Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Kan noen hjelpe meg


Anbefalte innlegg

Heisann, jeg skal skrive om boka Hodejegerne. Og har ikke lest den, ehehe. Jeg har disse puntkene som skal være med:

 

Tema

Persongalleri (hvem er med)

Personkarakteristikk m/tyngde på hovedpersonen(-e)

Høydepunkt og vendepunkt

Virkemidler (språk, humor, spenning, symboler

Kort handlingsreferat

 

Kan noen være så snille å svare på noen av dem for meg? Hadde blitt kjempe gla, jeg tenker mange av dere har lest boka. Men jeg kan jo bare se filmen tenkte jeg, er det samme som skjer i den som i boka? Samme personene og sånt?`

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har ikke jeg lest boka. Men som oftest er går boka og filmen ut på det samme. Men det er flere detaljer i boka, og det hjelper det litt når det gjelder å analysere hvordan forfatteren har skrevet boka osv. Hvordan historien blir fortalt osv. Men en del får du sikkert frem i filmen, men som alltid er boka best og har flest detaljer.

Det optimale hadde jo å lest boka, men viss det er "umulig" er det sikkert en ok løsning å se filmen!

 

Lykke til! :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Se filmen, og så leter du på nettet etter ting andre har skrevet om boka, særemner osv. Legg merke til hva de skriver om som du ikke så i filmen, sånn for å være forberedt hvis læreren merker at du bare har sett filmen.Hvis du ser filmen så går det jo også fortere å lese boka, eller skumme igjennom. "Jaha, dette vet jeg.. det så jeg i filmen, oi, der var det noen detaljer jeg ikke kunne, det må jeg lese nøyere."

 

Det beste er jo selvfølgelig å lese boka, men hvis du ikke har gjort det og har dårlig tid, så ville jeg gjort dette i stedet for å ikke gjøre noe i det hele tatt.

Endret av th1nk
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hodejegerne er Jo Nesbøs tolvte bok i alt, og den syvende kriminalromanen. Det er en kriminalroman som kom ut i 2008 på forlaget Aschehoug. Boken er på 239 sider, og består av flere deler med mange kapitler i hver del.

Roger Brown er en arrogant og suksessfull mann, og en veldig god hodejeger med et utrolig renommé. Hodejegere er veldig viktige i næringslivet. Det kan bli veldig dyrt å ansette en leder til et firma, hvis det viser seg i etterkant at den som ble ansatt ikke passet til stillingen. Roger Brown kan derfor ta seg ganske godt betalt.

”Jeg er hodejeger. Det er ikke særlig vanskelig. Men jeg er konge på haugen”

sitat av Roger Brown

Boken handler om Roger Brown, som er den mest suksessfulle hodejegeren i Norge. Han er gift med den altfor vakre Diana Strøm-Eliassen. De har et altfor flott og dyrt hus i Oslo, og de lever et liv som er en dans på roser. Roger Brown elsker jobben sin og konen Diana. Hodejeger er hans hovedjobb, men han er også en svært dyktig kunsttyv. Hovedjobben til Roger er veldig grei. Han skal anbefale folk til en stilling i en bedrift. Roger Brown har et veldig bra renommé, som gjør at han har travle dager på jobb. Han stjeler også kunst fra klientene sine, slik at han skal kunne tilfredstille og ivareta konen Dianas ønsker. Kunsttyveriene Roger driver på med går veldig lenge veldig bra, men en dag blir hele livet hans snudd opp ned. Han bryter seg inn hos den perfekte kandidaten til en lederstilling i et elektronikkfirma som heter Pathfinder, fordi han trenger penger som kan løse hans økonomiske problemer for alltid. Denne ”kandidaten”, eller Clas Greve som han heter, eier nemlig et kjent Rubens maleri, i millionklassen. Morgenen etter Roger har stjålet maleriet finner han Ove Kjikerud, hans venn og partner som hjelper han med tyveriene liggende død i førersetet på bilen sin. Da merker han at han kanskje har gått et steg for langt. Nå er hodejegeren Roger Brown den som blir jaktet på av den tidligere menneskejegeren og sporsøkeren Clas Greve. Hvis Roger skal klare seg, må han være smart og taktisk. Selv om han er ”konge på haugen” og den beste av de beste, vil han antakelig trenge en stor dose med flaks.

Hoverpersonene i boken:

Diana Strøm Eliassen: Diana er en av Oslos mest attraktive kvinner. Hun er gift med Roger Brown, og hun eier et svært kunstgalleri. Hun er en høy og vakker kvinne i 30 års alderen. Du får ikke vite mye om hva hun tenker fordi handlingen blir fortalt gjennom Roger. Rollen hennes er preget av et utroskap med Clas Greve. Dette gjør også at Roger forandrer seg en god del. (Det står om Roger over)

Clas Greve: Clas Greve er en høy og kjekk mann av utseende. Han er en profesjonell sporsøker og menneskejeger. Han ser ut til å være den desidert beste kandidaten til lederstillingen hos Pathfinder. Han ”later” som om han er venn med Roger, helt til Roger finner ut at ”elskeren” hans er Diana.

