Gå til innhold

Hvilket stillegående skjermkort til rundt 1000 kr?


miceagol

Anbefalte innlegg

Det gamle skjermkortet til PC'en min fungerer ikke lenger, og jeg må kjøpe ny. Skjermkortet skal dekke følgende krav:

  • Max 1000 kr (kan være litt over om det er gode grunner til det)
  • Skal være raskere enn nVidia 8800 GTS 640 MB (mitt gamle)
  • Skal være så stillegående som mulig
  • Skal være nVidia (for minst mulig dilldall med Linux)

Kortet skal puttes inn i en relativt gammel PC med Asus P5B-E hovedkort og Intel Core 2 Duo E6600 2.4 GHz, så det er også greit at kortet ikke er overkill for denne setupen.

 

Takk for all hjelp! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke stor forskjell på kortene, men det er vanskelig å finne noen sammenliknbare benchmarks. Uansett er det vanskelig å komme med noen god anbefaling uten å vite hva kortet skal brukes til. Grunnen til at jeg foreslo GT 640, er at den er vifteløs.

8800GTS ligger på omtrent samme nivå som HD 6670 om jeg husker rett, GT 640 er omtrent likt med et HD 6670. Siden GK107 er vidt forskjellig fra G92 vil det være tilfeller det gamle 8800GTSet er raskere...

Lenke til kommentar

Kortet skal brukes til div. spill i Windows, og normal PC-bruk i Linux. Siden jeg kommer til å bytte ut PC'en min om 1-2 år, ønsker jeg ikke å investere masse i et kort. Det er nok at det ikke er dårligere enn den jeg hadde.

 

Eksempler på spill jeg spiller: Civilization V, Empire: Total War, Cities in Motion, Grand Theft Auto IV, World in Conflict, Sims 3.

 

Det viktigste er ytelsen og greie grafikkinnstillinger, ikke at grafikken er satt helt til topps. Og at den er så stille som mulig, siden PC'en står på soverommet. Vifte er ok, så lenge den ikke høres ut som en støvsuger. :) Vifteløst er selvsagt best, men det går vel som regel utover ytelsen?

Lenke til kommentar
Du får vifteløse 7750, som yter like bra som GTX 650, men det er AMD og liker ikke Linux.

 

Hmm, jeg har stort sett holdt meg unna AMD, siden jeg bare har erfaring med nVidia i Linux. Men jeg sjekker opp hvor god støtten er med akkurat det AMD-kortet, så kanskje...

 

Hvordan er det egentlig med varmeproduksjonen fra kortene dere har anbefalt, fra HD7750, GTX 650 og GT 640? Jeg har hatt mye problemer med varme fra 8800 GTS-kortet mitt, temperaturen går etter kort tids spilling opp i over 90 grader med full styrke på vifta. Jeg er ganske sikker på at det er det som har skadet kortet (får dramatisk framerate-drop når temp. blir for høy).

 

Et annet spørsmål: Det er ganske mange GTX 650-varianter. Har noen av dere peiling på hvilken av de som har den mest stillegående og effektive vifteløsningen?

http://www.komplett.no/k/kl.aspx?mfr=&bn=10488&sortBy=p&zbo2=true&filter=A00247.K399180.

Endret av miceagol
Lenke til kommentar

GTX 650 og HD 7750 GDDR5 trekker omtrent like mye strøm.

Holder en knapp på Gigabytes kjøleløsning, de pleier å være stille.

 

I følge siden som ble linket til over her trekker 8800 GTS ganske så mye mer strøm enn alle kortene dere har foreslått, så det vil vel kanskje bety at jeg ikke får de samme varmeproblemene?

Endret av miceagol
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...