Gå til innhold

Post dine upopulære synspunkter


Anbefalte innlegg

Gjest medlem-141789

Jeg er ikke enig. Teknologi kan ikke redde en økonomi. For at vi skal reddes fra depresjonen så må vi enten ha en økonomisk revolusjon eller krigføring.

 

USA kommer aldri til å være i stand til å betale sin gjeld til Kina uten noen tiår med lidelse, og Europa (spesielt eurosonen) kommer til å lide med.

Ingen teknologiske vidunder kan redde en økonomi så lenge teknologien bygges på kapitalisme.

 

Vi har allerede begynt å se ustabilitet, og mer er enda til å komme.

 

Tull, å tru at økonomiar er avhengig av store investeringar som i krigar og det du kallar ein økonomisk revolusjon er idiotisk. Økonomiar fungerar slik at folk byttar arbeid, med teknologi blir arbeid meir effektivt og vi får produsert meir som vi treng for å eksistere. Folk får det betre så lenge det er muligheit for å effektivisere produksjon, og at det blir meir arbeidskraft som vi kan bruke til å produsere endå fleir varer og tenester. Keynsiansk teori om store innvesteringar er nødvendig for å få igang økonomiske prosessar trur eg ikkje stemmer, det er heller oppbygging av vitenskapen og teknologisk utvikling som fører til framgang, samt ei auking av folket sin generelle forståelse.

 

Når det gjelder finanskrisa er den truleg eit resultat av ein for høg etterspurnad i forhold til kva det var mogleg å oppretthalde, som vart bli skapt av at bankane lånte ut for mykje pengar. Når det viste seg at mange ikkje kunne betale tilbake det dei skyldte måtte sjølvsagt produksjonen minke, når produksjonen minka går desverre også økonomien nedover i ein sprial fordi folk mistar jobben noko som skapar endå mindre ettersprunad, Dette vil sjølvsagt ende og økonomien auke igjen.

 

Kapitalismen er den einaste modellen som faktisk fungerar, men må sjølvsagt bli regulert slik at det fungerar endå betre. Du skal sjå at vi verken treng krig eller noko anna, men det som vil få slutt på problema er at europeiske land, og amerikanerane nektar å betale gjelda si.

Endret av medlem-141789
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mener at utrykket "Fylla har skylda" er en veldig gyldig unnskyldning for at du har gjort noe dumt (innenfor rimelighetens grenser). Alkohol har blitt så vanlig i vårt samfunn at folk ikke tenker over hvor adferds-påvirkende det faktisk er, man er jo rett og slett rusa på et kraftig narkotisk stoff. Så klart kan man trekke opp at man skulle tenkt over hvor mye man drakk, men her er det ofte så mange variabler som spiller inn (mat, humør, hvor fort du drikker, blanding av drinker osv) at det kan være veldig vanskelig å beregne. Har selv opplevd og nærmest blitt blackout dritings på en vinflaske, mens andre ganger har jeg bare blitt lettere brisen.

 

Så ja, blir for dumt å lage for mye drama ut av dill dall saker som skjedde på en fuktig kveld, "Hun klinte med han", "han begynte å krangle med han.." osv. Det er som sagt _ innenfor rimelighetens_ grenser at jeg synes det kan brukes som en unnskyldning. Hadde taklet at dama mi klinte med en fyr i fylla en gang (så klart krevd full unnskyldning, en fin gave osv) , om det var full ordnings, er det noe annet. Voksne folk som ikke klarer å kontrollere seg i det hele tatt er også ganske forkastelig og burde holde seg totalt unna alkoholen, men så klart kan alle gå på en smell :)

Endret av Carlgutt
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ja..heh. Nei "julen hadde ikke vært slik den er i dag" uten det Kristne innslaget. Nei selvfølglig ikke

 

Men det endrer jo ikke det faktum at Jul opprinnelig var hedensk høytid. Som kristendommen senere kapret og gjorde til sin.

 

Men det blir helt feil å si. Ja, man feiret en høytid før kristendommen, men dette var ikke jul i den forstand.

Lenke til kommentar

Det stemmer ikke. kristendommen er en del av julen. Julen hadde ikke vært slik den er i dag uten.

jo, det hadde den! hvor i alle dager står det i bibelen om nissen og ribbe?? det stammer fra en gammel hedensk høytid som er mer lik den jula vi feirer i dag... julen som du feirer kom ikke før på 900 tallet! den gamle høytiden julabot gikk ut på å drikke, spise å feste. det var også feiring for at slaktingen var over. og kan du fortelle meg en kristen ting som jula ommhandler? som også står i bibelen??
Lenke til kommentar

jo, det hadde den! hvor i alle dager står det i bibelen om nissen og ribbe?? det stammer fra en gammel hedensk høytid som er mer lik den jula vi feirer i dag... julen som du feirer kom ikke før på 900 tallet! den gamle høytiden julabot gikk ut på å drikke, spise å feste. det var også feiring for at slaktingen var over. og kan du fortelle meg en kristen ting som jula ommhandler? som også står i bibelen??

 

Vi feirer den på Jesus bursdag? Vi gir hverandre gaver?

Lenke til kommentar

Det stemmer ikke. kristendommen er en del av julen. Julen hadde ikke vært slik den er i dag uten.

 

Dette er feil. Julen er originalt en hedensk høytid - en tradisjon kristne ikke klarte å ødelegge så de kristnet heller deler av tradisjonen for å gjøre den forenelig med kristendommen. Romerne hadde også en veldig popular feiring rundt denne tiden som het Saturnalia mens hedenske skandinavere feiret Juleblot før kristendommen ble innført.

 

La oss få det klart at Jesus ikke er født den 24/25 desember, og grunnen til at vi feirer Jul den 25 desember er fordi Konstantine ville merge Saturnalia med Kristendommen.

 

De fleste tradisjonene under juletiden er fortsatt fra den hedenske feiringen, og ses på de fleste i dag som en sekulær høytid.

 

Dette er også grunnen til at Jehovas Vitner ikke feirer jul fordi de ikke har lyst til å delta i en hedensk høytid.

Lenke til kommentar

Juletre er også et eksempel på en skikk som stammer fra hedenske tradisjoner.

 

Ja absolutt. Dere har helt klart et poeng, med at Jul i dag er mer lik den opprinnelige hedenske høytidsfeiringen.

Vi ser jo hva som dominerer, det er nisser, trær glitter og julebord, øl drikk mat gaver og hedensk fest.

Det er jo bare de kristne som bryr seg om det andre, og det drukner mer og mer vekk.

Vanlige folk gidder jo ikke gå i kirken eller gjøre noenting kristent i jula.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...