Gå til innhold

Piratkopiering?


Anbefalte innlegg

Nå satt jeg seff ting på spissen, men det er til tider sånn det har vært.

 

Internt på HW + søstersider har jeg satt i gang en debatt om emnet, så får vi se.

 

Legger til at jeg berømmer moderatorene for arbeidet - med unntak av de gangene dere blir for ivrige. Jeg sier "dere" fordi jeg ønsker å generalisere. Ingen nevnt, ingen glemt, ingen hard feelings. :smile:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når jeg leser alle innleggene her må jeg si jeg synes det er ganske patetisk hvor mye arbeid enkelte gidder å legge i å skjelle ut reglene. :lol:

 

Folk som er så gode til å ordlegge seg, burde også vite bedre. Men neida: Folk hisser seg opp og begynnner å trekke inn rettstaten, frihet, likhet, brorskap og Mahatma Gandhi. Administratorene har makten. Punktum. Dersom noen føler seg tråkket på bør de komme med eksempler, i stedet for å komme med masse usaklige, pompøse argumenter.

 

Egentlig tror jeg bare dere er noen oppviglerske pappagutter med fritidsproblemer. :grin:

Lenke til kommentar

For å være helt ærlig tror jeg suksessen med dette forumet er gått til hodene på noen av moderatorene. Det er tydeligvis mange av dere som ser på dere selv som ordenspoliti. Meningen med å ha moderatorer må jo være å holde diskusjonene her på et saklig nivå og filtrere ut diskusjoner som er å anse som overtramp.

 

Stadig oftere ser en her at moderatorer prøver å kneble brukere av dette forumet - noe jeg finner både utidig og usaklig.

 

Så til pkt 5. i det såkalte reglementet: "Det er forbudt å komme med informasjon som kan lede til piratvirksomhet".

 

Dette bare viser at dere IKKE har ordentlige retningslinjer for dette forumet. Maken til vide og generelle regler skal en lete lenge etter.

 

I videste forstand stenger jo denne regelen for en hver diskusjon om data overhode på dette forumet. Kan du ingenting og er helt grønn på PC-bruk, kan du heller ikke få til noe piratkopiering...

 

Nå vil sikkert mange si at den ikke kan/bør tolkes slik - OK, men da er det heller ingen ting som sier at kopiering av CD-er som det her var snakk om, er å oppfordre/lede til piratvirksomhet. Hvilke tanker moderator gjør seg om hvorfor en bruker av forumet her vil kopiere en CD er totalt irrelevant for saken. Det er overhode ingenting i den første postingen om denne saken som skulle tilsi at det var snakk om piratkopiering og det er derfor også galt å anta noe annet.

 

Vil også påpeke at det er for brukerne dette forumet er til (antar i hvertfall det) - ikke for at dere moderatorer skal ha noe å gjøre på. Når andre brukere kommer med kommentarer og synspunkter bør dere i det minste være så pass ydmyk at dere kan svare ordentilg med en seriøs og vennlig tone jmf pkt 1 i deres egne retningslinjer.

Lenke til kommentar

Quote Yummy

Jeg kommer til å etterlyse en sentral kontroll av banning og stenging av tråder. Det skal etter min mening ikke være tillatt å stenge en tråd før minst 2 - 3 moderatorer har sett på saken. I mellomtiden kan en tråd merkes med "stengingstruet".

____________________________________________________

 

en meget god ide dette Yummy :smile: da enkelte (uten og nevne navn) har bare så alt for lett for og være mistenksom på alt som bare "lukter" litt av warez/piratkopiering , enda det aldri har vært nevnt.

Men men som jeg tidligere har nevnt (i en tidligere tråd) så gjør dere på hardware.no nå hva fan dere vil får min del da det tross alt er dere som eier dritten.

Men men gode råd kan man jo alltid ta med seg hvor man går , ikke sant dere hardwaregutter :smile:

 

Ellers er hardware.no en meget god side spesielt etter den nye "looken" kom , ser også att dere har enda mere nyheter og stæsj for tiden.

Så alt i alt er jeg meget fornøyd med hardware.no , men som sagt enkelte av moderatorene går på "nåler" av og til.

 

 

[ Denne Melding var redigert av: ZAN på 2002-02-12 13:58 ]

Lenke til kommentar

Uansett hva moderatorene måtte mene om dette, så er det faktisk lov til å ta backup av sine egne CD`er.

