Gå til innhold

Hvordan kan denne filmen få så høy rating på IMDB?


TrudeTrudesen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kan jo være mange grunner til at den har fått så høy score. Se antallet mennesker som har ratet den, kan være det er en flokk folk som har jobbet på filmen, eller kjenner de som har jobbet på filmen som er majoriteten av stemmerene.

 

Eller ikke :-)

 

Jeg håper virkelig det er tilfellet. Fant filmen på torrentz.eu der den ligger på plass nummer 3. av "dvdrip" som bli lastet opp/ned. Så "Gangster Squad" etterpå. Vil nok hjelpe på nattesøvnen. Mange gode skuespillere.

Lenke til kommentar

Vel.. ringenes herre filmene har vel sånn 8.8 av 10, og skulk med stil 7.9 av 10, så det er mange andre bedritne møkkafilmer som har fått hårreisende høy score..

 

At du synes Ringenes Herre er dårlig er jo synd for deg, men det er vel kanskje ikke det beste eksemplet å ta opp på "møkka filmer" som har fått høy score da jeg tror 90% av befolkningen ikke vil betegne den som møkk..

Lenke til kommentar

Dette er muligens det dummeste jeg har lest på diskusjon.no... nei, vent, internett noensinne.

Sekser-filmer er vanligvis ikke det helt store. Hvis jeg skal se en slik film må det være fordi den har et interessant plott, men det er jo vanligvis en blandet opplevelse. Og er det under 6, som han skriver da er det vanligvis dårlige greier.

Lenke til kommentar

Sekser-filmer er vanligvis ikke det helt store. Hvis jeg skal se en slik film må det være fordi den har et interessant plott, men det er jo vanligvis en blandet opplevelse. Og er det under 6, som han skriver da er det vanligvis dårlige greier.

 

Enig, ser ikke filmer under 7 på imdb, Hvorfor skal man, det er så mye å velge mellom du trenger ikke velge fra nederste hylle da vel? ;)

Lenke til kommentar

IMDB er selvfølgelig ikke en fasit, og det har jeg heller aldri påstått. Hvis du leser det forrige innlegget mitt igjen, ser du at jeg brukte ordene generelt og typisk for å beskrive hvordan rangering på IMDB matcher hvor bra filmen er. Jeg holder fast ved at jeg opplever det som en ganske god indikator på hvilke filmer som er dårlige. De aller fleste gangene jeg har sett en film med score på 6.0 eller lavere har jeg vært ganske underveldet. Det finnes såklart en del dårlige filmer som er vurdert for høyt, men i mine øyne er det sjelden at IMDB gjør den motsatte feilen.

Lenke til kommentar

Jaja, daså. Folk får selvfølgelig mene hva de vil, men jeg må innerømme at det ikke finnes noen jeg tar mindre seriøst når det kommer til film enn folk bruker IMDB som en fasit på hva som er bra og dårlig film.

Absolutt ingen fasit. Jeg bruker det bare som en indikator.

 

Nå tok jeg for ordens skyld en sjekk, og det er jo en god del filmer som har fått dårlig karakterer som jeg faktisk har likt, men da har det vanligvis vært fordi jeg godtar at filmen ikke er 100%. Dette er gjerne filmer med uvanlige plott (f.eks. sci-fi-filmer).

Lenke til kommentar

Mange gode indie-filmer kan ha lav score pga få seere, og hvis en del av disse synes filmen er middelmådig, så får den en lav score. F.eks. den norske filmen "Jakten på Nyresteinen" har utrolige svakheter på dialog og klippefronten, men er kjempemorsom, flott visuelt, godt score og artig dramaturgi. Den har en rating på 5,2. Grunnet mange middelmådige votes og få som har stemt (under 600 stemmer).

 

Eller "Man tänker sitt". Har noen sett den? Veldig flott svensk film. Den har en rating på 5,8.

Til og med "The Blair Witch Project", som skremte publikummet på en helt ny måte og blir nå ansett som en milepæl i skrekkfilmhistorien, hadde en score på under 6.0. (Den har heldigvis gått opp til 6,3. Kanskje fordi slike "funnet håndhold-kamera"-sjangeren har tatt av helt?)

 

 

Det finnes også mange mesterverk som har under 7.0 slik som "Primer", Lars Von Triers "Idioterne" og "Antichrist" og Terrence Malicks "The Tree of Life" for å nevne noen.

 

 

De som stemmer mye på IMDb er jo fanboys som er litt over gjennomsnittlig interessert i film, men har kanskje ikke nødvendigvis satt seg så dypt i film at kunstneriske sort-hvitt-filmer fra Europa treffer dem. Det er selvsagt mange gode ratings på IMDb, men generelt sett ser vi hva som treffer "IMDb-folket".

 

 

Dette er noe som er veldig lett å se og sammenligne med andre lister, spesielt av filmkritikere. Jeg pleier ofte å sammenlikne scoringen mellom Rotten Tomatoes og IMDb. På IMDb har 300 god score, men Tree of Life har en middelmådig score der. På Rotten Tomatoes er det omvendt

 

Alt som har noe med folk de ikke liker, blir stemt ned noe voldsomt.

 

 

 

IMDb er ikke lenger en fair poenggiving. Husker alle sommeren 2008? "The Dark Knight" kom ut og alle gav den 10ere. Den skjøt inn på top 250 på en 4. plass. Men det var ikke nok. Fans ville at den skulle være VERDENS BESTE FILM.

 

Så da startet det en hatkrig. Gudfaren mot The Dark Knight. Alle Dark Knight-fanboyene gav sin film en 10er og Gudfaren 1-ere. Mest sannsynligvis endret sin karakter ned til 1. Sikkert også de som ikke hadde sett Gudfaren gav filmen en 1er for å skyve den ned fra lista og få The Dark Knight på en førsteplass. Jeg husker antall stemmer økte for hver av filmene.

 

Gudfaren har i dag bare 3400 stemmer på karakter 2, men 28 000 på karakter 1.

The Dark Knight har i dag 3500 stemmer på karakter 2, men over 19 000 på karakter 1.

 

The Dark Knight vant og kom på førsteplass veldig fort. Gudfaren hadde førsteplassen i over 6 år. Jeg husker meget hete krangler på begge diskusjonsforumene. Gudfaren-folket ville ta igjen og pushe ned The Dark Knight. The Dark Knight var på førsteplass gjennom hele sommeren.

 

Og da skjedde det ingen forventet. En film som alltid stod i skyggen for Gudfaren, hoppet fram og tok førseplassen istedenfor, fordi ingen brydde seg om pushe ned denne. Nå ligger "The Shawshank Redemption" på førsteplass. Det som fulgte etter var jo selvsagt flere 1-ere til denne filmen, men nå hadde vi kommet til høsten 2008 og krigen hadde lagt seg. Altfor mye skade hadde skjedd på begge parter at de ikke kunne overta førsteplassen. The Dark Knight begynte å synke nedover og nedover på lista.

 

 

 

Lista reflekterer over gjennomsnittlig interesserte fanboys, og da får vi slike resultater. Man tar IMDb med en klype salt, selv om det kan i flere tilfeller være en grei indikator.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...