Gå til innhold

Hvorfor koker det over?


Dovrebanen

Anbefalte innlegg

Skrevet

Nå har jeg en kjele med kokende vann her. Den fosskoker med lokk, men koker ikke over. Når jeg om litt hiver oppi spaghetti, så er det nesten garantert å koke over, hvorfor det?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Er vel slik at det er vannets mulighet til å danne bobler/skum, altså holde på luft, som gjør at det koker over. Hvis du har spaghetti i, så blandes det vel ut noe i vannet, som gjør at sammensetningen forandrer seg litt. Det samme vil skje hvis du har andre ting i vannet.

Skrevet
En spiseskje med olje, og problemet er løst. :)

 

For øvrig har nvoetfiv rett.

 

Spaghetti uten olje er ikke spaghetti.

 

Mjo egentlig så er det omvendt. Spaghetti med olje er ikke spaghetti , men nettopp spaghetti med olje. ;) *trøtt* Forøvrig er spaghetti best med en spiseskje tabasco eller tre i vannet. :D

Skrevet
fordi spagettien tar plass og da stiger nivået i panna og vannet renner over kanten!

 

er ikke så smart du? :p

 

Har ikke kokt så veldig mye spaggetti har du vel? Har vel kanskje ikke laget så mye mat punktum :lol:

 

Lar du være å ha på lokket koker det ikke over, så der gikk den teorien i dass.

Skrevet
fordi spagettien tar plass og da stiger nivået i panna og vannet renner over kanten!

 

er ikke så smart du? :p

 

Har ikke kokt så veldig mye spaggetti har du vel? Har vel kanskje ikke laget så mye mat punktum :lol:

 

Lar du være å ha på lokket koker det ikke over, så der gikk den teorien i dass.

 

da me att eg ikkje har laga spagetti har du rett i! *liker ikke pasta*

Skrevet

Visst du putter oppi margarinoljesmør så henger ikkje spagettien seg sammen i store klumper, lurt å bruke gaffel til å røre rundt med.

Spagetti med kjøttboller og tomatsaus er veldig enkel mat å lage.

(liker ikkje sånne bokser der allt er stappa ned i ei røre)

Skrevet
En spiseskje med olje, og problemet er løst. :)

den der var smart! Må huskes på.

 

På samme måte som at risen ikke setter seg fast om man smører kjelen innvendig med olje før man heller oppi vann og ris. Skulle laget en bok med sånne råd!

Skrevet
En spiseskje med olje, og problemet er løst. :)

den der var smart! Må huskes på.

 

På samme måte som at risen ikke setter seg fast om man smører kjelen innvendig med olje før man heller oppi vann og ris. Skulle laget en bok med sånne råd!

 

Det kalles kokebok :roll:

Skrevet
Det kalles kokebok :roll:

Står sikkert i en kokebok (blandt masse masse oppskrifter) men var mer i rettning kjerringråd osv jeg tenkte på.. samme det :roll:

 

Mjoa.. men man finner vel slike råd i noen kokebøker *kverrulere* :p

Skrevet
fordi spagettien tar plass og da stiger nivået ipanna og vannet renner over kanten!

 

er ikke så smart du? :p

 

Lage spaghetti i panne wtf?[/b]

Skrevet
fordi spagettien tar plass og da stiger nivået ipanna og vannet renner over kanten!

 

er ikke så smart du? :p

 

Lage spaghetti i panne wtf?[/b]

sorry sorry........ i kjelen!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...