Gå til innhold

Sunn iskaffe


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Iskaffe må (desverre) ha sukker i seg for å bli ordentlig. Jeg går på lavkarbo, men iskaffe er en av de tingene jeg likevel bruker sukker i. Bruker dog økologisk brunt sukker, som er både bedre på smak og litt mindre usunn enn hvitt sukker.

 

Her er oppskriften jeg bruker:

1 dobbel espresso, så sterk som mulig

1/2 ts sukker røres i mens den er varm

Dette helles over i et glass med isbiter og ristes/røres.

Denne kan utvides med litt fløte/helmelk, og/eller smaks-siruper av ønsket type og krydder/etc for uendelig variasjon.

Skrevet

Espresso + skummet melk ristes med isbiter. Det er vel så kalorifattig man kan få en iskaffe. Skal det smake bedre, må man tilsette fett (helmelk) og sukker.

 

Økologisk brunt sukker har akkurat like mange karbohydrater som raffinert sukker, 4 per gram. Det smaker gjerne bedre, men det er også alt.

  • 2 uker senere...
Skrevet

Sunn og kaffe er vel så og si umulig å kombinere?

Men du kan jo vurdere å bruke sukrin i stede for sukker?

Bare pass på at det krever større mengde sukrin for å få samme sødmen som sukker.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...