Ove Kjikerud: Ove er en venn av Roger Brown som jobber hos Tripolis. Han hjelper Roger med alle kunsttyveriene. Det er han som avaktiverer alarmene for Roger. Ove er en slags medhjelper helt til han uventet dør.

Lotte: Lotte er Roger sin tidligere kjæreste. Når Roger går fra hun blir hun kjempe skuffet. Hun har ikke en altfor stor betydning i boken.

Dette er en bok for dem som er glad i å lese god krim. Boken passer for alle i alderen 15 og oppover. Dette er kanskje fordi språket i boken er veldig metaforisk, voksent og symbolisk. Det er også en ganske erotisk scene i boken, som kunne vært upassende for barn.

Dette var en knallgod kriminalroman som gjorde at jeg fikk lyst å lese mer av Jo Nesbø. Boken er ikke veldig vanskelig å lese, men den har ganske høyt tempo som gjør at den blir spennende, men at det kanskje er litt vanskelig å følge med. Jo Nesbø er skikkelig god på å fange leserens oppmerksomhet fordi han skriver slik at den er spennende meste parten av tiden.

 

Her har du litt stuff ;) lykke til!

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Handlingen foregår rundt Roger Brown. Han er hodejeger, men har en jobb på siden. Hans kone, Diana har et kunstgalleri. Der treffer Roger det han tror er den perfekte mann for en ledig stilling. Snart finner han ut at mannen har et etterlengtet og verdifullt maleri. Roger finner ut at han vil stjele dette maleriet. Men da han stjeler maleriet av Clas Greve som han heter så finner han mobiltelefonen til sin kone, Diana, i leiligheten til Clas Greve og det er da mysteriet starter.

 

Noen som kan fortsette på referatet?

Lenke til kommentar

Handlingen foregår rundt Roger Brown. Han er hodejeger, men har en jobb på siden. Hans kone, Diana har et kunstgalleri. Der treffer Roger det han tror er den perfekte mann for en ledig stilling. Snart finner han ut at mannen har et etterlengtet og verdifullt maleri. Roger finner ut at han vil stjele dette maleriet. Men da han stjeler maleriet av Clas Greve som han heter så finner han mobiltelefonen til sin kone, Diana, i leiligheten til Clas Greve og det er da mysteriet starter.

 

Noen som kan fortsette på referatet?

 

Nei. Skriv heller noe ala "Clas har et maleri som kanskje kan sikre Roger økonomisk resten av livet". Roger har en jobb på siden. Hvilken jobb da? Mener du kunsttyv eller?

Endret av ZuxBigTaim
Lenke til kommentar

I Hodejegerne følger vi Roger Brown som er hodejeger. Han er kunsttyv på fritiden, med sin kollega Ove Kjikerud, som han skaffet jobb i et sikkerhetsfirma. Dermed kan Ove lett ta seg av alarmer.

På en kunstutstilling blir Roger presentert for nederlenderen Clas Greve av sin kone, Diana. Han er en perfekt kandidat til lederstillingen i Pathfinder, som Brown har fått i jobb for å finne en kandidat. Clas Greve har dessuten et maleri verdt mangfoldige millioner i besittelse, noe som passer Brown perfekt for å kvitte seg med sine økonomiske problemer. Innbruddet hos Greve går feilfritt, men da Brown i lykkerus ringer sin kone for å fortelle at han nå vil gi henne det barnet han vil ha hører han telefonen hennes litt for godt, da den befant seg i samme leilighet som han selv. I Greves leilighet.

Greve er nå ikke lenger kandidat for stillingen i Pathfinder, og prøver å kidnappe Brown. Dessverre er det Ove Kjikerud dette går utover, som ender opp dopet og nesten død. Ove ville nå gå til politiet, men Brown ville annerledes og skøyt en kule i hodet på sin partner. Deretter starter en jakt på Brown. Ved hjelp av noen små GPS-sendere som var plassert i håret til Brown klarte Clas Greve og spore han opp. Til slutt konfronterer Greve (eller Brown) i Oves hjem, som er fullt av videokameraer. Der ligger også liket til Ove Kjikerud. Diana, bytter ut patronene i pistolen til Clas Greve, og da Brown konfronterer Greve viser sikkerhetskameraene tydelig at Greve skyter to skudd først og at Brown handler i selvforsvar. Oves lik ligger ved siden av Brown, og grunnet videobevisene trekker politiet raskt konklusjonen om at det var Greve som drepte Kjikerud.Roger Brown selv går nå fri, som kun et offer i denne saken.

 

 

 

 

 

 

 

Funker den, men jeg vet ikke om det er noe feil i denne setningen: Til slutt konfronterer Greve i Oves hjem. Jeg vett ikkke om det skal være greve eller brown, og jeg vill ikke bruke vanskelige ord som konfronterer. Hvilken annet ord kan jeg bruke

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...