Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Fortelle foreldre om Cannabis bruk i Spania


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er en gutt på 18 år. Jeg og familien har tenkt til å flytte til Spania i et år, fordi det høres flott ut. Hvor jeg vil gå VGS.

 

Jeg har røyket Cannabis et par ganger i uken i et år nå, og vil fortsette med det når jeg flytter til Spania. Etter som jeg forstår er det dekrminalisert i spania, så det er lov til å dyrke og røyke Cannabis på privat område.

Selv om jeg er 18, og det er lov å røyke der, vil jeg fortelle det til foreldrene mine, har litt med respekt og gjøre syntes jeg.

Mine foreldre er som de fleste Norske foreldre, har egentlig aldri pratet med dem om temaet, de har bare sagt et par ganger "Du må ikke røyke hasj og bruke narkotika", Men vi har aldri hatt en ordentlig diskusjon om dette.

Jeg vil finne en måte og fortelle dem om Cannabis, så de kan prøve å se dette med et åpent sinn, og ikke komme med konspirasjoner mot cannabis.

Noe jeg vet jeg vil gjøre er å vise dem filmen "The Union: The business Behind Getting High"

http://www.youtube.com/watch?v=6jO_ncXj7RE

 

En film som jeg syntes forklarer Cannabis på en positiv måte.

 

Så jeg spør, hvordan ville dere forklare deres foreldre om at dere røyket Cannabis, og jeg tror siden det er halvveis lovelig i Spania, vil det være lettere for dem og godta.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis foreldrene dine syns det er ille at du bruker cannabis så tror jeg ikke det gjør saken noe bedre om du bruker det i et land det er lov. Grunnen til at de ikke liker at du gjør det har nok ikke så mye med lovverket å gjøre men antageligvis mer fordi dem tror det kan være skadelig for deg, eller at noe kan skje.

Det er forresten ulovlig for deg å bruke cannabis i Spania.

 

Jeg ville ikke sagt det om jeg var deg. Enkelt og greit fordi du ikke vet hvordan dem kommer til å reagere. Men hvis du absolutt må fortelle det, uten at jeg ser poenget. Så si det som det er, "jeg bruker cannabis en gang i blant. Jeg håper dere ikke dømmer meg pga. det".

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Mine foreldre veit at jeg gjør det, men de liker det ikke i det hele tatt. Jeg har hele tiden vært ærlig med dem, og første gang de spurte meg om jeg røyka, så bekreftet jeg det.

 

Men det å faktisk snakke ordentlig om cannabis er omtrent umulig. Ørene er lukket, og meninger er avklart på forhånd. Så det eneste jeg kan gjøre er å si at det er jeg som bestemmer over meg selv, og at de umulig kan ha noen innflytelse over det. Jeg er et voksent menneske, prøvde ikke cannabis før etter fylte atten, og i dag er jeg 26. Dèt forstår de, i hvert fall.

 

Vi diskuterer aldri cannabis med mindre jeg tar det opp, og det kvier jeg meg for fordi det blir så dårlig stemning. Av og til skulle jeg ønske at jeg holdt alt dette skjult for dem, men samtidig er det slitsomt å lyve. Jeg er ganske ærlig av meg.

Endret av Skurupu
  • Liker 6
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Forklar meg hvorfor.

Ser nå at det er kun straffeloven §162c ikke hele §162 som er gjeldende for nordmenn i utlandet, så det er jo faktisk ikke ulovlig å ta seg en joint i Spania.

Forøvrig kan du se straffeloven §12 for en oversikt over hvilke lover som gjelder for nordmenn i områder hvor Norge ikke har suverenitet.

Lenke til kommentar

It is legal in Spain to cultivate or smoke cannabis for your own personal use (as long as it is in the privacy of your own home).

 

incorrect, it is illegal however the Police will generally not prosecute minor quantities for personal use. However, depending on how you behave, they WILL fine you if they feel like it.

 

http://www.lamarihuana.com/noticias/marihuana-y-su-legalidad-en-espana/

Endret av Skatteflyktning
Lenke til kommentar

. Jeg vet etter min erfaring at hasj kan være veldig skadelig mot hjernen har to brødere som røyka det før begge ble syke mentalt. Selv om de har blitt bedre nå, hva hadde skjedd vis de forsatt drev med det. Har også sett folk som har røyka det i over 15 år uten å bli syke i det hele tatt, men jeg synes vi burde prøve å være preventive fordi vi vet jo ikke hvordan det vil påvirke folk.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Hasj er helt ufarlig!!! Mindre det ikke er pensla hasj! Dere dommer dere ut og sier att dere kaster ongene deres ut for røyking. Det er vel bedre att de røyker enn de drikker! Røyking er chill.... Alkahol er noe dritt.. Jeg drikker 3 ganger i året og røyker nesten hvær dag! Og jeg ser på folk som drijker hvær hælg.. de har jo ikke fler hjerneceller igjenn! Som som ett brød! ALKAHOL DREPER HJERNECELLER OG CANNABIS BEDØVER .. og våkner opp igjenn etter 3 - 5 timer.. La ungdommene røyke og ikke drikke! :) Går ann og feste med hask.. det er det beste jeg veit :)

 

Jaa .. jeg har røyka nå! I fulla så skriver folk som det her.. hdhdjdbeejdbbxjxjdbdjdh jdidjdj djdidjdud. HAHAA xD

Lenke til kommentar

Jøss, du høres ut som en god far. Kast ungene ut og drit i dem hvis de gjør noe du ikke liker, genialt.

 

/sarcasm

 

Butthurt much.

At han setter ned foten og ber en 18 år gammel kid finne seg et nytt sted å bo dersom han skal drive med kriminaliserte stoffer, det synes jeg er helt fint.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...