Gå til innhold

Politi - lønn?


Mann20

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er usikker på hva slags utdanning jeg skal ta og jeg prøver å vurdere fordeler og ulemper i forskjellige jobber.

 

Jeg pratet med en som jobber som politi og fikk et veldig bra inntrykk, men han sa at "grunnlønna ikke var all verden". Men han sa at det skulle være mulig å få en bra inntekt ved å stå på. Ting jeg lurer på som jeg ikke fikk noen gode svar på er:

 

- Hva er "ikke allverden"?

- Hvilke muligheter har man til å tjene ekstra? (Å jobbe noe overtid/ekstravakter er jo selvfølgelig aktuelt, men vil ikke legge opp til og jobbe dobbelt så mye som normalt for å få en bra inntekt.)

- Vil man tjene mer dersom man velger å spesialisere seg etter endt tre-årig utdanning?

- Evt. andre muligheter/alternativ for bedre lønn?

 

Nå ser det ut som om lønn er det eneste som spiller noen rolle - men det er det ikke - det er bare at det er det jeg vet minst om når det kommer til politi.

 

På forhånd, takk for svar og god jul! :):xmas:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Man velger nok ikke å bli politi for å få godt betalt. Det var ikke så lenge siden at en nyutdannet politibetjent lå på 280.000 kr brutto i årslønn, men jeg vet ikke hvor mye denne eventuelt har endret seg til nå. Du vil selvfølgelig stige i lønn om du etterutdanner deg, opparbeider deg mer erfaring osv. Dessuten er ikke tilleggene for overtid, helligdager og ubekvem arbeidstid så dårlige i staten. Her er det mye å hente.

Lenke til kommentar

Usikker på hva Politiet har i grunnlønn, men kommet meg for øret at de - som vanlig ordenspoliti - med overtid og helgevakter kommer opp i rundt 600.000 før skatt. Dette er grunnet en del overtid og helgejobbing - som du nok ikke vil orke i lang tid. Etterhvert kommer du jo opp i systemet og kan bli innsatsleder and what not - sitte på kontor, politietterforsker osv. Blir da en mer 8-4 jobb med normalt statlig lønnstrinn avhengig av ansinitet og tillegg. Antar du kommer til å ligge på rundt 500 brutto hele karrieren i politet dersom du står på litt. Jobber selv midlertidig i forsvaret - og det er som Th0mas sier - det er tilleggene man blir "rik" av..

Lenke til kommentar

I 2011 hadde en politibetjent 1 (den graden de fleste starter med etter endt PHS) ca 330 000 i året. I gjennomsnitt hadde en politibetjent 496 000 kroner. Tallene er hentet fra politiets fellesforbund.

 

En annen jeg vet om jobber som politibetjent 3, han hadde 520 000 i fjor.

 

Dette er noe som varierer og det kan ikke gis noe fasitsvar på egentlig :)

 

Politietterforsker kan du bli som nyutdanna og forøvrig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...