Gå til innhold

Oppo Find 5 - diskusjon og erfaringer


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Funker norske MicroSIM i denne telefonen? Hvordan er det med norsk tastatur/interface?

 

Norsk microsim fungerte ypperlig uten noen problemer. Norsk interface har du ikke så du må klare deg med engelsk intil det kommer custom roms. Norsk tastatur er ikke noe problem og følger med, det er uansett anbefalt å laste ned f.eks swiftkeys.

 

Telefonen kommer ikke med 4G, men har HSPDA+ som både telenor og netcom leverer opp til 21 mbit som i mine øyne er mer enn nokk til en telefon så lenge deknigen er såpass laber som den er. Netcom kan levere 42Mbit/s (21 hver vei samtidig, ikke 42 ned) Det kan dessuten diskuteres hvor nyttig det er i det hele tatt. På ett nettbrett kan jeg se behovet for LTE? Ikke mange som driver å laster ned torrents eller usenet på telefonen sin.

 

Nubia z5 er så absolutt en spennende telefon, men det spørs nå hvor tilgjengelig den faktisk kommer til å være. Hjelper ikke noe om den kommer for salg om 2 uker dersom det bare kommer noen få eksemplarer til noen utvalgte butikker i første utvalg.

 

 

Liaow.com har nå faktisk både 32gb og 16gb oppo på lager og til salgs.

oppostyle.com starter salget internatsjonalt av 16gb om litt over en time, men forvent en vanvittig rift om telefonene.

 

Kernel source skal også være rett rundt hjørne. Oppo lar forresten også garantien din gjelde selv om du rooter telefonen din, ikke att det har så veldig mye å si for nordmenn som er vandt med reklamasjonsrett, men for andre er det veldig hyggelig:)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nubian er sexy den også, men vet ikke hvilken jeg hadde valgt. Tipper det vil gå nærmere 2 mnd før du ser den i postkassen :) Oppo sitt design er faktisk meget bra og får jevnt over skryt alle plasser for designet i hvertfall. Alle sutrer over UI som ligner litt på miui, men der er det bare å installere nova launcher. ZTE har vel heller ikke det sterkeste developer miljøet. Pr i dag har ikke oppo tilgjengeliggjort kernel sources til find 5, men visstnokk skal det komme veldig snart.

Lenke til kommentar

Som sagt har de enda ett par 32 gb versjoner igjen på liaow.com: http://liaow.com/oppofind532g.php

 

Jeg bestilte min derfra og har hatt den i 3 uker nå. kjempe fornøyd! eneste problemet hvis du bestiller på liaow er att garantien er litt mer begrenset, men jeg har telefonene mine i rundt 1 år om gangen uansett så det bryr ikke meg så mye.

 

Du kan lese om forskjellene på kina versjonen og den internasjonale her: http://www.oppoforum...ese-find-5.505/

 

ikke så veldig mye altså :) du får samme firmwaren på begge versjonene

Endret av jokki
Lenke til kommentar

Noen som sikret seg telefonen før de ble utsolgt på oppostyle.com?

Jeg tenker jeg venter til 32gb versjonen kommer, 600 spenn ekstra for dobbelt lagringskapasitet er ikke så værst.

 

Dere som har 16gb kan man filme noe særlig i HD før den er full?

 

Kjøpte meg en på onsdag. Den kom til Tyskland med DHL i dag, så får den vel på mandag eller tirsdag.

Lenke til kommentar

Kjøpte meg en på onsdag. Den kom til Tyskland med DHL i dag, så får den vel på mandag eller tirsdag.

Det var på oppostyle? jeg prøvde jeg også men gav opp når det ikke gikk på første forsøk. Jeg begynner å bli usikker på om jeg skal gå for denne. Har hatt Galaxy Nexus nå i et år og må si jeg begynner å bli lei av kun 16gb lagring. Det går noenlunde greit, men når en hører en del på podkaster, har et spill og et gps-program installert så blir det fort veldig fult.

 

Det som gjerne bekymrer meg mest er mangelen på custom-rom. Så vidt jeg kan se så har det vært laber interesse blant utviklere. Hadde f.eks Modaco, ARHD eller VillainRom hoppet på karusellen hadde jeg vært mer overbevist. For min del er det kun aktuelt med stock android/Nexus utseende. Htc one uten sense frister egentlig mest nå.

Lenke til kommentar

Pen telefon med gode specs. Men er det verdt det når man må bestille fra utlandet?

 

Pris drøyt 3700,- før mva og gebyr. Og om de sender med DHL så har jeg dårlige erfaringer med DHL sitt "mva-innkrevingsgebyr" som ofte har vært på 400-600,- utenom de 25% mva.

 

Da havner man over 5000,- for en fin telefon, men uten norsk reklamasjonsrett. Prismessig er dette samme som konkurrentene fra sony og HTC her i norge.

Endret av OC-Freak
Lenke til kommentar

@ jokki: Jeg er klar over liaow, men jeg er i utgangspunktet skeptisk til slike sider. Enhver sjappe hvor kontaktinfoen viser til en gmail adresse er ikke akkurat appellerende for min del.

De har sikkert grei service og slikt, men ser for meg at garanti muligens kan bli stress.

 

Jeg har vurdert det dog, for jeg har siklet på denne telefonen et par mnd nå.

Lenke til kommentar

kjøpte fra oppostyle ja. '

 

Vet de har skrevet verdi på 150$ til andre, så får se hva som skjer når DHL skal tolle den,

 

Med Eu lader, ekstra nfc tags, 16gb tlf og cover på kjøpet kom det på 3070,- før toll inkl frakt. Så i forhold til spec blir det en billig tlf uansett om jeg må betale litt moms. Måtte uansett ha ny tlf nå, da GSII jeg har ikke fungerer særlig bra lenger og kan ikke vnete til GSIV kommer

Lenke til kommentar

Det er morsomt, fordi jeg kommer fra kina, og jeg se ingen bruker Oppo i kina.

Alle bruker iphone, Sumsung, HTC,eller kansje Xiaomi,

Men flere liker å kjøpe en Oppo i norge :)

 

Det virker som også kinesere vil ha oppo nå som den også blir lansert utenlands med find 5. Har vist solgt 10 ganger mer på 1 mnd en hva forrige modell gjorde på 3 mnd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...