Gå til innhold

Tanker omkring kunstig/digital bevissthet


Anbefalte innlegg

Dersom en klarte å lage et program ut av hele hjernen og kjørte dette, hvordan kan vi si at det er etisk riktig å stoppe det? :hmm: Blir det på en måte et slags liv som er fullstendig bevisst, eller er det mer som må til for å kalle det bevissthet? :huh: Hvis det er akseptabelt å drepe en kunsig hjerne, hvorfor er det ikke akspetabelt å drepe en ekte? Kjør debatt!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 år senere...

De fleste menneskehjerner tenker vel litt under graviditet men begynner først å sanse og lære verden skikkelig etter fødsel. Først forstår jo hjernen ingenting. Og etter flere år med skriking, soving, krabbing og smaking så danner bevisstheten seg sakte men sikkert.

 

Sammenlign det med en kunstig intelligens som skal fungere slik som en menneskehjerne. Men den har ingen øyne. Den lever inne i et datakabinett. Den kan ikke skrike. Den kan ikke smake. Dette blir jo som å stenge en nyfødt baby inn i en mørk kjeller. Ingen inntrykk eller mulighet til å utvikle seg. I beste fall får du bevisstheten til en døv, stum, blind og lam person.

 

Eventuelt så starter den kunstige intelligensen i voksen alder. Men vi har vel ikke noe kunnskap om hva som ville skje dersom et menneske ble født uten bevissthet og tanke, men derimot levde til voksen alder før hjernen "slo seg på".

Endret av Abigor
Lenke til kommentar
  • 4 år senere...

Denne diskusjonen er helt latterlig å ha med folk som ikke har realisert hva som gjør bevissthet unikt. Om du tror bevissthet er noe du kan skape med binær programmering er du desverre dum som ett brød når det kommer til denne saken. Du kan være kjempesmart og fortsatt ikke forstå hva filosofer kaller "det harde problemet med bevissthet". Det er en grunn til at filosofer i akademia har høyest gjennomsnittlig IQ. Typiske vitenskapsfolk tenker for mekanisk til å kunne forstå visse konsepter.

Endret av Allostasis
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...