Gå til innhold

Starte ny butikk,trenger litt hjelp!


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Fruen i huset her har lyst å starte en butikk. Denne skal hovedsaklig selge vesker,lommebøker,solbriller,smykker og diverse accesories...

Så lurer jeg på om hvordan det funker å bestille ting fra deal extreme etc...Hvordan er det med toll osv. Og feks viss vi skal se tilbake på et gammelt billag,så er vel kanskje ikke dette så lett i og med at dollarkursen endrer seg jo hele tiden.

Noen som vet om det er en god idè å selge ting fra slike nettsider i en butikk?

Erfaringer eller tips mottas med STOR takk! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Først og fremst må du lese deg opp til forskjellen på merverdiavgift (mva) og toll.

 

Du må betale 25% mva ved innførsel som alle andre næringsdrivende. Du vil deretter få tilbake mva når du selv er mva-pliktig. Det blir du når du har omsatt for 50.000,- i løpet av en 12-måneders periode. I tillegg må du regne med en del gebyrer ifbm. fortollingsprosessen, og kanskje rene tollavgifter på enkelte varer i tillegg til mva. Å måtte betale typ. 4-500 kr. i gebyr for en fortolling hos en speditør, i tillegg til selve mva-beløpet, er ikke uvanlig.

 

Tror de fleste at de varene du nevnte der ikke er tollpliktige, men klær feks - er det.

 

Når du kjøper varer i utlandet, blir du som oftest belastet på konto med det samme. Bilaget du skal benytte i et regnskapsøyemed vil dermed kunne matches opp mot en banktransaksjon, som vil være omregnet til Norske kroner der og da ved kjøpets belastning. Valutakursen har dermed ingen betydning.

 

Husk at alt som selges i Norge må være CE godkjent - og ikke bare ha en klistrelapp med bokstavene "CE" på. Det er nok veldig mange ting som kommer fra Kina og selges her i landet som ikke er det, men det er dumt å bli en av dem. Leverandører som DX er nok ikke en veldig seriøs leverandør, på det området.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...