Gå til innhold

Backup og fildeling over trådløst nettverk


Anbefalte innlegg

Hei. For øyeblikket er jeg ute etter en løsning som gjør det mulig for meg å koble en harddisk til ruteren og bruke den som backup / (media server?) på flere platformer. Ønsker å kunne bruke macen min, galaxy s3 , android og iOS baserte nettbrett til å laste opp / ned filer fra hardisken. Og vis det er mulig, kunne få tilgang til hardisken fra internett? Lurer litt på time capsule fra Apple, men er usikker på hvordan den vil fungere opp mot android produkter? Lurer og på om det er mulighet for å få tilgang til innholdet fra en evnt ps3 på samme nettverk?

Takker for svar!

 

Edit; føyer til at jeg for øyeblikket har en gammel ruter og ingen hardisk. Så må vel ha nytt (;

Endret av Sander64
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjøp deg en enkel NAS - de får singedisk løsninger fra ca 1 300 kr. F.eks er Western Digital MyBook Live kompatibel med Apple Time Machine, har støtte for smarttelefoner og nettbrett og tilgang eksternt. Buffalo, Iomega med flere har også løsninger med samme funksjonalitet.

 

Til en slik løsning trenger du ikke ny ruter, da disse kobles til ruteren med en nettverkskabel. Skal også ha muligheten til å fungere opp mot PS3 - men det bør du sjekke nærmere.

 

Du skal få tilgang til Time Capsule fra Android - men jeg er usikker på funksjonaliteten.

Lenke til kommentar

Ikke uenig Del, men prismessig blir det ofte hipp som happ - i alle fall om man må kjøpe ny ruter for å få den USB-koblinga. I tillegg er det i dette tilfellet mulig å få støtte for Time Machine og tablets/smartphone på en enkel måte. Så i dette tilfellet er en rimelig NAS etter min mening et klart bedre (og nesten rimeligere) valg.

Lenke til kommentar

Når TS har en Mac og annet Apple utstyr så er det jo greit å anbefale noe som støtter f.eks Time Machine, selv om man personlig holder seg langt unna Apple. En WD MyBook Live koster heller ikke mer enn ca 1 000 kr for 2 TB og 1 300 kr for 3 TB. En ekstern USB HD + en ruter til 500 kr koster ikke noe mindre.

 

Og min erfaring med disse små "NAS" løsningene - har installert en 3 - 4 ulike hos noviser at de er svært enkle å installere og å bruke. Å skulle installer OpenWrt vil for slike brukere ligge langt over hva de er kapable til. Og WD har faktisk åpen kildekode i MyBook, som er tilgjengelig for nedlasting.

Lenke til kommentar

Når TS har en Mac

Det fikk jeg faktisk ikke med meg, trodde bare han hadde padda. Uansett, det jeg mente var bare at jeg ikke gidder se hva Apple støtter, sist jeg hørte om det støttet ikke IOS lagring over hodet, kun syncing med itunes.

 

OpenWrt var bare et nærliggende eksempel for min del, men når med du sier det er det rimelig enkelt å få til dnla deling til PS3 der. Har planer om å lage noen walk-throughs med skjermskudd fra web-interface etterhvert.

 

Den WD live saken hørtes interessant ut, kunne du gitt en kjapp oppsummering av hva slags opplegg det er?

 

EDIT: Sjekket ut selv, ble litt utålmodig. Ser ut som det er mye hardware for pengene:

http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-reviews/31314-wd-my-book-live-reviewed

1GHz power CPU og 256MB ram må kalles anstendig for noe slikt. Den kjører Debian, så hvis boot-loaderen er grei kan denne hackes så det holder. Om det vil funke noe særlig med IOS er jeg fortsatt usikker på, men som sagt vet jeg ikke om en dritt funker med det.

Endret av Del
Lenke til kommentar

Western Digital har laget en egen app (WD 2go) for tilgang til MyBook Live fra iPhone, iPad og iPod, samt at den fungerer sammen med iTunes. Har heller ikke prøvd noe av den funksjonaliteten - men regner med at den fungerer greitt nok. Appen finnes også for Android.

 

Personlig synes jeg WD MyBook Live samt Buffalo LinkStation Live (litt dyrere og svakere) er svært interessante løsninger for "massene" som trenger en enkel NAS/backupløsning. Enkle å sette opp og fungerer til det de er tenkt å gjøre. Av disse er nok WD MyBook Live i dag den klart beste.

 

@_KroSjefen_:

 

Det er klart en god anbefaling om man vil bruke mer enn dobbelt så mye penger.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar

Snedig, jeg bestilte samme ruter for et par dager siden, får den i løpet av uka. Kommer etter alle solemerker å bygge en custom OpenWrt til den, så du får si ifra om du har lyst til å prøve noe mer enn standard firmware på den :)

Endret av Del
Lenke til kommentar

Jeg gikk for en WD mybook Live 2TB! I tilegg må jeg ha en ny router da den jeg har nå bare støtter 2.4Ghz. Trenger en som støtter dual band (bor i boligblokk), så jeg kjøper like sågodt en slik; http://www.dinside.n...etgear-wndr3700

 

Så har jeg både i pose og sekk? ; )

 

Den ruteren fungerer bra, har en på jobben. Jeg har kontor sammen med flere andre firmaer, og omtrent alle bruker gjestenettverket på min ruter.

Lenke til kommentar

Snedig, jeg bestilte samme ruter for et par dager siden, får den i løpet av uka. Kommer etter alle solemerker å bygge en custom OpenWrt til den, så du får si ifra om du har lyst til å prøve noe mer enn standard firmware på den :)

 

Har ikke peiling på hva OpenWrt er, men om det åpner noen dører så høres det jo bra ut!

Lenke til kommentar

OpenWrt er tredjeparts firmware for rutere (som danner grunnlag for stort sett alle tredjeparts firmware til rutere). Har skrevet en del om det i to tråder:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1485656

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1439675&hl=&fromsearch=1

 

om det åpner dører er en annen sak. Det åpner mange dører i den forstand at du kan gjøre hva som helst med ruteren, kun begrenset av CPU kraft og minne. Det kan lukke dører i den forstand at det krever noe av brukeren å tilpasse og sette opp openwrt. Med ferdig bilde er mye gjort, så derfor bruker jeg å dele bildene jeg lager til ruterne jeg kjøper.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...