Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Advarsler til leietagere? -utleiere ifra helvette


pastortom

Anbefalte innlegg

Heisann godtfolk.

 

Jeg har vært såpass uheldig å havne borte i 2 ustabile utleiere i Akershus fylke over de siste 4 årene.

 

Den siste flytter jeg nå ut av leieligheten til på mandag.

 

Han skal fortsette å leie ut, til tross for tvistsak og brudd på 8 paragrafer i husleieloven.

 

Er det noe sted på diskusjon.no eller ett annet norskt forum hvor man advare om disse utleierene? Jeg forstår at navn ikke kan utgies, men kan adresse utgies?

 

Jeg kan vell si såpass at det er en 75 åring på Siggerud, og en 70 åring på Nygård. Begge leier ut kjeller-leilighet som ikke er godkjent, bryter med en rekke paragrafer, og direkte lyver på visningen.

 

Jeg ønsker virkelig ingen andre det helvette jeg har vært igjennom med disse 2.

 

POST OPPDATERT:

 

ADVARER MOT DISSE UTLEIERE, grunnet personvern-loven kan jeg ikke oppgi dems navn, men jeg kan oppgi dems adresser. De leier ut ved følgende adresser:

 

A) Kjeller-leilighet i Hyttengveien 14, 1404 Siggerud

 

og

 

B) Kjeller-leilighet i Hugins vei 10, 1400 Ski/ 1430 Ås

 

Ved A) er det ikke isolert grundig nok, som forårsaker sterk ising og t.o.m snø på innsiden av vinduene. + mange andre feil, samt utdatert rørlegging, elektrisitet, telefoni, internett og tv tilkoblinger. (Vi snakker ISDN og 3-pins telefonkontakt) Grei lyd isolering mellom tak/gulv til utleier. Og flere mangler. Utleier viser seg umulig å snakke om manglene uten at det skal bli en konfrontasjon uten like og en respons lik "Ja, men da kan du bare flytte"

 

Ved B) er det ingen lyd isolering mellom tak/gulv til utleier. Man hører om utleier beveger seg en milimeter, uansett hvor i leiligheten. Helt utrolig lydt. Man har også fornøyelsen av å våkne til at utleier urinerer kl 5 om morgenen, og støvsuger kl 6 om morgenen hver eneste dag. Utdatert rørlegging, elektrisitet, telefoni, internett og tv tilkoglbiner. (ISDN/3-pins telefonkontakt, hjemmelaget tv-kabel uttak av utleier, Canal Digital godkjenner dette ikke, selv om utleier har canal digital hos seg i etasjen over.) Og mange andre mangler. Utleier viser seg umulig å snakke med om manglene, uten at det skal bli en konfrontasjon. Responsen "Liker du det ikke kan du bare flytte" har jeg mottatt ved 19 av 20 tilfeller hvor jeg har rapportert mangler over de siste 10 mndene. Direkte åpen kloakk på badet, så man får gleden av å lukte på bæsjen til utleier i etasjen over ved enhver anledning. Bruker man vaskemaskin, vil kloakk vannet som renner ut av maskinen fylle dusj-kabinettet opp.

 

Jeg vil holde denne tråden oppdatert, hvis/om jeg får beskjed om at leiligheten er registrert godkjent i fremtiden.

 

BE WARNED!

Endret av pastortom
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For tiden er det ingen offentlig organisert eller populær privat tjeneste som gjør dette, men kanskje du kan kontakte Leieboerforeningen?

 

Er allerede i kontakt med dem og Husleietvistutvalget. Han jeg avslutter leieforholdet hos nå vil antageligvis få masse bøter og avgifter, samt risikere å måtte tilbakebetale meg all husleie for 2012. Men det virker som kommunen er veldig sløve og ikke særlig kjappe med sine vurderinger/inspeksjoner. Så vil jo gjerne advare andre mot å flytte hit.

 

Krikkert, du som moderator her på forumet, får jeg lov å si adressen til begge stedene?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Har tenkt på dette mange ganger selv. Det burde vært et slags register der folk på jakt etter et sted å leie kunne lete opp utleiere. Samtidig kan folk også legge ut "anmeldelser" eller "attester" på utleiere etter de har flyttet ut.

Men jeg forstår jo at dette vil være veldig mot personvern osv.

 

Har selv et par huseiere jeg vil advare kraftig imot, men samtidig også noen jeg vil anbefale kraftig.

 

Tore

Lenke til kommentar

Krikkert, du som moderator her på forumet, får jeg lov å si adressen til begge stedene?

 

Jeg har ingen offisielle innsigelser mot at du opplyser om at utleieenheter på adresse X og Y såvidt du vet ikke er kommunalt godkjente boenheter. Men da forutsetter jeg at du retter det opp igjen av deg selv hvis du finner ut, av en eller annen grunn, at kommunen faktisk har godkjent dem.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nei, vi moderatorer godtar ikke slike ting. Offentlighetsloven eller andre bestemmelser gjelder her, kun våre retningslinjer. En helt annen ting er selvfølgelig at vi ønsker at forumet skal være mest mulig åpent. Vi godtar dog ikke at enkeltpersoner blir hengt ut.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er litt skeptisk til åpne gapestokker der folk kan si hva som helst om hvem som helst offentlig på nett, men hva om det blir vanlig praksis at både leier og uteier gir hverandre en attest når leieforholdet avsluttes? Leieboerforeningen og Huseierforeningen bør gjerne lage standard evalueringsskjemaer der man kan rate forskjellige kvaliteter ved boligen og boforholdet ved avkrysningsbokser eller karakterer på en skala, med mindre felter for kommentarer.

