Gå til innhold

Skal kjøpe speilreflekskamera - anbefalinger?


Anbefalte innlegg

Anbefaler deg at du drar i butikken og klår på kamraene som du har valgt ut. Det som er viktig er å finne et kamera som lever opp til det bruke du skal bruke det til og at kameraet sitter godt i hånden din.

 

Erfarings messig så anbefaler jeg deg å sette av pengene på bedre orginale objektiver. Selv om det kan bli litt kostbart i framtiden. Så vil du oppleve at du vil få skarpere bilder. Pluss at objektivene er mere lyssterke og at du får utnyttet kamerat mye mer..

 

Selv om jeg er Nikonmann så synes jeg at pentax kan virke fornuftig. Spesielt om du skal utvide objektiv parken. Kvaliteten på disse er temmlig bra, og prisen er veldig fornuftige i forhold til andre merker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bang!............. missed

Bang!............. missed again

BANG!!!............... troll killed :sleep:

 

 

EDIT: Nikon D5100 er vel et av kameraene som gir mest mulig for pengene akkurat nå :)

 

Så om jeg uttrykker MIN mening, er jeg et troll?

Eller er det at jeg ikke brukte mange linjer på å komme til samme konklusjon?

 

Oi... Du uttrykte jo også DIN mening, og jammen var det en "one-liner" også.

Kanskje vi er troll begge to....

Lenke til kommentar

dpreview.com har svært detaljerte omtaler av de kameraene du vurderer, og å lese gjennom disse gjør deg svært godt kjent med alle aspekter rundt hvert kamera.

 

Ellers er som så mange sier, håndgrepet og følelsen er viktig, og du må kjenne etter selv. Ytelsesmessig er det ikke veldig stor forskjell i denne prisklassen.

 

60D er den største kamerakroppen, og har du store hender kan dette være tingen for deg.

 

Men en fordel med Nikon er at de akkurat nå har bedre sensorteknologi enn Canon, som ble forsinket flere år av en ødelagt fabrikk i tsunamien. Det ventes at Canon kommer sterkt tilbake i løpet av året, og har du litt lenger tidshorisont kan det lønne seg å vente. Men 18-megapixleren er slett ikke en dårlig sensor, det er bare at Nikon sine har det lille forspranget akkurat nå, om det er viktig for deg.

 

Den største forskjellen mellom Canon og Nikon er i betjeningen av kameraet. Her er og dpreview til god nytte da de går gjennom alt av menyvalg og knapper/hjul og slikt.

 

Til slutt må jeg nevne som så mange andre at det er objektivene som er viktigst. Selv har jeg Canon 1100D med Sigma 17-50 f/2.8 OS. Objektivet er nesten dobbelt så dyrt som kameraet, og det gir meg langt bedre bilder for pengene enn om forholdet hadde vært omvendt. Så når man skal planlegge kjøp, så er det lurt å legge ca 30% av totalbudsjettet i selve kamerakroppen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så om jeg uttrykker MIN mening, er jeg et troll?

Eller er det at jeg ikke brukte mange linjer på å komme til samme konklusjon?

 

Oi... Du uttrykte jo også DIN mening, og jammen var det en "one-liner" også.

Kanskje vi er troll begge to....

Grunnen til at IceBlitz reagerte på din post var at den er lite hjelpsom for trådstarter, du konkludere på en bastant måte uten begrunnelse.

Kan ikke si at jeg har sansen for den type "hjelp" til en som spør.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg skal ikke si så mye om hva du skal velge, det meste er sagt av kloke hoder i tråden allerede ... Kamerahuset er bare en liten del av kamerautstyret, objektivene er aller viktigst ... av den grunn ville jeg med den infoen jeg har i denne tråden, sagt at du bør gå for Nikon pakka med 18-105VR zoomen, hvis det tilbudet fremdeles er gjeldene. En annen stor forskjell (og den som er den største) er at Nikon bruker samme objektivfatning i dag som for 50 år siden, du kan bruke "nesten" alle objektiver MF/AF/DX/FX på en Nikon med noen begrensninger, som f.eks. manuell kontroll av blender eller manuell justering av fokus ... for noen er dette en positiv ting for de har spesielle preferanser for bruk av eldre optikk ... Canon har hatt en tendens til å endre objektivfatning (men de har sinnsykt mye bra optikk til alle fatningene sine). Så igjen, det det står på er hvordan du føler kamera er i hånden, hvordan du føler betjeningen av kamera passer deg og sist men ikke minst, hvilken kvalitetsoptikk du kan klare å få med i budsjettet ditt ... Som ett eksempel kan du gå inn på Photo.net og se på en del fotografier der og se at mange av de flotteste er tatt med "gamle" digitale hus som Nikon D70 og Canons likeverdige ... men de aller fleste bruker dyr optikk ...

