Gå til innhold

Lodde Corsair H100 kjøler til en Fan Controller


Anbefalte innlegg

Jeg har en Corsair H100 kjøler som jeg vil koble til en Fractal Design Fan Controller.

 

5095_09_fractal_design_adjust_108_fan_controller_review_full.jpg

 

 

 

 

Fan controlleren må da loddes eller tvinnes til en 4pin molex kontakt. Molex kontakten fra Corsair har kun +12v og GND ledninger (kun 2 ledninger fra molex til Corsair H100).

 

Det jeg ønsker å gjøre er å redusere volten med ca 10% for å senke RPM på pumpen til kjøleren en smule.

 

 

 

Testet å surre sammen noen ledninger som jeg trodde skulle virke, men det kom ikke strøm gjennom. Hadde da koblet en 3pin hun til FAN6 fra Corsair, og tvinnet 2 ledninger rundt gul og sort ledning fra en hun-molex og så koblet den molexen til Corsair H100.

Ledningene jeg tvinnet var veldig tynne og jeg tenker at kanskje det er dårlig kontakt? At hvis jeg hadde loddet akkurat samme ledninger så ville det ha virket - jeg har begrensede elektronikkunnskaper så jeg kan ha gjort noe feil.

 

Det som jeg tenker å gjøre er å klippe bort alt overflødig, slik at jeg har en MOLEX hunkontakt med 2 ledninger, 12V og svart GND ledning ved siden av. Disse to ledningene surrer jeg direkte rundt ledningen fra viftekontrolleren (klipper av 3pins kontakten til vifte).

 

Da blir det Viftekontroller -> ledning -> koblingspunkt/teip -> ledning -> Molex4 pin hunkontakt med 2 ledninger inn (gul 12v og sort GND) og derifra 2 ledninger videre til Corsair H100 pumpen.

 

Får prøve det i kveld :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det å senke spenningen til pumpa kan absolutt fungere for å senke støyen, det er jo tross alt en produksjonsfeil som gjør at pumpa bråker noe sinnsvakt med en 12V-feed.

 

Problemet er heller at en viftekontroller ikke er laget for å takle så mye strøm som en pumpe bruker, med mindre du har en viftekontroller som takler 30W per kanal er det best å bruke en motstand.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...