Gå til innhold

Hvor kan man kjøpe internet wlan kort? beste pcmcia løsning?


andrevr

Anbefalte innlegg

lurer på om jeg skal kjøpe et internet wlan kort til min bærbare. JEg lurer på om det kan være bedre enn en pcmcia løsning.

 

Noen som vet hvor man kan kjøpe et slikt internet kort? søkt på komplett, men finner ikke noe der.

 

2. spørsmål. Hvis jeg skal ha et pcmcia kort (wlan) og jeg vil ikke betale så alt for mye (helst under 5-600, men vil ikke ha 300kroners pcmcia kort). Hva burde man da velge? (3coms løsning med en slags antenne som kan skyves inn og ut er ikke så dum løsning)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror mange av oss vil ha problemer med spørsmålet ditt. Hva mener du med internet wlan. Meg bekjent finnes det ikke slike kort. Wlan, eller Wi-fi, eller 802.11b, g eller b er en standarder for trådløse lan, der 802.11b er den mest vanlige. Det finnes her både PCMCIA, PCI og USB løsninger. PCMCIA kalles i dag ofte PC-card. På en del bærbare PC-er, eksempelvis ACER TM 803, nye Dell bærbare m.m., kan 802.11b kort finnes som interne kort (mini-PCI). Tror ikke disse leveres løst, da dette er noe som monteres av fabrikken, blant annet legges ofte antenna i lokket sammen med skjermen. Mulig det kan ettermonteres, kontakt leverandøren av den bærbare PC-en.

 

De fleste leverandører, 3Com, D-Link, SMC, Linksys leverer gode kort. Anbefaler kort på 802.11g standarden, pga mulighet for høyere hastighet (teoretisk 54 Mbps, reellt 21 Mbps), men skal du bare bruke den bærbare PC-en på steder med offentlige Wlan (IP-soner) så er det ikke behov for annet enn 801.11b (teoretisk 11 Mbps, reellt 5 Mbps). 3Com er den eneste som ikke hart kort som koster under 600 kr, og etter det jeg vet den eneste med innskyvbar antenne.

 

Og før du kjøper - sjekk hvor du kan bruke den bærbare med trådløs nett. Jeg har trådløst nett hjemme, og kan bruke den der, pluss på studiestedene jeg er (som har åpne Wlan med tilgang til internett). De fleste andre plasser må jeg tegne relativt dyre abonnement for å kunne bruke kortet. Telenor Bedrift mobiltelefonabonnement gir tilgang til Telenor sine IP-soner. Koster ca 8 kr pr MB nedlastet, og prisen går ned med bruk. Makspris pr mnd er 900 kr.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...