 

 

Til trådstarter vil jeg si at kloakkproblemene i B høres ille ut, hvis dette stemmer, men man kan ellers ikke kreve at en eldre bolig skal være isolert eller teknisk utstyrt som dagens standard. Bygger man om boder i underetasje til utleiebolig må den nye boligen følge dagens bygningstekniske forskrifter, men man kan godt leie ut f.eks. en bolig bygget i 1930 uten et gram Glava eller tilsvarende i vegger og tak. Hvor godt isolert boligen er skal gå fram av energiattest som er pliktig å legge fram både ved salg og utleie.

 

Trepinners telefonkontakt er også helt normalt i boliger som er 30-40 eller eldre dersom ingen har fjernet dem eller byttet dem, og det er ikke noe krav om at en bolig skal ha opplegg verken for internett, telefon eller TV. I en tid tid med hvor mobile trådløs tjenester overtar er i grunn det helt greit er det igrunn greit man ikke lovfestet installasjon av kabel-TV og ISDN på 80-tallet. :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg er litt skeptisk til åpne gapestokker der folk kan si hva som helst om hvem som helst offentlig på nett, men hva om det blir vanlig praksis at både leier og uteier gir hverandre en attest når

leieforholdet avsluttes? Leieboerforeningen og Huseierforeningen bør gjerne lage standard evalueringsskjemaer der man kan rate forskjellige kvaliteter ved boligen og boforholdet ved avkrysningsbokser eller

karakterer på en skala, med mindre felter for kommentarer.

 

Jepp, dette jeg også er , derfor jeg tar hensyn til personvern loven her.

 

Til trådstarter vil jeg si at kloakkproblemene i B høres ille ut, hvis dette stemmer, men man kan ellers ikke kreve at en eldre bolig skal være isolert eller teknisk utstyrt som dagens standard. Bygger man

om boder i underetasje til utleiebolig må den nye boligen følge dagens bygningstekniske forskrifter, men man kan godt leie ut f.eks. en bolig bygget i 1930 uten et gram Glava eller tilsvarende i vegger og

tak. Hvor godt isolert boligen er skal gå fram av energiattest som er pliktig å legge fram både ved salg og utleie.

 

 

Det er ikke noe hvis, dette stemmer. Vedrørende isolering krever jeg ikke dette utover normal standard. Og at ett hus er lydt, er greit nok, men da kan det opplyses om. Han har leid ut i over 20 år, og vet godt at det er jævelig lydt her, men på visning sa han "Nei, det er ikke spesielt lydt, man hører ikke når noen går oppe". Og når det oppstår SNØ på innsiden av ett vindu, slik at man må fyre for 3-4 tusen i mnden for å klare og holde en nogenlunde normal romtemperatur, vil jeg si isoleringen er på lik skala med ett uteskur.

 

Mener du man skal finne seg i dette bare fordi huset er gammelt?

 

Trepinners telefonkontakt er også helt normalt i boliger som er 30-40 eller eldre dersom ingen har fjernet dem eller byttet dem, og det er ikke noe krav om at en bolig skal ha opplegg verken for internett, telefon eller TV. I en tid tid med hvor mobile trådløs tjenester overtar er i grunn det helt greit er det igrunn greit man ikke lovfestet installasjon av kabel-TV og ISDN på 80-tallet.

Dette er ikke poenget. Han har ikke godkjente kontakter i huset. Canal Digital leverer på kabel-tv uttak. Men han har bare tvinna kopper trådene sammen ved kontakten sin i etasjen over, og dratt en løs crappy kabel ned til stuen. Noe Canal Digital ikke aksepterte, og tv signalene er helt elendige. Canal Digital gav meg en faktura på 15 000 kr om jeg var interessert i å få "vanlig standard" uttak for tv-boks i leiligheten. (Du vet, sånn vanlig antenneboks som alle hus har hatt siden 1970) Atpåtil sa huseier at moderne TV; telefoni; og internett kontakter var i leiligheten, om jeg ville tegne eget abbonement. Så vell som at det var inkludert wifi internett i leiligheten. Noe det heller ikke var. Stod man i felles-gangen fikk man vell 1 av 5 signalstyrke, men i leiligheten ingenting.

 

Hadde det vært 2 eller 3 av manglene, og han hadde vist forståelse til en hvis grad, hadde det vært noe helt annet. Men dette vedkommede viser sterke psykopatiske trekk, (jeg er VELDIG forsiktig med å si dette om noen, jeg nevner kun dette her fordi 4 venner og bekjente av meg har notert seg det samme i unike situasjoner) trakasserer meg kraftig, tar seg inn i leiligheten uten mitt samtykke, tar bilder av mine eiendeler, ringer på kl 05:00 om morgenen på pur faenskap, sprer falske rykter om meg til naboene, misinformerer namsmann og politi, og truer meg når jeg prøver å ta opp mangler han løy om ved visning. Han bryter 8 paragrafer i husleieloven. Mener du man skal finne seg i sånt?

Endret av pastortom
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...