Lenke til kommentar

Var det slik at det var en gave, blir det raskt litt mer sammensatt.

Men prøv å finne ut hva det tas bilde av og hvor viktig det er med videoopptak, stort/lite grep, om det er aktuelt å kjøpe flere objektiver senere.

I det prisområdet er det liten forskjell og da kan du like godt bruke ekstra penger på objektiver. Jeg tror nok at de som legger penger i de nyeste finessene på et kamera som du f.eks. finner på 650D i forhold til 550D/600D eller nyeste Nikon mot D5100, ikke ser verdien i et godt objektiv like godt.

 

M.v.h.

Jan

Lenke til kommentar

Hei.

 

Da har jeg tenkt til å kjøpe en speilreflekskamera til meg selv. Har søkt og lest litt på nettet for å finne ut hvilken kamera jeg burde kjøpe.

 

Og da har jeg funnet disse:

- D5100

- Canon EOS 650D

-Canon EOS 60D

-EOS 550D

- Canon 600D

 

Hvilken av de kamraene burde jeg kjøpe? Jeg regner med at noen av dere har sikkert en av de, og da vil jeg gjerne høre deres erfaring/anbefaling

 

Som dere ser, så har jeg tenkt til å bruke mellom 5000 - 5500 kroner.

 

Jeg har aldri hatt en speilreflekskamera før, så jeg har ikke lyst til å kjøpe en kamera jeg må bruke flere timer på før jeg skjønner funksjonene.

 

Vet dere en kamera som jeg ikke har tatt med, så hiv den på.

 

Takk for hjelpen :)

 

Hvis du tenker på bildekvalitet så mener jeg det er hipp som happ hvilket av dem du lister opp du kjøper.

 

Siden du skriver at du aldri har hatt speilrefleks kamera før og ikke ønsker å bruke timer på å skjønne funksjonene så har alle de kameraene du lister opp full automatikk. Dermed kan du bruke full automatikk til du ønsker å utforske kameraets mer allsidige sider ved å gå over til "halv automatikk". Da kan du velge lukker og blender selv og videre gjøre nesten alt du ønsker.

 

Du bør også gjerne se etter ett kamera som er lett å bruke og som har logiske menyer på Norsk.

 

Ønsker du å vokse litt med kameraet og har råd til å legge litt ekstra i huset så vil du ha glede av kameraet lenger enn de aller billigste og enkle modellene. Bildekvaliteten blir nok den samme uansett om du velger de enkle modellene eller de litt mer avanserte.

 

Det viktigste etter min mening videre er å bruke litt tid på å se hva som finnes av interessante objektiver og utstyr. Blir du bitt av systemkamera basillen så vil du garantert ha flere objektiver og mer utstyr. Dette utstyret er viktig at du kan bruke videre om du oppgraderer kameraet. Gode objektiver holder langt lenger enn huset gjør.

 

På bakgrunn av mine egne meninger og skulle jeg velge ett av kameraene du ha listet opp , så ville jeg valgt Canon EOS 60D. Et kamera som kan levere veldig gode bildefiler og har et enkelt og lettleselig menysystem på Norsk. Det ligger godt i de fleste hender og har god byggekvalitet. Kameraet kan vare lenge i og med det er solid og har både full automatikk og de manuelle muligheter som du måtte ønske. Dessuten har Canon et av de mest omfangsrike objektivpark og utstyrsmuligheter.

Mulig det dukker opp en etterfølger som kanskje heter 70D i denne måneden og hvis du kan vente litt vil sikkert prisen på 60D falle når 70D kommer , ja om du ikke faller for 70D da :-)

Hvis du ønsker å spare litt mer penger , ville jeg gått for 600D. Blir nok ikke dårligere bilder , forskjellen ligger i betjening , hurtighet , grep og byggekvalitet.

 

Lykke til.

Endret av helge.bringeland
Lenke til kommentar

Enig i det, Helge. 60d er lett å lære og samtidig et skikkelig kamera når man er over læringskneika.

Man har stort sett det man trenger i det kameraet.

Godt å bruke, knall batteritid, vridbar og skikkelig god skjerm. Søkeren er god, og bildene blir veldig bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...