 

Å slenge ut beskyldninger om at noen som ønsker hjelp med dette skjuler seg bak latterlige unnskyldninger om backup, reflekterer mangel på innsikt, og ikke minst, mangel på kjennskap til norsk lov.

 

For all del, hold det warez-fritt, men kontroll av kunnskap blir litt vel neo-nazi.

 

Man kan lett finne oppskriften på en atombombe også, det er ikke dermed sagt at alle bygger en :wink:

Lenke til kommentar

harddisk produsentene er ganske naive som tror folk fyller 80gb hd med kjøpt software :smile:

jeg er helt enig i at moderatorene kan stenge en tråd fordi man ber om hjelp til og clone en cd. selv om det kanskje ikke er snakk om piratokopiering så er dette ikke rette stedet og spørre om slikt.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-12 09:46, siDDIs skrev:

nåda ikke syt, det finst andre forum der du kan snakke så mye du vil om piratkopiering


 

Problemet er bare at det ikke er snakk om privatkopiering!

 

Jeg blir og j**** forbannet når moderatorene bare stenger av en tråd helt uten videre, for de trur at det er snakk om warez e.l.

 

For moderatorene er CloneCD et ulovlig program bare fordi det de hadde brukt det til er ulovlig... :grin:

 

Mvh Nissen

Lenke til kommentar

En intern diskusjon om denne problemstillingen er i gang. Jeg forventer at en løsning som alle kan leve med vil komme ganske snart.

Mitt forslag gikk i all hovedsak på a reglemanget endres til noe mer spesifikt. Det vil være svært vanskelig å filtrere bort ekte og kamuflerte spørsmål angående kopiering. Derfor innebærer mitt forslag at punkt 5 i retningslinjene får forandret ordlyd til å spesifisere hva som er / ikke er tillatt på forumet hva gjelder kopiering av CD'er.

Videre foreslår jeg at det skal kjøres en felles linje fra alle moderatorer slik at hardware.no og dens søstersider har felles regler for moderering. Dermed lukes den enkelte moderators personlige meninger vekk til fordel for en felles politikk. Slik jeg ser det, er det mest rettferdig for alle brukerne.

 

Debatten er i full gang internt, og en løsning kommer nok ganske snart.

 

Jeg mener at dette forumet skal holdes fritt for tråder som behandler spørsmål om både piratkopiering og sikkerhetskopiering. Dette er emner som man kan ta opp andre steder, og som er grundig behandlet på nettet. Det er ikke nødvendig å diskutere det her. Jeg går ut fra at de langt fleste er enige med meg og hardware i dette.

Lenke til kommentar

Å starte tråden var på ingen måte et rop om legalisering av piratvirksomhet, men generell refs for hw.no's behandling av oss brukere, som forøvrig yummy har nevnt ovenfor. Situasjonen mellom enkelte operatører og brukere er nesten sammenliknbart med guder og mennesker i Populous, der man peker rundt på skjermen og dirigerer regimet etter egne regler og premisser, eksempelvis tråden om en 1:1-kopi av en cdplate.

 

Til tross for forumets blandede innhold, med seriøse og mindre seriøse innspill er det et av de bedre norske hardware-forums (det kan i alle fall bli det), så ros skal dere også ha.

 

Håper bare det kan bli en endring og litt klarhet i reglementet.

Lenke til kommentar

Kan noen svare meg på om vi kan diskutere hardware's divX guide ( http://www.hardware.no/guider/divx/index.html )

eller CD-brenning's guiden ( http://www.hardware.no/guider/cdbrenning/index.html ) uten å bryte medpunkt 5 i retningslinjene (Det er forbudt å komme med informasjon som kan lede til piratvirksomhet.)??

 

Disse guidene kan slik jeg ser det føre til allverdens ulovligheter, og det har tydeligvis Hardware.no også skjønt siden de har kommet med denne på slutten av divX guiden: "Hardware.no er ikke ansvarlig for evt konsekvenser en får ved misbruk av kopibeskyttet materiale og garanterer heller ikke for lovtolkningen."

 

Bare jeg som synes at dette er en noe inkonsekvent holdning??

