Gå til innhold

Akam.no: Endre kameratestene?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Vi ser at vi trenger å få testet flere kameraer, og det gjør vi best ved å kutte ned på det som tar mest tid og som samtidig er minst viktig (både for folk og for testenes kvalitet). Vi vil derfor lufte følgende endringer med våre kjære brukere, og høre hva dere mener:

 

1) Kutte ned på antall sammenligningsbilder som vises i testene.

Den helt klart største tidstyven i kameratesting er det å klippe til alle testutsnittene og endre koden slik at mouseovers og spoilertags funker i testene. Vi foreslår at dette fjernes. Bildene vil fremdeles tas, som før, og danne grunnlaget for våre vurderinger, men vi vil slippe å bruke tid på å klippe dem til og endre koden. Slik det er nå bruker vi like mye tid på bildekvalitetssiden som på hele resten av testen, så her er det åpenbart tid å spare. For de spesielt interesserte vil sammenligningsbildene fremdeles være tilgjengelige, men da HELE bildene, og kun vha lenker, noe som er veldig mye raskere og enklere å få til.

 

2) Bedre lesbarhet.

Vi vil øke flyten og lesbarheten i testene ved å gå mindre detaljert gjennom hver enkelt ISO-verdi, både mht bildestøy, detaljgjengivelse, fargegjengivelse og dynamikkomfang. Alle disse bildene og målingen vil fremdeles gjøres og danne grunnlag for våre vurderinger, men vi ønsker å kutte ned på antall grafer og diagrammer som må limes inn i testene og heller skrive mer lesbare oppsummeringer for hvert felt.

 

3) Bedre struktur.

Sideinndelingen vil bli som før, men vi må se på muligheter for å endre strukturen på noen av sidene, for å gjøre testene enklere å lese og raskere å skrive. Hvordan er ennå litt usikkert, men vi vil i alle fall på første og andre side forsøke å sette fingeren mer på tre-fire sentrale ting: Hva som er nytt, hva som er spesielt, hva som er dårlig, og hva som er bra.

 

4) Mindre repeterende tekst.

Slik det er nå forklarer vi flere steder hva de ulike tingene er. Dette har vi lyst til å sette inn i en eller flere guider som vi i stedet kan lenke til. På den måten kan de interesserte finne mer informasjon, samtidig som trofaste lesere ikke plages med samme tekst i hver eneste test.

 

Dette er redaksjonens tanker så langt, og som sannsynligvis vil bli prøvd ut i en kommende test. Har du idéer eller innspill så kom gjerne med dem.

 

Bare husk at vårt mål med dette ikke er å spare penger eller frata våre lesere noe de liker å lese - snarere tvert imot. Vår mabisjon er å doble antallet tester på Akam og gjøre dem lettere og mer behagelige å lese, uten at det skal gå ut over grundigheten eller kvaliteten.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei! Dette syns jeg er et veldig godt tiltak. Har spesielt merket tidstyven "sammenligningsbilder" selv, og dersom vi klarer å få til en mer strømlinjeformet måte å få vist disse bildene effektivt og lett, så vil det definitivt bli enklere å gape over flere tester.

 

Jeg syns spesielt det er viktig at vi rydder opp på ftp-serveren og får til en standardisert måte å legge opp bilder på, slik at en i malen bare kan kjøre "find and replace" for å få byttet til riktig kamera. Per i dag blir det litt for mye rot.

 

Har ingen andre tilbakemeldinger just nu, jobber for harde livet med en skoleoppgave, men jeg skal prøve å komme tilbake med noen forslag på et seinere tidspunkt.

Lenke til kommentar

En endring som forresten allerede er innført, er hvordan vi kategoriserer ulike former for produktomtale:

 

Førsteinntrykk

Vi har hatt fem minutter med en preproduksjonsmodell, og forteller hva vi mener om den basert på det som er noenlunde ferdig og representativt. Ingen målinger eller tester, bare hva vi ser og synes.

 

Sniktitt

Vi har hatt litt lenger tid, kanskje et kvarter eller et par timer, og er i stand til å si mer om hva vi synes. Eksempelbilder kan forekomme, og produktet kan være nærmere ferdig utgave enn for førsteinntrykk, men ikke nødvendigvis.

 

Omtale

Dette er en fullstendig test, men uten siden om bildekvalitet, som oftest pga manglende RAW-støtte, men det kan også være på grunn av uferdig firmwware eller annet som gjør at vi ikke kan vurdere bildekvaliteten. Omtaler kan oppdateres til full test og republiseres som test, med siden om bildekvalitet satt inn, på en senere dato.

 

Test

Full test som du kjenner dem fra før. Kan ha vært publisert før som omtale, uten vurdering av bildekvalitet.

 

Duell

Et konsept vi leker med å innføre på fast basis, en fast dag i uken (hvis vi får det til). Dette er en vurdering av fotorelaterte produkter som ikke uten videre kan måles eller vurderes på lik linje med kameraer eller objektiver. Dette vil være vår måte å teste blitser, fotobager, stativer og annet på, og vil foregå ved at vi tar for oss to konkurrerende produkter med sammelignbar pris og/eller annen nisje som funksjonalitet, størrelse og vekt, og så videre. Vi setter opp hvilke punkter som er viktige for slike produkter, vurderer hvilket av de to som er best i hvert, og skriver en vurdering og kårer en vinner på hvert av dem. Dette er ennå på idéstadiet, og vil bli testet ut forholdsvis snart.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...