Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Klamydia test


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Noen som vet hvordan klamydia testen gjennomføres? Tenker ikke på selve det praktiske, men hva skjer med prøven etter du har levert over glasset.

 

Grunnen til at jeg spør er fordi en bekjent sier han hun fikk vite test resultatene sine på stedet og at fastlegen sjekket på labben der og da. Er det feks en venteperiode som prøven må stå og "godgjøre" seg på eller?

 

Mtp at om legen sender det inn så går det fort 14 dager og få svar, virker jo litt rart om alt som skal til er at en person ser raskt i et mikroskop eller blander det fort og får svar 10min etterpå, da burde det gå an og kutte ned prosessen ganske drastisk. Anonym poster: 532c0186ad248d2e447bc0b5b981d269

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er litt på pinebenken, men prøven sendes inn og du er trygg hvis du ikke hører noe innen 10 dager.

 

TS her, jeg vet at dette er vanlig prosedyre ja, men er det teknisk sett mulig at de analyserer prøven der og da?

 

Som jeg nevnte en bekjent (altså en jeg holder på med) sa at han fikk testet seg for noen få dager siden og at han var clean. Når jeg da spurte hvordan han viste dette så fort så sa han at han fikk legen til og sjekke prøven der og da, jeg er litt skeptisk til dette, drar han en "spansk" på meg eller er det mulig at legen hans sjekket prøven på stedet? Anonym poster: 532c0186ad248d2e447bc0b5b981d269

Lenke til kommentar

Jeg tror kanskje, dersom han gikk til legen, at de kan teste dette raskt. Du kan vel uansett aldri stole helt på hva han sier, og dermed kan dere jo bruke kondom til du føler du stoler på det han sier?

 

Ok, Ang det med kondom så er ikke det et alternativ her. Om grunnen til at vi skal bruke kondom er sykdom så blir det også uaktuelt med oral sex begge veier.

 

Andre med en bakgrunn innenfor helsevesen eller som tilfeldigvis vet hvordan disse prøvene tas, altså fra legen sin side etter glasset er overlevert.. Anonym poster: 532c0186ad248d2e447bc0b5b981d269

Lenke til kommentar

Det kan være at noen legekontorer bruker en hurtigtest til klamydiaprøver. Da får de som regel svaret ganske fort på legekontoret, men de er ikke like sikre som å sende prøven inn til nærmeste mikrobiologiske lab og få analysert prøven ordentlig der. Dette tar da noe lengre tid.

Lenke til kommentar

Der og da sjekker de kun etter betennelsesbakterier. De kan ikke vita hva slags om det skulle kunne ses i mikroskop. Som må utføres på proff labb. lMen det er som regel nok til at man får a.biotika.

 

Der og da sjekker de kun etter betennelsesbakterier. De kan ikke vita hva slags om det skulle kunne ses i mikroskop. Som må utføres på proff labb. lMen det er som regel nok til at man får a.biotika.

 

mikroskoptesten utføres når man skraper fra penis. Ikke fra selve urinprøven.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...