Gå til innhold

Tamron 18-270 vs Sigma 18-250 (Canon)


Anbefalte innlegg

Jeg hadde EOS 550D og tamron 18-270, men så en tur, så mista jeg selvølgelig kamera i bekken!!!

 

Var ikke noe å få på forsikring osv., så jeg måtte kjøpe nytt. Det ble EOS 600D og Sigma 18-250.

 

Jeg fikk høre at tamron-objektivet ikke skulle være så bra på maks zoom, men jeg var ganske fornyd med det, og da jeg skulle ha nytt var sigma'n litt billigere, og han i butikken sa at det var like bra.

 

Så spørsmålet:

 

Jeg synes det var bedre 270mm-bilder på tamron enn det jeg får på 250mm på sigma, men er det bare noe som er litt annerledes, og at jeg ikke har vent meg til det enda, eller har noen samme erfaring? Har det noen med at jeg gikk fra 550D til 600D, og de også er litt forskjellige.

Det gjelder altså¨når jeg tar bidler av ing langt unna. Et fjell på andre sida av dalen f.eks.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tamron 18-270 har gjort det relativt bra i tester i forhold til mange av konkurrentene. Sigma kom nylig med en 18-250 OS (stabilisator) som får omtrent like bra kritikker. Dpreview har testet begge.

 

Det er vanskelig å sammenligne to objektiv ut fra bilder tatt på forskjellige tidspunkt og forhold, men hvis du etter en del bilder sitter igjen med inntrykket av at Tamron var bedre bør du få sjekket foksu med Sigmaen. Det er alltid litt unøyaktigheter i foksumekanismen som påvirkes av både kamerahus og linse og noen passer bedre sammen enn andre. Normalt er det ikke store utslag, men er du uheldig kan du ende opp med kombinasjoner som ikke gjør det så bra, da kan du klage og prøve å få det justert, men da må du nok først ha noe konkret å klage på, f.eks ved å teste om det er front/bakfokus.

 

Har du fortsatt angrefist kan du jo også bytte tilbake til Tamron, men det er ingen garanit for at det blir bedre.

Lenke til kommentar

Her kan du se forskjellene på de to objektivene*, ser ut som Sigma'en er litt mer uskarp i senter og har litt mer kromatiske aberrasjoner, det kan du fjerne i DPP programmet som fulgte med kameraet hvis du bruker raw-filer istedenfor JPG-filer.

 

* Dra musa over kartet for og bytte imellom objektivene, som du ser på testkartet nesten øverst står det sigma og 250mm og på andre siden Tamron og 270mm, du kan bytte til andre brennvidder hvis du ønsker.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Her kan du se forskjellene på de to objektivene*, ser ut som Sigma'en er litt mer uskarp i senter og har litt mer kromatiske aberrasjoner, det kan du fjerne i DPP programmet som fulgte med kameraet hvis du bruker raw-filer istedenfor JPG-filer.

Merk at linsen Nautica har linket til er gammel versjon, ny versjon kom i sommer/høst og er denne.

 

Edit: Godt mulig det er gammel versjon du har, den selges fortsatt

Endret av se#
Lenke til kommentar

Tror det må være den gamle - står ikke noem macro ihvertfall

OK, ser du skrev at den var rimeligere enn 18-270 så da er det nok stor sjanse for gammel verson. Det er ingen katastorfe, den fikk også OK kritikker, men forskjellene til 18-270 er nok litt større. Uansett, ser du på bilder fra en superzoom i stor forstørrelse på skjerm vil ingen av dem se veldig bra ut, men ser du forskjeller i vanlig størrelse er det jo litt kjedelig. Jeg har egentlig ikke noe klart råd, den gamle versjonen selges jo for gunstig pris for tiden så det blir litt kvalitet vs pris uten at det er de helt store forskjellene. Men sjekk at det ikke er noe foksuproblemer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...