Gå til innhold

Oppgradere fra XP. Pris?


Anbefalte innlegg

hei. har en win xp cd liggendes. leste på hardware.no at det vil koste 240kr å oppgradere til win8 pro. Men kan jeg da instalere eksemplaret mitt på flere pcer jeg sitter på som er i samme hjemmegruppe? greia er at jeg har pcer som henholdsvis kjører 32 bit og 64 bit win7. kan et eksemplar av win8 brukes på både 32 og 64. har jeg mulighet til å velge under nedlastning/installasjon?

velger å kjøpe pro fordi jeg ønsker å kunne synkronisere litt via skydrive og hotmail. om jeg velger win8 enterprise, har jeg noen nyttige fordeler der som jeg ikke får med pro, eller er det lite å hente for en "vanlig" bruker? bruker pcen til vanlige tings som mediefiler og litt spilling og kunne gjerne tenkt meg ett hjemme nettverk som fungerer bedre enn win7. i win7 får jeg bare delt fellesmappene som jeg ikke har noe på grunnet system ssd. alle filene mine ligger på lagrings hdd så jeg får derfor ikke delt mellom nettverket

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tviler på du trenger mere en:

 

Windows 7 Home premium eller Windows 8

 

Windows 7 (Professional) + Ultimate + Enterprise

Sammen med windows 8 professional og Enterprise er først og fremst for bedrifter fordelen man har mulighet å koble opp mot en domain server som man ikke trenger normaltsett for hjemmebruk. Og man har funksjoner f.eks bitlocker som heller de fleste heller ikke trenger.

 

Jeg har ikke noe problem å dele filer på SSD disk, antar du enten ikke gjør det på riktig måte eller har satt opp nettverket riktig. Er som regel kun å opprette en mappe også høyreklikke og dele og velge deg selv eller adminstrator skal ha tilgang. I Windows vista og nyere er passorddeling vanlig satt opp som standard.

 

Nå vet jeg ikke hva slags lisener du har, men vil nok anta det kun er windows vista/windows 7 som kan oppgraderes til den prisen vertfall. Men er ikke helt sikker.

 

Husk også på windows 8 sitt metro utsendet ikke har fått så postivt inntrykk som windows 7, så med mindre du ikke gidder å installere en driver så er kanskje windows 8 mere for deg om utsende og Aero ikke spiller stor rolle.

Lenke til kommentar
har en win xp cd liggendes. leste på hardware.no at det vil koste 240kr å oppgradere til win8 pro.

 

Prisen er noe høyere her i Norge :ohmy: det vil koste 479 kroner for å oppgradere fra XP/Vista/Win7 til Windows 8 Pro.

 

Men kan jeg da instalere eksemplaret mitt på flere pcer jeg sitter på som er i samme hjemmegruppe?

 

Nei, du kjøper 1 lisens = 1 pc. Før kunne du flytte en oppgraderings lisens til en ny pc, men kun en aktiv på samme tid. Litt usikker på om det vil gjelde Windows 8. De har jo gjort mange endringer når det kommer til lisensen, og ingen vet helt sikkert hva som vil fungere.

Uansett endring eller ikke, en lisens = 1 pc.

 

kan et eksemplar av win8 brukes på både 32 og 64.

 

Nøkkelen fungerer i alle fall uansett bit og språk. Men om du kjøper en digital kopi (som ikke er fullversjon) så ser det ut som om du må velge 32bit eller 64bit. Det betyr at .iso filen du laster ned kun har den bit versjonen du velger.

 

velger å kjøpe pro fordi jeg ønsker å kunne synkronisere litt via skydrive og hotmail. om jeg velger win8 enterprise,

 

Enterprise vil aldri bli solgt i butikker eller på nett til privatkunder, så du får aldri muligheten til å velge Enterprise. Pro er den høyeste versjonen for oss vanlige folk.

Før har jeg alltid sagt at Win7 Home Premium holder til 95% av alle. Denne gangen er det Windows 8 Pro som gjelder. Og prisforskjellen mellom Windows 8 og Windows 8 Pro er så liten at jeg ser ingen grunn til å velge vanlig Windows 8 for noen som helst.

 

Til og med Enterprise aldri vil selges til privatkunder, må jeg også si at Enterprise faktisk er DÅRLIGERE enn Pro versjonen, ved at Windows Media Center ALDRI vil la seg installere på Enterprise. Da må du ha Pro versjonen.

Så denne gangen har de vært smarte og faktisk tatt bort programvare som stort sett brukes av hjemmebrukerene fra bedriftsversjonen.

Endret av myhken
Lenke til kommentar

Det stemmer som myhken sier, du må kjøpe én lisens per PC. Denne kan aktiveres uavhengig av språk og bit. Å få tak i ISO blir nok like lett som med Windows 7, så ikke vær redd får å bli "låst" til 32/64 bit ved kjøp.

 

Når det gjelder deling av mapper, er det slik at du skal dele mapper som ligger på forskjellige PC-er eller har du en NAS/server?

 

Jeg har en NAS hvor jeg lagrer media og bare "mæpper" denne opp som egen stasjon på hver PC. Hvis det er snakk om å dele mapper lokalt mellom de forskjellige maskinene, legger du bare til mappen i din Hjemmegruppe. Du finner mer info her.

 

Vi vet mer fra 26.10.2012, da blir det mulig å kjøpe Windows 8 Pro (oppgradering) for 40USD fra Windows.com.

Endret av Pey'J
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...