Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Tar et fag med Java dette semesteret. Leser stadig om hvor forferdelig sårbart det er og hvordan Apple går fullstendig bort fra det osv.

 

Er Java på tur ut? E det meningsløst å lære seg Java, fordi et annet språk kommer til å "ta over"?

 

Noen synspunkter?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Java er ekstremt vanlig. Det er ikke noen umiddelbar fare for at du skulle gå uten jobb dersom du lærer deg Java. Det er neppe på vei ut. Apple er en ekstremt liten aktør innen bedriftsmarkedet. Hva de måtte finne på er uvesentlig.

 

Edit: Husk også å skille mellom programmeringsspråk og runtime. Det er ikke snakk om programmeringsspråket Java, men Oracle sin Java Runtime Environment.

Endret av GeirGrusom
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det eneste som er på vei ut, er java plugin-en som brukes i browsere.

 

Jobb-markedet for java er stort, og det er en skrikende mangel på gode utviklere i markedet. Og det stopper ikke opp på en stund. Hvis du ikke liker java, så er det også en stor etterspørsel eller .NET programmere - fortrinnsvis ASP.NET og C#, hvis jeg har tolket markedet riktig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som de over sier så er programmeringsspråket Java veldig bra. Det er java i weblesere, altså JRE (Java Runtime Environment) som sliter med sikkerhetshull.

 

Så gir absolutt mening å lære seg java! Men JRE trenger en oppryddning før den får tilbake sin tillit. Oracle har sagt de skal gjøre en stor innsats for å friskmelde JRE i tiden som kommer.

 

Og husk at java/JRE benyttes i veldig mange applikasjoner som er populære mål for hackere. Derfor er det også mange som prøver å angripe JRE. Derfor er det ikke svart på hvitt at JRE er så veldig mye verre enn andre løsninger, fordi det kanskje utsettes for flere angrep?

Lenke til kommentar

Er Java på tur ut? E det meningsløst å lære seg Java, fordi et annet språk kommer til å "ta over"?

 

 

Det vil jo komme et annet språk og ta over, en eller annen gang. Men det er nok lenge til. Pr. i dag er det java som er det andre språket som holder på å ta over, mens språk som cobol og pl/1 er på vei ut i pensjonisttilværelsen. Den prosessen har pågått i mange mange år, og er nok ikke akkurat i mål ennå.

 

Java er ikke alene i å dra denne prosessen heller, det er riktigere å si at man er på vei bortifra "monolittiske" språk på stormaskin til fordel for mer moderne språk/kjøremiljøer som Java og C#.

 

Før eller senere vil the next great thing dukke opp, og prosessen med å migrere vekk fra Java&co vil da komme igang. Men den vil ta årtier, og det vil også da hele tiden være behov for kompetanse på steinalderteknologien vi sitter og koser oss med i dag.

 

Det beste rådet er vel å være nyskjerrig og oppdatert. Ta tar du raskt til deg ny teknologi, når den lander, har du sjansen til å fortsatt være med på nye og spennende prosjekter.

 

De siste åra har det også dukket opp et rikt utbud av alternative språk, en del er java-spin-offs - som scala, groovy. Disse bidrar nok mer til å drive utviklingen av java framover og styrke plattformen. Og så har du andre varianter, som f.eks. python, og de egner seg godt der et svært miljø som JVM eller .Net ikke egner seg. Dette viser bare at java ikke er best til alt, ikke at java er på vei ut.

Endret av quantum
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Her er statistikken på GitHub: https://github.com/languages

 

Java passerte nylig Python i popularitet her. Som mange andre i tråden allerede har påpekt er BankID og sårbarheter i Java plugin i browsere helt irrelevant med tanke på karrieremuligheter for en Java-programmerer. Omtrent de eneste Java-programmerne det er relevant for er de som jobber med BankID og de blir vel snart nødt til å løse klientsiden av BankID på en annen måte enn de gjør i dag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...