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-12 18:22, lykkeliten skrev:

Kan noen svare meg på om vi kan diskutere hardware's divX guide (
)

eller CD-brenning's guiden (
) uten å bryte medpunkt 5 i retningslinjene (Det er forbudt å komme med informasjon som kan lede til piratvirksomhet.)??


Disse guidene kan slik jeg ser det føre til allverdens ulovligheter, og det har tydeligvis Hardware.no også skjønt siden de har kommet med denne på slutten av divX guiden: "Hardware.no er ikke ansvarlig for evt konsekvenser en får ved misbruk av kopibeskyttet materiale og garanterer heller ikke for lovtolkningen."


Bare jeg som synes at dette er en noe inkonsekvent holdning??







 

 

 

hmm..når det gjelder divx så mener jeg å ha lest et sted at han som lagde .mp3 og .divx skal patentere det(tror han het no son som fraufhenhauer eller.no) å da er det vell ikke ulovlig lengre eller?? Tror det var på toms HW eller no sånt jeg leste det på....tenkte bare å si det....

 

MOHAA CHEATS:

dog - inmortal

wuss - guns&ammo

 

 

lol! =)

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-12 19:53, propel skrev:


hmm..når det gjelder divx så mener jeg å ha lest et sted at han som lagde .mp3 og .divx skal patentere det(tror han het no son som fraufhenhauer eller.no) å da er det vell ikke ulovlig lengre eller?? Tror det var på toms HW eller no sånt jeg leste det på....tenkte bare å si det....



 

Nå er du på veldig tynn is synes jeg...

 

Selv om noen skal lisensiere divx så er det fortsatt ulovelig å kopiere divx som du ikke har dvd-orginal til...

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-12 10:56, Mr.Hassan skrev:

Hei!

Eg synst regelverket for bruk av forumet er heilt kurrant..Og at ikkje burde være så vanskelig å forholde seg til..


Eg synest at moderatorane gjær ein god jobb generelt..Og for meg virker det som om at dei tar personer som meiner dei eller eventuelt andre har blitt behandla feil på alvor.


Det eg savner og synest personer på forumet kunne tenke litt meir på er å pressisere spørsmåla/kommentarane sine litt..Slik at det kan bli enda mindre tvil om det gjelder uloveligheter eller ikkje..At brukerene også kan ta litt sjølv krittikk.

Så om eg eventuelt hadde spurt om korleis ta kopi av ein cd..Så ville eg prøv å konkretisere at det gjaldt materiale som ikkje er ulovelig å kopiere..



 

hassan... det du sier er at man kan snakke så mye piratkopiering man bare gidder bare man adder "ikke ulovlig" på slutten, det er da helt klart alt folk som spør om piratokopiering vil lyge og si det er lovlig eller finne på unskyldninger og slikt,

Lenke til kommentar

Som moderator syns eg denne diskusjonen er svært interessant. Har fleire gongar lukka trådar, og fjerna desse heilt, grunna innhold som heilt klart ikkje sømmer seg på eit slikt forum. Mange klagar på regel nr. 5 i retningslinjene("Det er forbudt å komme med informasjon som kan lede til piratvirksomhet."). Sjølvsagt ser eg på det som positivt at brukarane reagerer om det er noko dei meiner er gale. Mi meining er at regelen bør vera formulert akkurat som den er.

 

Å bestemme om ein tråd bør stengjast eller ikkje, kjem ann på innhaldet i den enkelte tråden. Dagane før retningslinjene vart lagt ut på forumet, var det ein liten diskusjon mellom ein del av moderatorane på forumet, og etter å ha sett litt kva andre moderatorar på forumet meiner, har antallet trådar eg har stengt eller fjerna vore lik 0. Me har no retningslinjer, og om du syns regel nr. 5 er uklar, så kan du då ta kontakt med ein moderator, og høyre kva han syns om saken. Sjølvsagt har me litt forskjellige meiningar, men dei skal jamnt over vera ganske normaliserte etter kvart.

 

Og ja, PS! DivX skal selgjast til Fraunhofer-institutta i Tyskland, som er mange institutt som forskar på ulike områder. Dei oppfann blant anna MP3-formatet. :smile:

 

mvh.,

Vegard A. Larsen,

moderator

 

[ Denne Melding var redigert av: kilogram på 2002-02-13 08:09 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...