Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Koble ip telefoni direkte i routeren?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, så lenge du har et modem som støtter IP-telefoni og du har lik ISP på både bredbåndet og voIP. Men har du eks. Telenor som bredbåndsleverandør og Telio som bbt-leverandør må Telefon-utgangen fra modemet gå innom en boks fra Telio før den er koblet til telefonen.

Lenke til kommentar

det finnes en del forskjellige løsninger på markedet. Mange kjører SIP og det er en protokoll som kan ha litt problemer med NAT routere. Det finnes også routere som har en SIP proxy innebygget og det er nok faktisk å foretrekke hvis man bruker IP telefoni som benytter SIP. (Men det kan fungere uten proxy også.)

 

Eller så er en IAX2 en IPtelefoni protokoll/kommunikasjonsstandard som fungerer supert, men jeg tror ikke det er noen norske leverandører som leverer den. Det som er teknisk mulig i den sammenheng, hvis man gidder det er å sette opp det er å kjøre sin egen Asterisk server og koble opp håndhåldte enheter vha IAX2. (Bruker denne løsningen selv og det fungerer meget bra.)

 

Hvis man vil komme i gang med iptelefoni for en billig penge så kan man installere en iptelefoni klient på sin Asterisk telefon, for eksempel Zoiper. Den støtter både IAX2 og SIP. Hvis man tester litt med dette så vil man oppdage det at det kan være litt problemer med SIP og NAT routere, mens at IAX2 kommer veldig greit gjennom.

 

Man kan starte opp hos Phonzo med iptelefoni etter ring kontant prinsippet. Kombinerer man sin Android telefon som klient med et Phonzo ring kontant abonnement så er man i gang for en ganske billig penge. (Phonzo bruker SIP. Har brukt dem selv i flere år og det har vært helt OK.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...