Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

HASTER: Ansatt som ruser seg på jobb! Rustest?


AudiA3

Anbefalte innlegg

Er en ansatt som helt klart ruser seg på jobb (Piller, har også luktet alkohol ifølge et par ansatte)! For litt siden skadet også personen seg på jobb og ble sykemeldt.

 

Mitt spørsmål er om man kan rusteste en ansatt om man har en stor mistanke om tydelig rusbruk??

 

Finnes et skriftlig noen steder som jeg selv kan lese??

 

Takker for svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med mindre jeg tar helt feil her, så krever det samtykke fra den det gjelder. Dersom vedkommende ikke samtykker og det ikke står noe i jobbavtalen om at man kan bli testet for rusmidler ved mistanke om bruk, så er jeg redd du er på vaklende grunn.

 

Står litt om det her, uten at jeg ble helt klok. http://www.jusstorge...ey=3&ArtKey=376

 

Ble faktisk ikke så klok selv av å lese denne artikkelen... :/

Lenke til kommentar

Det første steget er gjerne å konfrontere den ansatte med at han virker ruset og iblant lukter alkohol på jobben. Jeg vll tro det er imot arbeidskontrakten/arbeidsreglementet å være ruspåvirket på jobb?

 

Hvis dette ikke fører noen vei, kjenner jeg til at Politiet ble tipset om fyllekjøring i et liknende tilfelle, en dag det var tydelig at den ansatte var ruset, da vedkommende var på vei hjem fra arbeid. Han kjørte bil til og fra jobb. Det samme burde jo være mulig med ruskjøring, men det krever jo blodprøve, og terskelen for Politiet er kanskje høyere her. De skal vær veldig opptatt for ikke å følge opp fyllekjørertips kjapt. Blir han tatt og fradømt sertifikatet, har du jo bevis for at han også var ruset da han forlot jobb - altså i arbeidstiden

 

Dette synes jeg imidlertid bør være siste utvei - som arbeidsgiver er man jo stort sett interessert i atde ansatte får bukt med problemene sine, og ikke i å skape mest mulig trøbbel for dem. Imidlertid er det grenser for hva man skal la skure og gå. Ikke minst dersom hans rusbruk utgjør n fare for andre arbeidstakere. Du skriver ikke hva slags arbeid han utfører, men klarer han å skade seg selv, klarer han vel å skade andre og?

 

Anbefaler at du følger tipset til abrj førs. Nevnte bare tipsing av Politi som en mulighet hvis det virkelig kniper, og dette er en arbeidstaker som er "beyond rescue".

Endret av NgZ
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...