det første vil du nok ikke få økt FPS ved å gå tilbake til Windows 7..

 

For det andre er løsningen på problemet ditt å boote opp med Windows 7/8-cd'en inne og partisjonere og formatere disk etter ønske under installasjonen og følge installasjonsprosessen videre.

 

;)

Går ikke. Får ikke valget om å endre format på HDD i installasjons menyen. Kan slette og velge størrelse, men ikke type. Vet man kunne gjøre det på eldre maskiner, men går ikke på denne tydeligvis :S jeg vet ikke
Lenke til kommentar

Ja, nå valgte jeg det! Også står det i GParted at det er NTFS, men når jeg prøver å installere så står det GPT :S

 

NTFS er et filsystem, GPT er et standard for partisjonstabell. Det du ønsker er å konvertere fra GPT til MBR.

 

Mener å huske at du kan gjøre dette fra terminalen i gparted:

 

parted /dev/sda #hvis /dev/sda er systemdisken din
parted> mklabel msdos
parted> quit

Lenke til kommentar

Det burde også ha fungert med diskpart, som da hadde gått raskere. For da kunne du trykket SHIFT+F10 i Windows setup og kjørt noen kommander. Les mer.

 

På den måten hadde du "blanket" disken. Du trenger ikke å partisjonere/formatere disken hvis du skal bruke all plassen til OS. Det er bare til å trykke Neste, så gjør setup resten.

 

Men godt det løste seg uansett!

 

Ville bare legge inn dette tipset til andre som finner tråden :)

Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

Det burde også ha fungert med diskpart, som da hadde gått raskere. For da kunne du trykket SHIFT+F10 i Windows setup og kjørt noen kommander. Les mer.På den måten hadde du "blanket" disken. Du trenger ikke å partisjonere/formatere disken hvis du skal bruke all plassen til OS. Det er bare til å trykke Neste, så gjør setup resten.Men godt det løste seg uansett!Ville bare legge inn dette tipset til andre som finner tråden smile.png

Jeg vet denne posten er gammel, men jeg kom over den, og det er sikkert andre som gjør det også, og jeg ville bare si at det denne mannen sa, hjalp meg virkelig ut av en skip krise.

 

Kjøpte en pc hos komplett for 20000 kr som de bygget for meg...selvfølgelig skulle de klare å fucke opp installeringa av Windows 10, slik at jeg ikke fikk aktivere produkt nøkkelen. Etter 2 tlf samtaler med Microsoft, kom vi frem til at jeg måtte reinstallere.

 

Jeg lastet ned installasjons filen, ordna booting order i bios, og så kjørte jeg installeringa...bare for å finne ut at jeg hadde samme problemet som trådstarter. Jeg hadde formatert ssd med OS, så jeg var nødt til å installere på hdd. Etter at installeringa var ferdig så var det første jeg gjorde, å følge instruksen denne herremannen viste til, og jammen funket det!

 

Jeg kjørte installasjonen på nytt og så at det var mulig å installere på ssd, så jeg formatere hdd, og kjørte i gang. Dette har vert en prosess som har vart i 2 uker, da problemene bare har ballet på seg i hytt og gevær!

 

Dette har reddet meg, og jeg vil bare takke så innmari mye...om du så skulle se dette:)

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Vet tråden er gammel, men vil prøve å forklare det som hjalp meg til å fikse problemet. Som noen i tråden nevner går det an å løse dette ved hjelp av diskpart i windows 10. 

Dette gjøres ved å trykke shift+F10 dette vil åpne cmd (command prompt).

 

inne i cmd skriver man inn: diskpart. Det vil da se noe lignende ut som dette i cmd: "diskpart>"

Deretter skriver man inn "diskpart>list disk" noe som vil liste opp alle tilgjengelige disker. i denne oversikten kan du se hvilken disk som er av typen GPT ved hjelp av tegnet * er merket under GPT.

Deretter skriver man "diskpart>select disk "1" (hvis det er disk 1 som har * bak seg)

Hvis du skriver inn neste steg vil alt på disken bli slettet, men den vil ikke lenger være en GPT-disk, så husk og kopiere eventuelle filer før du gjør neste steg:

diskpart>clean

Etter dette er gjort går man inn i installasjonsprogrammet og installerer på nytt. 


 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...